Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Kόρινθος:Μια βραδιά που δεν ήθελε να τελειώσει κανείς…(pis)

- Advertisement -

Στην κατάμεστη αίθουσα του 1ου ορόφου της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Κορίνθου  οι προσκεκλημένοι του Διοικητή της Σχολής Μηχανικού Ταξίαρχου(ΜΧ) κ. Μηνά Παπαδάκη είχαν την ευκαιρία ζωής θα λέγαμε,να ακούσουν έναν σύγχρονο φιλόσοφο της εποχής μας,…

τον ομότιμο καθηγητή του ΕΜΠ, αρθρογράφο και συγγραφέα  κ. Θεοδόση Τάσιο..

Για περίπου μία ώρα στην ομιλία του 86χρονου ακαδημαϊκού πολιτικού μηχανικού,τα 150 άτομα που ήταν στην αίθουσα,απόλαυσαν ένα ζωντανό μύθο του προηγούμενου αλλά και του τωρινού αιώνα,να εξηγεί με απλό,κατανοητό τρόπο πως και γιατί έγιναν τα οχυρωματικά έργα,συνδέοντας παράλληλα με πινελιές ιστορίας,πολιτικής,γλωσσολογίας,οικονομίας την τότε εποχή με την σημερινή..Τόσο απλά!

Και όλα αυτά συνοδευόμενα με ένα καυστικό,έξυπνο χιούμορ που συνέβαλε να κρατιέται στα ύψη το ηθικό των παρευρισκομένων.Άπαντες είχαν κρατημένοι την ανάσα τους!Απόλαυση!Ώρες, ώρες αναρωτιόμασταν αν είμασταν τόσο τυχεροί που ένας τέτοιος άνθρωπος βρισκόταν ανάμεσα μας..

Τι ωραία που περνάμε έλεγαν οι πιο πολλοί από μέσα τους.
Να κρατήσει και άλλο,ψιθύριζαν κάποιοι.
Τόση ανάγκη για γνώση;
Ναι!
Τόση δίψα για μάθηση;
Ναι.

Όλα αυτά συνέβησαν χθες 27/10 στη εκδήλωση της Σχολής Μηχανικού για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου με θέμα ”Η συμβολή του Μηχανικού στην οχύρωση της παραμεθορίου ζώνης 1935-1940”.Στην εκδήλωση υπήρχε έκθεση φωτογραφίας,παρουσιάστηκαν τεχνικές περιγραφές των οχυρωματικών έργων και έγινε προβολή ενημερωτικών ταινιών.
Tην εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Διευθυντής Μηχανικού του ΓΕΣ υποστράτηγος κ. Αντώνιος Κονδύλης,ο ο Δντής της Διευθύνσεως Υποδομής του ΓΕΣ Ταξίαρχος κ. Νικόλαος Λάλος,ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος,ο δήμαρχος Κορινθίων κ.Αλέξανδρος Πνευματικός,ο Διοικητής του 747ΕΤΜΧ Αντισυνταγμάρχης(ΜΧ) κ.Θεόδωρος Στέφος.οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ.Απόστολος Παπαφωτίου,Γιώργος Πετρίτσης,Μαριλένα Σούκουλη,ο αντιδήμαρχος Κορινθίων κ.Παναγιώτης Δράκος,ο πρόεδρος της Ν.Ε. ΑΝΕΛ Κορινθίας κ.Χάρης Μαρίνης,ο Διοικητής του Α.Τ. Λουτρακίου κ.Ευάγγελος Πιπέρης, ο Επιπυραγός από το Πυροσβεστικό Σώμα Κορίνθου κ. Γιόβας Κωνσταντίνος,ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Σταθμού Περαχώρας κ.Βασίλης Γεροβασίλης,ο πρώην Διοικητής της Σχολής Μηχανικού κ.Αθανάσιος Ροβήλος,ο πρώην Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κορινθίας κ.Χρήστος Δημητρόπουλος,ο πρώην ειδικός σύμβουλος του Δήμου Λουτρακίου κ.Αναστάσιος Φουντούκης,αξιωματικοί,απόστρατοι,πολίτες,εκπρόσωποι των ΜΜΕ.
Τα συγχαρητήρια μας στον εμπνευστή της πολύ όμορφης επετειακής τελετής,στον οικοδεσπότη καταρχήν Ταξίαρχο κ.Μηνά Παπαδάκη,τον διοργανωτή της εκδήλωσης Αντισυνταγματάρχη(ΠΖ) κ.Βασίλη Βασιλείου και τον διοικητή της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Κορίνθου  Ταγματάρχη(ΜΧ)κ.Γεώργιο Αικατερίνη.

Για το τέλος να αποδώσουμε  εύφημο μνεία σε όλο το προσωπικό στρατιωτικό και διοικητικό για την άψογη εφαρμογή όλων όσων είχαν προγραμματιστεί και έφεραν εις πέρας αγγίζοντας την τελειότητα!

Η συντακτική ομάδα του Loutrakiblog

*Αύριο 28/10 θα δημοσιευτεί  βίντεο και επιπλέον φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση.Δείτε φωτογραφίες:

Ταξίαρχος Μηνάς Παπαδάκης,Αναστάσιος Φιλιππίδης,Ταξίαρχος Νικόλαος Λάλος
Ανσχης(Πζ)Βασίλης Βασιλείου,Γιώργος Πετρίτσης
Γιώργος Πετρίτσης,Θεοδόσης Τάσιος,Απόστολος Παπαφωτίου
Απόστολος Παπαφωτίου,Θεοδόσης Τάσιος
Θεοδόσης Τάσιος και Αλέξανδρος Πνευματικός
Αλέξανδρος Πνευματικός,Μιχάλης Φιλιάνδρας
Χρήστος Δημητρόπουλος
Αντισυνταγματάρχης Βασίλης Βασιλείου,Χαρά Βαραβέρη,Γιώργος Πετρίτσης
Ευάγγελος Πιπέρης

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog