Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Παρατράβηξε η πλάκα με τον Σώρρα

- Advertisement -

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου Κρήτης Αρης Ροζάκης εφιστά την προσοχή των πολιτών για τους κινδύνους της… προσφοράς Σώρρα…..

Να προλάβει τις οδυνηρές συνέπειες για τους πολίτες από την ανάθεση της εξόφλησης των χρεών τους στον… Αρτέμη Σώρρα και το πολιτικό του μόρφωμα προσπαθεί με ανακοίνωσή του αλλά και με προσφυγή στον εισαγγελέα ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηράκλειου.

Η προχθεσινή δημόσια τοποθέτηση του Συλλόγου δείχνει πως η… πλάκα αρχίζει να παίρνει μεγάλες διαστάσεις και στην Κρήτη, καθώς είναι αρκετές πια οι περίφημες εξώδικες δηλώσεις που φτάνουν στις εφορίες του νησιού.
Πρόκειται για το νέο εφεύρημα του Αρτέμη Σώρρα για να συγκινήσει τα εύπιστα πλήθη. Καλεί τους πολίτες να καταθέσουν στις εφορίες και στα ασφαλιστικά ταμεία εξώδικη δήλωση-εξουσιοδότηση, η οποία (υποτίθεται) μπορεί να τους απαλλάξει από όλα τους τα χρέη προς το Δημόσιο.
Με το συγκεκριμένο έγγραφο καλούνται οι φορείς να εισπράξουν κάθε είδους οφειλή των πολιτών από κεφάλαια τα οποία φέρεται να έχουν κατατεθεί από τον Αρτέμη Σώρρα υπέρ της Ελληνικής Δημοκρατίας ή από ποσό που φέρεται να έχει διατεθεί υπέρ των δήμων σε όλη την ελληνική επικράτεια (τα περίφημα 600 δισ.).
Καμία νομική ισχύ
«Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να προειδοποιήσουμε τους συμπολίτες μας για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν αν εφησυχάσουν με αυτές τις πρακτικές» λέει στην «Εφ.Συν.» ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου Αρης Ροζάκης.

«Τα έγγραφα αυτά δεν έχουν καμία νομική ισχύ και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να ανακόψουν αναγκαστικά μέτρα, κατασχέσεις ή ό,τι άλλο προβλέπει ο νόμος για τις οφειλές προς το Δημόσιο.

Υπάρχει κίνδυνος χιλιάδες πολίτες σε όλη τη χώρα να βρεθούν προ δυσάρεστων τετελεσμένων αν στηριχθούν στη δήλωση αντί να κάνουν τις σχετικές ρυθμίσεις χρεών» αναφέρει ο ίδιος.

Ερωτώμενος για τον αριθμό των σχετικών εξωδίκων που έχουν κατατεθεί στο Ηράκλειο, ο κ. Ροζάκης κάνει λόγο για «δεκάδες περιστατικά τα οποία μας καταγγέλλονται και ήμασταν αναγκασμένοι να αντιδράσουμε», ενώ ήδη στον Νομό Ηρακλείου λειτουργούν τρία οργανωμένα γραφεία του συγκεκριμένου φορέα, απ’ όπου περνούν καθημερινά αρκετοί ανυποψίαστοι πολίτες.
Στην ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου γίνεται σύσταση στους οφειλέτες να συμβουλεύονται τους πληρεξούσιους δικηγόρους τους για το ποια ένδικα βοηθήματα και ένδικα μέσα μπορούν να αντιτάξουν για να αμφισβητήσουν την ουσία των εις βάρος τους απαιτήσεων ή (και) να προσβάλουν τη διαδικασία είσπραξής τους.

Τονίζεται μάλιστα πως «εάν η οικονομική τους κατάσταση δεν επιτρέπει την ανάθεση σχετικής εντολής σε δικηγόρο της επιλογής τους, τους ενημερώνουμε ότι, εφ’ όσον πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις, μπορούν να ζητήσουν τον διορισμό πληρεξουσίου δικηγόρου μέσω του θεσμού της νομικής βοήθειας, χωρίς να επιβαρυνθούν οικονομικά».

Ο κ. Ροζάκης αναφέρει στην «Εφ.Συν.» πως το σχετικό υλικό που βρίσκεται στα χέρια του Συλλόγου «θα διαβιβαστεί στον αρμόδιο εισαγγελέα για τη διακρίβωση της τυχόν διάπραξης ποινικών αδικημάτων από τους συντάκτες της εξώδικης δήλωσης, από όσους τη διακινούν αλλά και όσους, εν γνώσει της ανακρίβειάς της, προσπαθούν να πείσουν άλλους να προβούν σε χρήση της».
ΠΗΓΗ: efsyn
- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog