Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΟΙ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΕΣ “ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ” ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ ΤΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΠΗΡΑΝ ΤΟΝ ΚΑΤΗΦΟΡΟ ΜΕ ΣΗΜΑΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑΜΠΟΥΡΛΑ…Toυ Δημήτρη Καραπατά

- Advertisement -

Η προηγούμενη συνεδρίαση του ανώτατου θεσμικού οργάνου του δήμου Λουτρακίου Περαχώρας και Αγίων-Θεοδώρων, μας έβαλε εκόντες άκοντες σε μια διακεκαυμένη ζώνη, και θα μείνει στην ιστορία ως η συνεδρίαση που έριξε βενζίνα πάνω στην αναμμένη σόμπα της πολιτικής κατάστασης του τόπου μας!…

Και αυτό γιατί αποδείχτηκε, η αδιαμφισβήτητη πλέον σύμφυση δύο δημοτικών αρχών, με συγκεκριμένους χαχόλους, σαβουροανίκανους διαδικτυακούς
” δημοσιογράφους” τοπικών ιστολογίων, της αθεράπευτης, βλακώδης ματαιοδοξίας και ιδιοτέλειας, που αντί να αναδεικνύουν και να στηλιτεύουν τα κακώς κείμενα του τόπου μας, έναντι διαφημιστικών καταχωρήσεων, έφαγαν το βελανίδι και έγιναν Κίρκειοι χοίροι.
Δηλαδή έγιναν ζητωκραυγαστές της κουρελιασμένης πολιτικής ζακέτας, που έντυσε τον τόπο μας και τον κατάντησε ένα ασθμαίνον ράκος, ενώ συνεχίζει να “στρώνει” τον δρόμο για την ολοκληρωτική του καταστροφή!
Ενός τόπου που σύρεται πια σαν το πτώμα του Καντάφι, πίσω από το άρμα κατοχής των εξωθεσμικών συμφερόντων!
Πιάστηκαν στα πράσα…
Ειρήσθω εν παρόδω η φράση “συνελήφθη κλέπτων οπώρας ” (= πιάστηκαν στα πράσα) πήρε σάρκα και οστά στην συγκεκριμένη συνεδρίαση, αφού από τις κατηγορίες που εκτοξεύτηκαν εκατέρωθεν από πρώην δημάρχο και νυν αντιδήμαρχο του δήμου μας
– για το ποιος διευκολύνει και προστατεύει έναντι διαφημιστικών καταχωρήσεων ποιον – αλλά και από την εναγώνια προσπάθεια κάποιου άλλου μέλους του δημοτικού συμβουλίου, που ζητούσε να σταματήσει η συζήτηση, γιατί όπως χαρακτηριστικά υποστήριξε , αυτή δεν συνέφερε κανέναν!
Εις μάτην όμως, το κακό για αυτούς είχε γίνει!
Γιατί μέσα από τα ηθικά ερείπια της πολιτικής μας ζωής, τις λεκτικές αναθυμιάσεις και γενικά την ατμόσφαιρα οχλαγωγίας που επικράτησε ( τον βούρκο της πολιτικής μας μακαριότητας μπορείτε να τον παρακολουθήσετε στο Loutraki Blog και στο Perahoragr αν και δεν θα σας το συνιστούσα, αφού μπορεί να αντιμετωπίσετε πρόβλημα πνιγμού) φανερώθηκε η εικόνα στους εμβρόντητους πολίτες, ότι ένα μέρος του πολιτικό προσωπικό του δήμου διαπλέκεται με ένα είδος που ευφημιστικά αποκαλείται δημοσιογραφία, και συλλήβδην έχουν παρεκτραπεί εντελώς από τους διακριτούς τους ρόλους.
Συνεπώς είναι υποκριτικό να αναρωτιούνται κάποιοι ταγοί, το γιατί οι πολίτες απουσιάζουν από τα δημοτικά συμβούλια!
Λίαν ευνοϊκοί λοιπόν οι καιροί για παρδαλούς δημοσιογράφους και ιστολόγια κάθε λογής, πολιτικής εκτροπής και δημοσιογραφικής ντροπής. Τα οποία φυσικά δεν μπορούν να ξεφύγουν από τις επιλογές τους, από τον χαρακτήρα τους και την φύση τους, που τους οδηγεί συχνά πυκνά σε χυδαιότητες!
Η όσμωση τους έχει φτάσει μάλιστα σε τέτοιο βαθμό, που αυτοί οι “δημοσιογραφικοί” υποτακτικοί της τσέπης, ενίοτε μιλάνε και σαν κανονικοί κλώνοι των πολιτικών τους αφεντικών, με την ίδια ανερμάτιστη κακοπιστία, την λήψη πληροφόρηση, τον υπνωτικό εφησυχασμό την επιβεβαιωτική αυτοδικαιολόγηση και τις ίδιες καυχησιολογίες!
Ενώ διαποτισμένοι από μίσος, περιμένουν την εντολή απασφάλισης, για να επιτεθούν με λόγια κατεδαφιστικά ώστε να κατεδαφίσουν άξιους και αξίες, αλλά και να αμαυρώσουν έντιμες προσπάθειες, εκτοξεύοντας κρουνηδόν λάσπη και ποταμηδόν ψέμματα, όχι μόνο εναντίον έντιμων πολιτών αλλά και εναντίον άλλων διαχειριστών, τοπικών ιστολογίων που αναδεικνύουν τις αβελτηρίες των πολιτικών χορηγών τους!
Και φυσικά οι συγκεκριμένοι επαγγελματίες των αποκαλύψεων, μπορεί να κραυγάζουν όλα στο φώς, αλλά στην πραγματικότητα συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο, τηρούν ομερτά!
Γι’ αυτό και οι τρέχων στο κατόπιν της εντιμότητας και μη φτάνουν ποτέ σε αυτή, για όλες τις δημοκρατικές εκτροπές, τις θεσμικές θηριωδίες και την πολιτική λεηλασία που λαμβάνουν χώρα στον τόπο μας έχουν περιπέσει σε νήδυμο ύπνο.
Αφού έμαθαν πως το να καταπίνεις τα λόγια σου μπορεί να γίνει θρεπτικό επάγγελμα!
Οι “σωτήρες” αυτοί δεν σταματάνε όμως εδώ, αφού με λόγο που παραπέμπει σε κυνός υλακη (= γαύγισμα σκύλου) ενίοτε συνθηματολογούν με ανόητες προτάσεις και παρεμβάσεις, που κακοποιούν βάναυσα όχι μόνο την επιστημονική άποψη, αλλά και την απλή λογική!
Στην κορυφαία στιγμή του ξεπεσμού τους, εκφράζουν την νοοτροπία Κούισλιγκ με τον έρποντα φασισμό του πνεύματος, αφού διαχέουν στην τοπική μας κοινωνία, όχι μόνο εκβιαστικά και τρομοκρατικά διλήμματα, αλλά ακόμα και ρατσιστικές απόψεις, επιδιώκοντας να επιβάλλουν την άποψή τους, με την πνευματική συσκότιση, την νοητική ισοπέδωση των πολιτων, και με την επικράτηση του φόβου!
Συρμός ο διασυρμός τους…
Οι εν λόγω μεταπράτες της χαλκευμένης πληροφόρησης δεν διαθέτουν καμία δημοσιογραφική δεοντολογία αφού δεν τους ενδιαφέρει η ανακάλυψη της αλήθειας με την παράθεση στοιχείων, είναι ικανοί μόνο ” εις το ανόητος φιλοσοφείν” και διακατέχονται εμφανώς από νοοτροπία δουλοπάροικου.
Ενώ για να αποπληρώσουν τον λωτό, εγκωμιάζουν το ανύπαρκτο έργο του “φεουδάρχη” τους και επινοούν αυτάρεσκες μυθολογίες, επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και ανύπαρκτα επιτεύγματα, που παραπέμπουν σε τενεκεδοκρόταλες δόξες, κάνοντας συρμό το διασυρμό τους!
Τα αθλιογραφατα τους, δείχνουν πως δεν έχουν καμία σχέση με την πρόοδο του τόπου μας ( και πώς θα μπορούσαν να έχουν άλλωστε, αφού είναι ξενομερίτες και δεν κατάγονται από το Λουτράκι) αλλά και οι πρακτικές τους, αποκαλύπτουν μόνο προσωπικές φιλοδοξίες ή ακόμα και παραισθήσεις μεγαλείου, αφού έχουν τις φρεναπάτες πως είναι “η ιέρεια της αντικειμενικής και φιλαλήθης δημοσιογραφίας” ενώ στην πραγματικότητα αγγίζουν τα όρια της ευγονικής, αφού χωρίς διασταλτικές ερμηνείες, πρόκειται για μία κίνηση ανεργων που συντηρούνται από επιδοτήσεις!
Αγνοούν όμως και οι μεν και οι δεν ότι ο Θηραμένης είχε κακό τέλος από το συνέταιρό του τον Κριτία!
Φυσικά, κάθε άλλος χλευαστικός προσδιορισμός περιττεύει, ενώ κανένας νουνεχής και έντιμος πολίτης δεν θέλει να βρεθεί εξομοιούμενος μαζί τους, γιατί αποτελούν την επιτομή της ραγδαίας ηθικής φθίσης!
Κατάντησαν σφαγείο ονείρων, γι αυτό και πολύ θα θέλαμε να φυσήξει ένας ισχυρός άνεμος που θα σκορπίσει στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, τους δημοσιογραφικούς θεατρίνους και τον πολιτικό υποβολέα για να καθαρίσει το σκηνικό!
Ο ελευθερόφρων, αυτοπροαιρέτως αυτεξούσιος και έντιμος πολίτης δεν έχει ανάγκη να ζητήσει τίτλους πατριωτισμού από κανέναν γιατί τους έχει κερδίσει ανυστερόβουλα με τον αγώνα του.
ΥΓ Ο τύπος για να είναι τύπος και όχι ρύπος θα πρέπει να αποκαλύπτει και όχι να συγκαλύπτει

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog