Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Αυτός είναι ο 32χρονος χειριστής του μοιραίου Τσέσνα -Πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας [εικόνες]

- Advertisement -

Ο 32άχρονος πιλότος – εκπαιδευτής του Τσέσνα ήταν σμηναγός της Πολεμικής Αεροπορίας και υπηρετούσε στην 384 Μοίρα Έρευνας και Διάσωσης ως πιλότος ελικοπτέρων Super Puma. Πρόκειται για τον Σωτήρη Αντωνόπουλο, ο οποίος, όπως προκύπτει από τις φωτογραφίες που είχε στη σελίδα του στο Facebook, ήταν λάτρης των αιθέρων…

Ο εκπαιδευόμενος συγκυβερνήτης ήταν ηλικίας 50 ετών.

Η τελευταία επικοινωνία των πιλότων

Το μονοκινητήριο αεροσκάφος τύπου Cessna 172, που ανήκε στην αερολέσχη Δυτικής Ελλάδας, εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση Μέγαρα-Ρίο-Καλάβρυτα-Μέγαρα.

Ο πιλότος του μικρού αεροσκάφους μίλησε με την ΥΠΑ στις 17:15 το απόγευμα της Κυριακής.

Όπως πληροφορείται το protothema.gr ο πιλότος δεν ανέφερε κάποιοι πρόβλημα ή πιθανή βλάβη. Μάλιστα ο πιλότος του Τσέσνα επρόκειτο να έχει επικοινωνία εκ νέου με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας στις 17:35. Η επικοινωνία αυτή δεν έγινε ποτέ. Στη συνέια, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, το αεροσκάφος κηρύχθηκε σε φάση αβεβαιότητας και στη συνέχεια σε κατάσταση κινδύνου. Δεδομένου ότι οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν χθες στην περιοχή των Καλαβρύτων ήταν καλές και οι χειριστές δεν είχαν αναφέρει κάποιο πρόβλημα, εκτιμάται πως το Τσέσνα κατέπεσε και συνετρίβη παρασύροντας στο θάνατο τους δύο πιλότους λόγω κάποιας αιφνίδιας βλάβης.

Στο σημείο που κατέπεσε το μονοκινητήριο αεροσκάφος βρίσκονται άνδρες της ΕΜΑΚ, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ και νοσηλευτές του ΕΚΑΒ.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog