Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Εγκληματίες! Βομβάρδισαν βρεφονηπιακό σταθμό στη Συρία – Νεκρά έξι παιδιά

- Advertisement -

Παντού αίμα. Αίμα μικρών παιδιών. Αίμα αθώων. Ένας βρεφονηπιακός σταθμός στην πόλη Χαράστα κοντά στη Δαμασκό έγινε στόχος βομβαρδισμού. Έξι παιδιά σκοτώθηκαν. Δεν ήταν με τους αντάρτες. Ούτε με τον Άσαντ. Ήταν αθώες ψυχές. Αλλά δεν νοιάζει κανέναν…

Οι εικόνες που θα ακολουθήσουν είναι ΣΚΛΗΡΕΣ. Πολύ ΣΚΛΗΡΕΣ. Αλλά είναι εικόνες ντοκουμέντο. Εικόνες που καταγράφουν, μια ακόμα, σφαγή στη Συρία. Μια σφαγή αμάχων. Απάντηση στο γιατί δεν θα πάρουμε ποτέ. Γιατί είναι πόλεμος, να μια απάντηση και μάλιστα αποστομωτική!

Έξι παιδιά νεκρά και το αίμα τους σκορπισμένο σε τοίχους, σε πατώματα ακόμη και στις κούνιες που μέχρι πριν λίγη ώρα έπαιζαν αμέριμνα. Όσο αμέριμνο μπορεί να είναι ένα παιδί στην εμπόλεμη Συρία.

Έξι παιδιά νεκρά. Και οι εικόνες που κάνουν το γύρο του κόσμου από τον βρεφονηπιακό σταθμό που βομβάρδισαν οι δυνάμεις του Άσαντ γιατί βρίσκεται σε περιοχή όπου τον έλεγχο έχουν οι αντάρτες, μόνο να σοκάρουν μπορούν. Λίγο ενδιαφέρει αν τον βρεφονηπιακό σταθμό βομβάρδισε ο Άσαντ, ο Πούτιν ή οι αντάρτες. Σημασία έχει όχι σκοτώθηκαν παιδιά. Άλλοι 17 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους παιδιά, έχουν τραυματιστεί.

Εκτός από τις εικόνες των πρακτορείων, υπάρχουν κι εκείνες που ανέβηκαν στο twitter. Παιδιά με ματωμένα πρόσωπα, ένα κοριτσάκι με το πρόσωπό του γεμάτο αίματα και σκισμένα τα ρουχαλάκια του. Κοιτά με απόγνωση.

Ανάμεσα σε παιδιά μου έχασαν τη ζωή τους και ο Jihad Qadado, γιος του Abdulfatah Qadado, μέλους το Συριακού Συμβουλίου Άμυνας.

Στον βρεφονηπιακό σταθμό διακρίνονταν αίματα στο πάτωμα, δίπλα σε έναν τοίχο διακοσμημένο με τις ζωγραφιές των παιδιών. Παπούτσια ματωμένα ή σκισμένα. Εικόνα πολέμου, εικόνα φρίκης και οργής.

Η Χαράστα βρίσκεται στην Ανατολική Γούτα, το προπύργιο των ανταρτών, που βομβαρδίζεται συχνά από την πολεμική αεροπορία και το πυροβολικό του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ. Στη γειτονική πόλη Ντούμα σκοτώθηκαν από βομβαρδισμούς τουλάχιστον τέσσερις άμαχοι, σύμφωνα πάντα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο πόλεμος στη Συρία έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 300.000 ανθρώπους ενώ ο μισός πληθυσμός της χώρας έχει εκτοπιστεί.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters, twitter

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ανάθεμα στα καθάρματα που κάνουν τέτοια πράγματα.Ψόφος κακός και οδυνηρός να τους βρεί.Ελεεινά κατάλοιπα ,ανθρώπινων τεράτων ,βοθρολύματα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog