Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πόσοι τουρίστες επισκέφτηκαν το Μουσείο της Αρχαίας Κορίνθου;

- Advertisement -

Μείωση επισκεπτών σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους καταγράφει η ΕΛΣΤΑΤ για τον Ιούνιο του ’16 αλλά και το πρώτο εξάμηνο του έτους…

Στην κορυφή των επιλογών βρίσκεται η Ακρόπολη, τόσο ο βράχος όσο και το Νέο Μουσείο.

Πολύ ψηλά στις επιλογές των τουριστών η Ρόδος με το παλάτι των Ιπποτών αλλά και την Ακρόπολη της Λίνδου

Όσον αφορά στην επισκεψιμότητα στα Μουσεία κατά το μήνα Ιούνιο 2016, παρουσιάστηκε μείωση των επισκεπτών κατά 7,5 % και μείωση των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου κατά 5,7%.

Οι επισκέπτες επέλεξαν πρώτα απ’ όλα το Μουσείο της Ακρόπολης, με δεύτερο του Ηρακλείου Κρήτης, το Εθνικό Αρχαιολογικό Αθήνας, το Παλάτι Ιπποτών της Ρόδου και των Δελφών.
Στους αρχαιολογικούς χώρους, κατά το μήνα Ιούνιο 2016, εμφανίζεται μείωση των επισκεπτών κατά 19,1% και μείωση κατά 18,6% των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου. Οι εισπράξεις παρουσίασαν αύξηση κατά 60,3%, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2015

Πρώτη σε επιλογή ήταν η Ακρόπολη, δεύτερη η Κνωσσός και την πρώτη πεντάδα κλείνουν Λίνδος, Αρχαία Ολυμπία και Μυκήνες. Το Μουσείο της Αρχαίας Κορίνθου, βρίσκεται με 1,4% στην τέταρτη από το τέλος θέση της σχετικής λίστας, όπως μπορείτε να δείτε και από τον πίνακα που δημοσιεύεται στο τέλος του άρθρου.

Κατά το εξάμηνο Ιανουαρίου – Ιουνίου του 2016, παρατηρείται μείωση κατά 3,4% στους επισκέπτες των μουσείων και αύξηση κατά 17,3% στους επισκέπτες ελεύθερης εισόδου.

Στους αρχαιολογικούς χώρους, κατά το εξάμηνο Ιανουαρίου – Ιουνίου 2016, παρατηρείται μείωση των επισκεπτών κατά 10,4% και αύξηση κατά 14,5% των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου. Οι εισπράξεις παρουσίασαν αύξηση κατά 53,8%, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2015.

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog