Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κόρινθος , η πόλη που γυρίζει την πλάτη της στο μέλλον

- Advertisement -
Φαίνεται πως στη Κόρινθο του 2016, δεν έχουν ακόμα ωριμάσει οι συνθήκες να υπάρχουν τα στοιχειώδη όπως συγκοινωνίες για τον απλό πολίτη…..

Σήμερα μεταφέρω συζήτηση με δημότη ο οποίος έχει κόρη φοιτήτρια και ταξιδεύει συχνά στην Αθήνα. Το κόστος του εισιτηρίου Κόρινθος-Αθήνα με επιστροφή και την σχετική έκπτωση είναι 17 ευρώ. Το κόστος για το ταξί που μεταφέρει τον επισκέπτη από το σπίτι του στον προαστικό και αντίστροφα είναι 5+5 = 10 ευρώ. Συνεπώς μία αυθημερόν επίσκεψη στην Αθήνα με τρένο κοστίζει 27 ευρώ για ένα άτομο ή 44 ευρώ τα δύο άτομα εφόσον χρησιμοποιήσουν το ίδιο ταξί.

Πως γίνεται να δεχόμαστε το κόστος ενός ταξιδιού με τρένο στην Αθήνα ή αντίστροφα να κοστίζει περισσότερο σε σχέση με το κόστος μετάβασης με ιδιωτικό αυτοκίνητο ντήζελ μαζί με τα διόδια, ουδείς απλός πολίτης το ξέρει. Αναρωτιέμαι όμως γιατί δεν απασχολεί τους αρμόδιους, αυτοδιοικητικούς και λοιπούς. Σημειώνω ότι το ταξί είναι υποχρεωτικό αφού δεν υπάρχει συγκοινωνία γιατί η πόλη της Κορίνθου είναι ίσως παγκόσμια μοναδική περίπτωση πόλης που σταθμός τρένου δεν διαθέτει λεωφορειακή σύνδεση με την πόλη. Αν βέβαια θυμηθούμε ότι προεκλογικά, ο εκλεγείς δήμαρχος ψάρεψε ψήφους στους οδηγούς ταξί, τίποτα δεν είναι τυχαίο. Θυμάμαι οδηγός μου είπε ότι καμία άλλη παράταξη δε συζήτησε “σοβαρά ” μαζί τους. Το αποτέλεσμα γνωστό στους παροικούντες. Σε ποσοστό 95% οι οδηγοί ταξί και οι οικογένειες τους στήριξαν τη δημοτική αρχή βλέποντας κοντόφθαλμα σκεπτόμενοι ότι με αυτόν τον τρόπο αυτοί θα έπαιρναν τους τουρίστες και τους εργαζόμενους σε Αρχαία και κέντρο της πόλης αντίστοιχα.

Φαντάζομαι πως σε περίοδο σοβαρής κρίσης αποτελεί πλέον αστειότητα να προσπαθεί ο κάθε κλάδος και η κάθε συντεχνία να βγάλουν μεροκάματο με τακτικές που στριμώχνουν τον απλό δημότη στη γωνία. Στην καφεδούπολη της Κορίνθου θα ήταν τουλάχιστον λογικό να απλουστεύεται η ροή επισκεπτών γεγονός που θα βοηθούσε και τους οδηγούς ταξί.

Φαίνεται πως στη Κόρινθο του 2016, δεν έχουν ακόμα ωριμάσει οι συνθήκες να υπάρχουν τα στοιχειώδη όπως συγκοινωνίες για τον απλό πολίτη. Ακόμα κι αν ο κόσμος είχε χρήματα να χρησιμοποιεί το αυτοκίνητό του, η πόλη έχει ξεμείνει από χώρους στάθμευσης και η πρόσβαση στο εμπορικό κέντρο δεν είναι απλή υπόθεση. Φοβάμαι ότι σε λίγα χρόνια θα δούμε κι άλλο Mall που θα βάζει και δωρεάν λεωφορείο όπως κάνει το εκπτωτικό χωριό στην Αθήνα που μεταφέρει δωρεάν τους Κορίνθιους από τη στάση του προαστιακού. Χώρος υπάρχει και μη μου πει κανένας ότι κυβέρνηση ή Δήμος θα σταματήσουν μια τέτοια επένδυση…

Αν θυμάμαι καλά, σύντομα απελευθερώνονται και τα ΚΤΕΛ και θα μπορούν λεωφορεία άλλων νομών να παίρνουν επιβάτες από Κόρινθο προς Αθήνα. Η πόλη της Κορίνθου βρίσκεται αντιμέτωπη με πολλές προκλήσεις αλλά για την ώρα ασχολείται με τους καφέδες και τα καμώματα των τοπικών πολιτικών αστέρων.

Θ.Τ

ekorinthos.gr
- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΣΩΣΤΟΣ . ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ . ΜΕΓΑΛΗ ΞΕΦΤΥΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ . ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ .
    ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΟΥ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ .

  2. Το πρόβλημα στην Κόρινθο δεν είναι μόνο η Δημοτική Αρχή (είναι αισχρή) αλλά και η αντιπολίτευση η οποία έχει πάθει αλαλία!!! Περί άλλα τυρβάζει!!! Αίσχος!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog