Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΜΑΤΑΙΩΣΕ ΤΟΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ ΑΠΟ ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΠΙΤΙΟΥ 77 τμ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

- Advertisement -

ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: ΤΑ «ΚΟΡΑΚΙΑ» ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ
ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΣΩΣΑΝ ΑΠΟ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΛΑΪΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ….

Το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούςσπιτιών και λαϊκής περιουσίας σε όλη την Ελλάδα έχει καταγραφεί με μονιμότητα, διάρκεια και όλο και πλατύτερη συμμετοχή, ως μια νέα ελπιδοφόρα πραγματικότητα στη χώρα, που ανοίγει νικηφόρους δρόμους.

Σήμερα ένα μεγάλο πλήθος πολιτών, οργανώσεων, συλλογικοτήτων και νεολαίας συγκεντρώθηκε από νωρίς το απόγευμα έξω από το Ειρηνοδικείο Περιστερίου (Παλαιολόγου 14), φωνάζοντας συνθήματαενάντια στους πλειστηριασμούς και τα μνημόνια.

Η λαϊκή κινητοποίηση στο Περιστέρι ματαίωσε ένα βρώμικο προγραμματισμένο πλειστηριασμόσπιτιού 77 τμ από μια ισπανική τράπεζα, την Union Creditos Immobilarios και συνδεδεμένο με αυτήν κερδοσκοπικό fund.

Το σπίτι των 77 τμ ήταν πρώτη και μοναδική κατοικία της οικογένειας της Κ.Τ., της οποίας ο πατέρας πήρε δάνεια για να ανοίξει μια επιχείρηση, η οποία έπεσε έξω και τώρα είναι άνεργη.

Χάρη στην αγωνιστική κινητοποίηση των πολιτών δεν εμφανίστηκε τελικά ο συμβολαιογράφος και η Κ.Τ. γλίτωσε προς το παρόν το σπίτι της οικογένειάς της, που θα έμενε στο δρόμο.

Στην κινητοποίηση έξω από το Ειρηνοδικείο του Περιστερίου έδωσε το παρόν και μεγάλη αντιπροσωπεία στελεχών της ΛΑ.Ε με επικεφαλής τον Παν. Λαφαζάνη Γραμματέα του Π.Σ της ΛΑ.Ε ο οποίος μιλώντας στα Μέσα Ενημέρωσης σημείωσε ότι «τη χώρα κυβερνούν κάθε λογής “κοράκια”, από την τρόικα και τους τραπεζίτες, έως τα “κοράκια” της μνημονιακής αντιπολίτευσης».

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ

ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: ΤΑ «ΚΟΡΑΚΙΑ» ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ο Παν. Λαφαζάνης, Γραμματέας του Π.Σ της ΛΑ.Ε έδωσε το παρών στη λαϊκή κινητοποίηση έξω από το Ειρηνοδικείο Περιστερίου, όπου το κίνημα ματαίωσε τον πλειστηριασμό κατοικίας 77 τμ από ισπανική τράπεζα και ισπανικό fund.

Ο Παν. Λαφαζάνης έκανε την ακόλουθη δήλωση στα παρευρισκόμενα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης:

«Τα «κοράκια» έχουν την εξουσία σε αυτήν τη χώρα, Τα «κοράκια» κάθε μορφής και κάθε είδους. Από την τρόικα και τους τραπεζίτες μέχρι τα «κοράκια» της κυβέρνησης και να μην το ξεχνάμε, και τα «κοράκια» της μνημονιακής αντιπολίτευσης.

Όλοι αυτοί θέλουν ν’ αρπάξουν τα σπίτια και τη λαϊκή περιουσία των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων και μιας εξαθλιωμένης κοινωνίας.

Οι πλειστηριασμοί δεν θα περάσουν και θα σταματήσουν. Το μνημονιακό κατεστημένο γρήγορα θα ανατραπεί. Τα σπίτια των νοικοκυριών είναι ιερή παρακαταθήκη».

ΑΚΥΡΩΣΗ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Μαζική και δυναμική παρέμβαση έγινε και στο Ειρηνοδικείο Αθηνών από μεγάλο αριθμό μελών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών με τη συμμετοχή της ΛΑ.Ε, του ΕΠΑΜ και άλλων συλλογικοτήτων. Οι παριστάμενοι διαδηλωτές γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα του Ειρηνοδικείου και φωνάζοντας συνθήματα κατά των πλειστηριασμών ακύρωσαν κάθε δυνατότητα για την πραγματοποίησή τους.

Από τη ΛΑ.Ε μεταξύ δεκάδων μελών της παραβρέθηκε και κλιμάκιο του Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑ.Ε αποτελούμενο από τους Δημήτρη Στρατούλη, Διονύση Φλαμιάτο και Μάνια Μπαρσέφσκι.

ΑΠΟΤΡΑΠΗΚΑΝ ΤΡΕΙΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τρεις πλειστηριασμοί ακινήτων αναβλήθηκαν και σήμερα στη Θεσσαλονίκη, μετά από διαμαρτυρίαμελών του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Οι πλειστηριασμοί αφορούσαν δύο διαμερίσματα και έναν αποθηκευτικό χώρο.

Ο συμβολαιογράφος που βρισκόταν στο Ειρηνοδικείο τόνισε πως πρόκειται για διαφορές μεταξύ ιδιωτών, ωστόσο οι διαδηλωτές ζήτησαν να μην ξεκινήσει η διαδικασία, φώναξαν συνθήματα και στη συνέχεια ο συμβολαιογράφος αποχώρησε.

«Ο συντονισμός συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης και εκατοντάδες κάτοικοι της πόλης ήμασταν στο Ειρηνοδικείο για να φωνάξουμε το “κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”. Έχουμε απέναντι μας μια πολιτική της κυβέρνησης πέρα από τη λάσπη που ρίχνει στο κίνημα στην πραγματικότητα και πάρα την υποτιθέμενη δέσμευση της δεν προχωρά σε καμιά νομοθετική πρωτοβουλία για πραγματική προστασία της λαϊκής κατοικίας και προστασίας», τόνισαν στελέχη του κινήματος.

Κ.Μ

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016
iskra.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog