Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Το ΙΝΚΑ Κορινθίας διαψεύδει τον πρόεδρο του δικηγορικού συλλόγου Κορίνθου Π. Νικολόπουλο!!!

- Advertisement -

Από το Ινστιτούτο Καταναλωτών Κορινθίας αναφέρεται:

«ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ (ΔΙΚΗΓΟΡΟ, ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ)….

Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι ο κ.Νικολόπουλος, αν και παρίστατο κατά την Δίκη της 21/1/2016, Δίκη την οποία προκάλεσε ο ίδιος, και είδε ιδίοις όμμασι τα διάφορα δημόσια έγγραφα που πιστοποιούν ότι το ΙΝΚΑ Κορινθίας είναι ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ και ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΓΟΚΕ –ΙΝΚΑ, η οποία παρενέβη υπέρ του ΙΝΚΑ Κορινθίας, ως και το ΙΝΚΑ Κρήτης, αναφέρει ότι το ΙΝΚΑ Κορινθίας είναι σωματείο και ποτέ δεν υπήρξε ένωση Καταναλωτών.

Προς πλήρη διάψευση του κ.Νικολόπουλου, επισυνάπτουμε το υπ.αρθ. 105304/12-10-2016 έγγραφο του Υπουργείου Ανάπτυξης (Δ/νση Προστασίας Καταναλωτή) που επί λέξει αναφέρει «…Βεβαιώνουμε ότι το σωματείο (Ένωση Καταναλωτών), κατέθεσε όλα τα απαραίτητα έγγραφα προκειμένου να πιστοποιηθεί από την Επιτροπή Πιστοποίησης Λειτουργίας των Ενώσεων Καταναλωτών και να εγγραφεί στο «Μητρώο» Ενώσεων Καταναλωτών…».

Επικαλούμαστε ακόμα την με αρθ. 18968/2012 αίτηση μας προς την Δ/νση Προστασίας Καταναλωτή, με την οποία είχαμε ζητήσει την εγγραφή μας στο Μητρώο, άλλα τούτο δεν κατέστη δυνατόν λόγω μη συγκρότησης από την τότε κυβέρνηση της Επιτροπή Πιστοποίησης Λειτουργίας των Ενώσεων Καταναλωτών.

Επισυνάπτουμε επίσης το με αρθ. Έγγραφο της ΓΟΚΕ – ΙΝΚΑ που επί λέξει αναφέρει «…Το ΙΝΚΑ/ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ είναι δευτεροβάθμια ένωση καταναλωτών πιστοποιημένη από το Υπουργείο Ανάπτυξης και εγγεγραμμένη στο μητρώο της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή με αύξων αριθμό 1 ,με 23 ενώσεις καταναλωτών ως μέλη , και βεβαιώνει ότι το ΙΝΚΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ είναι μέλος στο ΙΝΚΑ/ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ …».

Αυτά τα έγγραφα (όπως και άλλα που καταρρίπτουν τους αναληθείς ισχυρισμούς του κ.Νικολόπουλου) τέθηκαν κατά την Δίκη σε γνώση του κ.Νικολόπουλου, ο οποίος γνωρίζει καλώς ότι το ΙΝΚΑ Κορινθίας λειτούργησε και λειτουργεί άψογα, ανθρώπινα και σκύβοντας στα προβλήματα των καταναλωτών-πολιτών καθημερινά, ως ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ και χωρίς βεβαίως να αντιποιείται το δικηγορικό λειτούργημα, το οποίο σέβεται, όπως σέβεται βαθύτατα τους δικηγόρους που σέβονται το λειτούργημα που κάνουν.

Στον κ.Νικολόπουλο απάντησε ήδη ο δικηγόρος κ.Μυταλούλης που εκπροσώπησε το ΙΝΚΑ Κορινθίας, την ΓΟΚΕ-ΙΝΚΑ, το ΙΝΚΑ Κρήτης και τα 400 μέλη του ΙΝΚΑ Κορινθίας ως εξής «…Θα πρεπει ομως να γνωστοποιήσετε το γεγονός οτι ΤΟ ΙΝΚΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ εχει συσταθεί ως καταναλωτική οργάνωση και εχει υποβάλλει απο την 6-10-2016 τα δικαιολογητικά για την έγγραφη στο μητρώο καταναλωτικών οργανώσεων που γινεται κατόπιν έγκρισης απο την επιτροπή πιστοποιήσεων. Η τελευταία θα εξετάσει την υποθεςη μέχρι τα τέλη του Μηνα Οκτωβρίου, όποτε και θα εγγραφεί και τυπικά στο μητρώο. Οφείλετε επισης να γνωστοποιήσετε οτι ζητήθηκε για τον λόγο αυτο αναβολή για τις 25/11/2016 και για αυτο χορηγήθηκε προσωρινή ΔΙΑΤΑΓΗ. Μετα ομως την τυπική εγγραφή στο μητρώο καταναλωτών, το ΙΝΚΑ Κορινθίας εχει το δικαίωμα εκ του νόμου 2251/1995 αρθρο 10 να συμβουλεύει τους καταναλωτές και να τους εκπροσωπεί δικαστικά και εξώδικα οπου αυτο προβλέπεται στον ΝΟΜΟ και οχι στην διαδικασια της συλλογικής ΑΓΩΓΗΣ . Υποθέτω οτι εχει μείνει στον φάκελο της δικογραφία το ΣΧΕΤΙΚΟ έγγραφο του υπουργείο οπου βεβαιωνει την πρόοδο τηε διαδικασιας και το το ΙΝΚΑ Κόρινθου αναφερεται ως καταναλωτική οργανωση. Συνεπώς τα οσα εκθέτετε στην ανάρτηση σας θέλουν τις απαραίτητες συμπληρώσεις αφου οπως πολύ καλα γνωρίζετε οτι μετα την εγγραφή στο παραπάνω μητρώο, η δικονομική συμπεριφορά του ΔΣΚ θα αγει στην διακοπή λειτουργίας νομίμως συσταθείσας καταναλωτικής οργάνωσης. Όποτε εύλογα θα ερωτηθεί το ΔΣ τι θα γινει μετα απο αυτο. Συνεπώς εφόσον επιθυμείτε να δώσετε μια δημοσιότητα στην παραπάνω υποθεςη γνωστοποιώντας περιεχόμενο προσωρινής διαταγής χωρις ομως να ενημερώνετε πλήρως για τις συνθήκες τις παραπάνω δίκης και την πορεία της υπόθεση καθότι μια μη πλήρης ενημέρωση ΑΓΕΙ σε λανθασμένη ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού και συνεπώς σε βλάβη του. Θα ηταν λοιπόν συνετό να τηρηςετε ανάλογη σταση οπως αλλωςτε τηρούμε μέχρι σημερα και εμείς,

Μετα τιμής ο πληρεξούσιος δικηγόρος

Ιωάννης Θωμάς Μυταλούλης…».

Αποτελεί απορία βέβαια, όλων όσων είδαν την Δίκη, για ποιο λόγο ο κ.Νικολόπουλος άγει τον ιστορικό Δικηγορικό Σύλλογο Κορίνθου (του οποίου τυγχάνει Πρόεδρος) σε αντιπαράθεση με το ΙΝΚΑ Κορινθίας, την στιγμή που το ΙΝΚΑ Κορινθίας συνεργάζεται με κορίνθιους δικηγόρους, οι οποίοι είναι παγκοίνως γνωστοί, εδώ και 8 έτη, που το ΙΝΚΑ Κορινθίας έχει συμβάλει στην αποκάλυψη κυκλωμάτων που εκμεταλλεύονταν τους δανειολήπτες, που το ΙΝΚΑ Κορινθίας εμπόδισε διάφορους προμηθευτές (προπαντώς τράπεζες και Δήμους) να αυθαιρετήσουν σε βάρος των πολιτών, που το ΙΝΚΑ Κορινθίας εμπόδισε την άγρια εκμετάλλευση που είχε στηθεί με αφορμή την επικαιροποίηση του ν.Κατσέλη (μερικοί έφταναν να εισπράττουν έως και 300 ευρώ για μια διαδικασία που ήταν δωρεάν).

Το ΙΝΚΑ Κορινθίας, δεν θέλησε να δώσει δημοσιότητα στην απρόκλητη, αβάσιμη και απαράδεκτη επίθεση που δέχτηκε, ούτε να αναφέρει ότι στο δικόγραφο σε βάρος του (που υπογράφει ο κ.Νικολόπουλος), αναφέρεται ως κατηγορία η απόφαση της ΓΣ του ΙΝΚΑ «… για δωρεάν παροχή νομικής βοήθειας σε άνεργους και άλλους αναξιοπαθούντες…», ως και η γνωστοποίηση που έκανε το ΙΝΚΑ Κορινθίας ότι η επικαιροποίηση του ν.Κατσέλη είναι δωρεάν, πιστεύοντας ότι η όλη υπόθεση ήταν αποτέλεσμα κακής πληροφόρησης από άτομα που προφανώς έχουν άλλες επιδιώξεις (δεν ξέρουμε ποιες).

Η εξακολούθηση όμως αναπαραγωγής ισχυρισμών που δεν ευσταθούν, μας αναγκάζει να προστατέψουμε με κάθε νόμιμο μέσο το κύρος και την αξιοπρέπεια του ΙΝΚΑ Κορινθίας και των μελών του».

ΣΣ. Πολύ σοβαρά αυτά που αναφέρονται παραπάνω για τον πρόεδρο του δικηγορικού συλλόγου Κορίνθου τον οποίο διαψεύδει το Ινστιτούτο Καταναλωτών Κορινθίας! Ποια θα είναι η απάντηση του κ. Νικολόπουλου; Γιατί αν μη τι άλλο η παραπάνω απάντηση τον εκθέτει ως δικηγόρο και πρόεδρο του δικηγορικού συλλόγου Κορίνθου…

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog