Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ – Πόση είναι η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ… [πινακες]

- Advertisement -

Μεγαλώνει η «ψαλίδα» της διαφοράς μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που διενήργησε η Alco…

Στην πρόθεση ψήφου, το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη προηγείται με 21,5% έναντι 15,1% του ΣΥΡΙΖΑ, μια διαφορά της τάξης του 6,4%. Στην προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας η διαφορά ήταν στο 5,8% με την ΝΔ θα συγκεντρώνει 21,3% κι ο ΣΥΡΙΖΑ 15,5%.

Με αναγωγή επί των εγκύρων, η διαφορά των δύο κομμάτων εκτοξεύεται στο 7,8% καθώς η ΝΔ συγκεντρώνει 26% και ο ΣΥΡΙΖΑ 18,2%.

Στην δημοσκόπηση της Alco που έγινε για λογαριασμό του newsit.gr από τις 11 έως τις 14 Οκτωβρίου σε δείγμα 1.000 ατόμων προβλέπει:

Πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 21,5% έναντι 15,1% του ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή έχουν διαφορά 6,4%.

Η διαφορά ανάμεσα στα δυο κόμματα φαίνεται να διευρύνεται αφού στην προηγούμενη δημοσκόπηση της Alco, η ΝΔ ήταν μπροστά με 21,3% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 15,5%. Δηλαδή η διαφορά ήταν στο 5,8%.

Τρίτο κόμμα παραμένει σταθερά η Χρυσή Αυγή με 6,9%, τέταρτο το ΚΚΕ με 5,1%, πέμπτο κόμμα η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 4,6% ενώ όσον αφορά στα μικρότερα κόμματα τα ποσοστά είναι τα εξής: το Ποτάμι 1,6% (1,9% επι των έγκυρων), οι ΑΝΕΛ 2,2% (2,7% επι των έγκυρων), η Ένωση Κεντρώων 2,3% (2,8% επι των έγκυρων), ενώ Λαϊκή Ενότητα του Λαφαζάνη και «Πλεύση Ελευθερίας» της Κωνσταντοπούλου συγκεντρώνουν από 2,5% (3% επί των έγκυρων).

Συσπειρώσεις κομμάτων

Η Νέα Δημοκρατία «πιάνει ταβάνι» με πολύ υψηλή συσπείρωση, όπως και η ΧΑ και το ΚΚΕ. Αντιθέτως, η συσπείρωση των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ χαμηλή.

Ποιος έπεισε στην συζήτηση για την διαπλοκή

Οι πολίτες παρακολούθησαν την συζήτηση στην Ολομέλεια για την διαπλοκή ωστόσο ήταν ξεκάθαρα επιφυλακτικοί,

Στο ερώτημα, «Ποιος έπεισε περισσότερο στην Βουλή ότι πολεμάει την διαπλοκή», το 23% απαντά ο Αλέξης Τσίπρας, το 18% απαντά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Κανένας, απαντά το 55%.

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. 30-35% τα δυο κόμματα αυτά μαζί?Υπάρχουν ακόμα ευχαριστημένα προβατάκια που τους πιστεύει?Έλεος.Αξιοι της μοίρας μας είμαστε.
    0% τους αξίζει.Σπιτια τους όλοι..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog