Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δημοπρατήθηκε η μελέτη για τη διάβρωση των ακτών του Κορινθιακού

- Advertisement -

Τη δημοπράτηση της Μελέτης για τη διάβρωση των ακτών του Κορινθιακού ανακοίνωσε από το βήμα των εγκαινίων της 7ης Πανελλήνιας Έκθεσης ¨Κορινθία 2016¨ ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γιώργος Δέδες. Πρόκειται για έργο ζωτικής σημασίας που ήταν ζητούμενο δεκαετιών για τους κατοίκους των περιοχών Κορινθίας και Αχαΐας…

Η μελέτη που δημοπρατήθηκε στις 6 Οκτωβρίου 2016 έχει στόχο να αντιμετωπιστεί για πρώτη φορά, συνολικά, το φαινόμενο της διάβρωσης των νοτίων ακτών του Κορινθιακού Κόλπου. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες και σοβαρότερες μελέτες ακτομηχανικής στην πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια. Αντικείμενό της αποτελεί η διερεύνηση του μηχανισμού της παράκτιας στερεομεταφοράς, ο εντοπισμός των αιτιών της διάβρωσης, ώστε να προταθούν τεχνικές παρεμβάσεις σε επιλεγμένες θέσεις που θα προκύψουν από τη μελέτη, σε μια έκταση από τη Γέφυρα του Ισθμού μέχρι τη γέφυρα του Ρίου-Αντιρρίου.

Οι τεχνικές αυτές παρεμβάσεις θα περιορίσουν ή θα αναστρέψουν το διαβρωτικό μηχανισμό και ταυτόχρονα θα συμβάλουν στην ανάπλαση των ακτών αναψυχής αποκαθιστώντας την περιβαλλοντική ταυτότητα και ελκυστικότητα της περιοχής. Όπως τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γιώργος Δέδες, η μελέτη χρηματοδοτείται με 4.800.000€ από εθνικούς πόρους που διαχειρίζεται η Γενική Γραμματεία Υποδομών.

Σε δηλώσεις που έκανε προσερχόμενος στον χώρο της έκθεσης, ο Γιώργος Δέδες συνεχάρη τον Πρόεδρο και τη Διοίκηση του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κορινθίας για τη διοργάνωση, ιδιαίτερα όμως εξήρε την ισχυρή παρουσία των τοπικών και περιφερειακών επιχειρηματιών, αναγνωρίζοντας πως η επιχειρηματικότητα αποτελεί την αιχμή του δόρατος στην εθνική προσπάθεια για έξοδο από την κρίση. Ο Γιώργος Δέδες ευχήθηκε η αισιοδοξία του υγιούς επιχειρείν που αποπνέει η Έκθεση ¨Κορινθία 2016¨ να διαχυθεί στην κοινωνία και στη δράση όλων των φορέων.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog