Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αντιπολεμικές – αντιρατσιστικές διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα

- Advertisement -

Αντιπολεμική κινητοποίηση διοργανώνει ο Συντονισμός Προσφυγικού-Μεταναστευτικού την Πέμπτη 20 Οκτώβρη σε εννέα πόλεις της Ελλάδας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. ..
Συγκεκριμένα, έχουν ανακοινωθεί οι εξής διαδηλώσεις: Στην Αθήνα συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 18.00 και πορεία προς Βουλή, τα γραφεία της Ε.Ε. και την πρεσβεία των ΗΠΑ. Στη Θεσσαλονίκη συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου στις 18.00 από πρωτοβάθμια σωματεία, την Ε’ ΕΛΜΕ, φοιτητικούς συλλόγους, λαϊκές συνελεύσεις, κινήσεις πόλης, αντιρατσιστικές συλλογικότητες, στην Πάτρα στις 18.00 στην πλατεία Γεωργίου από συνελεύσεις φοιτητικών συλλόγων και εργατικά σχήματα, στο Βόλο στις 6.30 στην πλατεία Αγίου Νικολάου, στο Ρέθυμνο στις 12 το μεσημέρι στο δημαρχείο, στην Ξάνθη στις 18.00 στην κεντρική πλατεία, στην Κοζάνη στις 18.00 στην κεντρική πλατεία, στην Καρδίτσα στις 19.00 στην κεντρική πλατεία από την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και άλλους φορείς, στα Τρίκαλα στις 20.00 στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, ενώ δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα οι ώρες συγκέντρωσης στα Ιωάννινα και στην Ηγουμενίτσα, όπου επίσης θα πραγματοποιηθούν διαδηλώσεις.

Επίσης, σημειώνεται πως στη Λέσβο γίνεται απόψε αντιφασιστική διαδήλωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες από πλήθος φορείς. Στο Ηράκλειο Κρήτης ετοιμάζεται εκδήλωση στο Εργατικό Κέντρο για της 24 Οκτωβρίου.

Οι φορείς που διοργανώνουν την κεντρική διαδήλωση στην Αθήνα, επισημαίνουν πως «χρειάζεται να παλέψουμε για να μπει τέλος στους πολέμους και τις αντιλαϊκές-αντιπροσφυγικές πολιτικές. Να αποκρουστεί η επίδραση των ξενοφοβικών αντιλήψεων, να σταματήσουμε τη φασιστική δράση».

Το Συντονιστικό, στην ανακοίνωσή του προσθέτει πως «η Ένωση γιατρών Λέσβου διακηρύσσει ότι η Λέσβος θα παραμείνει νησί αλληλεγγύης, ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου δηλώνει ότι σαν επιστημονική ιατρική κοινότητα γνωρίζουμε ότι τα παιδιά και οι ενήλικοι κινδυνεύουν να νοσήσουν απ? το κάπνισμα, την παχυσαρκία, την κακή διατροφή, τα τροχαία ατυχήματα και πολλά άλλα, όχι όμως από την παρουσία του μετανάστη δίπλα τους».

Επίσης, το Συντονιστικό αναφέρει πως οι Σύλλογοι Γονέων του 72ου δημοτικού Αθήνας, από τα σχολεία που θα λειτουργήσει δομή για προσφυγόπουλα, και η Ένωση Γονέων Κηφισιάς τονίζουν, πως αποδοκιμάζουν τις λογικές και τις αποφάσεις των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, που, υιοθετώντας ρατσιστικές αντιλήψεις δεν δέχονται παιδιά στα σχολεία, καθώς και πως η ένταξη προσφυγόπουλων στα δημόσια σχολεία, με τη βοήθεια όλων των φορέων της σχολικής κοινότητας, μπορεί να αξιοποιηθεί για να διευρύνει τον μορφωτικό και πολιτιστικό ορίζοντα όλων των παιδιών.

Επιπλέον δε, μπορεί να εμπλουτίσει τον ψυχικό τους κόσμο με τις αξίες της αλληλεγγύης, της αδελφοσύνης, της αλληλοκατανόησης, του σεβασμού στη διαφορετικότητα. Μπορεί να συμβάλει στο να προετοιμαστούν οι επόμενες γενιές στην προάσπιση της ειρήνης και της φιλίας των λαών ως υπέρτατο αγαθό.

- Advertisement -

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ολα αυτα τα ωραία και ιδανικά περι αλληλεγγύης και αδελφοσύνης θα τα βρούμε μπροστα μας σε λίγο καιρό από τώρα.Ακόμα δεν ήρθαν και κάνουν όλα αυτα που κάνουν (και μην με ρωτήσετε – ποιά? γιατί θα είστε τουλάχιστον υποκριτές και εθελότυφλοι). Οι μουσουλμάνοι ότα πρωτοπηγαίνουν κάπου είναι τα καλύτερα παιδιά.Μόλις όμως αρχίσουν και πληθαίνουν τότε , λόγω χαμηλότερου μορφωτικού και πολιτισμικού επιπέδου, αλλα κυρίως λόγω της θρησκοληψίας τους η οποία είναι εντονότατη (άλλωστε θέλουν "να μας κάνουν καλό" να μας φέρουν στην "αληθινή πίστη" ,να "μας ανοίξουν τα μάτια" κλπ) αρχίζουν αυτα που άρχισαν και στις χώρες που τους είχαν ήδη δεχτεί πριν από εμας και οι οποίες έχουν σοβαρότατα κράτη.Και οι μουσουλμάνοι εκείνοι μεγάλωσαν στις προηγμένες αυτές χώρες ,πολλοί γεννήθηκαν εκεί, μορφώθηκαν ,σπούδασαν και μετα μετέβησαν γαι "εκπαίδευση" στις μουσουλμανικές χώρες και γύρισαν και έκαναν τα μακελειά θεωρώντας τους εαυτούς τους "μάρτυρες" και αναμορφωτές του κόσμου. Λοιπόν καλά τα παραμύθια αλλά μόνο για τα παιδάκια. Οι μόνοι πρόσφυγες αυτήν την στιγμή είναι οι Σύριοι τους οποίους φυσικά και πρέπει να τους περιθάλψουμε και να τους βοηθήσουμε ξέροντας όμως ποιοί είναι που μένουν κλπ μέχρι να μπορέσουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.Ολοι οι υπόλοιποι (Αλγερινοί,Μαροκινοί,Αφγανοί,Μπαγκλαντεσιανοί,Πακιστανοί και ένα σωρό άλλοι Αφρικάνοι και Ασιάτες)είναι απλά μουσουλμάνοι εισβολείς και λαθροέποικοι.Ειτε σας αρέσει είτε όχι.Ολο αυτό που γίνεται τώρα το είχε πει και ο Οζάλ. Είχε πει :" Δεν χρειάζεται να κάνουμε πόλεμο με την Ελλάδα για να την κατακτήσουμε.Αρκει να στείλουμε μερικές χιλιάδες τούρκους να ζήσουν εκεί". Ερωτώ: Γιατί όλη η υπόλοιπη Ευρώπη δεν τους θέλει ? Ολοι οι υπόλοιποι είναι βλάκες και απάνθρωποι και μόνο εμείς οι κουτοπόνηροι (αυτό αποδεικνύεται από το πόσο εύκολα μας έβαλαν στην κρίση και δεν λέμε να βγούμε και ποιούς ψηφίζουμε όλα αυτα τα χρόνια) είμαστε ανθρωπιστές και έξυπνοι. Εποικισμός είναι και καταλαβετέ το .Καλές οι θεωρίες αλλα πολλές φορές ισχύουν μόνο στην σφαίρα του Ιδεατού
    ΦΙΛΟΠΑΠΠΟΣ

  2. αυριο να δω ποιοι θα προστατεψουν τα παιδια σας από την καταιγιδα που φτανει και στη δικη σας πορτα να δουμε που θα ψάχνετε να κρυφτητε από αυτους

  3. Οι τενεκέδες κάνουν το μεγαλύτερο θόρυβο.
    Οι επαγγελματίες ανθρωπιστές μετις ΜΚΟ είναι όλοι αυτοί που δεν νοιάζονται για όποιον άνθρωπο δεν επιδοτείται!

  4. Κανένας ξένος στην Ελλάδα όλοι πίσω στις πατρίδες τους.
    Εντάξει με κάποιες εξαιρέσεις π.Χ αν θέλουμε κάποιον να δουλεύει με 15€ να κρατάει τον παππού ή την γιαγιά να μας βάψει φθηνά το σπίτι να μας καθαρίσει με 10€ τον κήπο να μας σιδερωσει κατά τ αλλά έξω οι ξένοι από την Ελλάδα αλλά όπου μας βολεύει τους φωναζουμε..
    10:32 διάβαζε στόχο…
    Παντού υπάρχουν οι καλοί κ οι εγκληματιες

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog