Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αυτό είναι το νέο ΕΣΡ

- Advertisement -

Κι όμως τελικά η σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων ήταν όντως η τελευταία για το θέμα του ΕΣΡ, καθώς η συνεδρίαση κατέληξε σε συμφωνία, μετά την απόφαση του Προέδρου της Βουλής Νικου Βούτση να προτείνει για πρόεδρο του Συμβουλίου …
τον τέως πρόεδρο του Αρείου Πάγου Αθανάσιο Κουτρομάνο, που ήταν η προηγούμενη πρόταση της ΝΔ και για αντιπρόεδρο το Ροδόλφο Μορώνη.

Η πρόταση πέρασε με 20 ναι και τέσσερις παρόντες (από το ΚΚΕ, την Ένωση Κεντρώων και τη Χρυσή Αυγή), αφού όμως πρώτα ο κ.Βούτσης άλλαξε ορισμένα πρόσωπα που είχε προτείνει αρχικά για μέλη του ΕΣΡ όπως ο κ.Κουφόπουλος στον οποίο αντέδρασε η ΝΔ επειδή είναι πρώην βουλευτής.

Τα μέλη που συμπεριελάμβανε η τελική πρόταση Βούτση, η οποία και εγκρίθηκε είναι οι Πόπη Διαμαντάκου, Βασίλης Καραποστόλης, Νίκος Κιάος, Λίλιαν Μήτρου, Δήμητρα Παπαδοπούλου και Γιώργος Σαριδάκης.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και ΜΜΕ Νίκος Παππάς αμέσως μετά την ψηφοφορία με δήλωση του έθεσε στη διάθεση του νέου ΕΣΡ το ανθρώπινο δυναμικό, την τεχνολογική υποδομή και το λογισμικό που αναπτύχθηκε κατά τη διεξαγωγή του διαγωνισμού της 30ης Αυγούστου, εκφράζοντας μάλιστα την ελπίδα ότι θα τα αξιοποιήσει στο νέο διαγωνισμό.

“Η επίτευξη συναίνεσης στη διάσκεψη των προέδρων είναι μια εξαιρετικά θετική στιγμή η οποία καθυστέρησε πάνω από 10 μήνες ή μάλλον πάνω από δέκα χρόνια. Η χώρα αποκτά μετά από πολλά χρόνια ΕΣΡ με νόμιμη σύνθεση. Ο δρόμος πλέον για το διαγωνισμό και την αδειοδότηση είναι ανοιχτός”, τόνισε ο κ.Παππάς, σημειώνοντας:

“​Κανείς πλέον δεν υποστηρίζει ότι δε πρέπει να γίνει αδειοδότηση. Κανείς δεν υποστηρίζει ότι δεν πρέπει να καταβληθεί τίμημα για την πανελλαδική εμβέλεια. Κανείς δεν υποστηρίζει οτι πρέπει να συνεχιστεί η 27χρονη ανομία και ασυδοσία. ​​Υπάρχει πλέον, και πολιτική βούληση, και ΕΣΡ, και νομοθετικό πλαίσιο και η κατάλληλη εμπειρία.”

Ο κ.Παππάς πρόσθεσε: “Δηλώνουμε ευθαρσώς ότι, όλες οι δυνατότητες που αναπτύξαμε κατά τη διεξαγωγή του διαγωνισμού της 30/8/2016 είναι στη διάθεση του νέου ΕΣΡ. Και το ανθρώπινο δυναμικό, και η τεχνολογική υποδομή και το λογισμικό, δύνανται να αξιοποιηθούν όπως και όποτε, ελπίζουμε συντομότατα, το νέο ΕΣΡ επιλέξει.”

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Δεν θέλουμε να βλέπουμε αλλο, τις
    μεσημεριανές παρουσιάστριες, που
    με βλακείες χα χα κ.τ.λ.π βγάζουνε
    εκατομμύρια ευρώ Καλό θα ήταν να φύγουν
    π.χ Μενεγάκη και άλλες

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog