Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πού καταλήγουν τα κατεσχεμένα ναρκωτικά; (video)

- Advertisement -

Έχετε αναρωτηθεί που καταλήγουν τα κατασχεμένα ναρκωτικά; Την απάντηση δίνει το βίντεο που δημοσιεύει το «ethnos.gr», από την επιχείρηση καύσης σημαντικών ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης, της Δίωξης Ναρκωτικών….

Περίπου 7 τόνοι χασίς και 45.000 δενδρύλλια κάηκαν σε βιομηχανική υψικάμινο. Μόνο το 10μηνο του 2016 (Ιανουάριος – Οκτώβριος) οι Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. χειρίστηκαν συνολικά 8.653 υποθέσεις ναρκωτικών σε ολόκληρη τη χώρα, που οδήγησαν στη σύλληψη 11.000 άτομα για αδικήματα που αφορούν τα ναρκωτικά.

Μόνο τον Οκτώβριο, η Δίωξη Ναρκωτικών κατάσχεσε περίπου 3,2 τόνους κάνναβης, 40 κιλά ηρωίνης και 29 κιλά κοκαΐνης, ενώ συνελήφθησαν 30 μέλη εγκληματικών οργανώσεων.

Τα καρτέλ που δρουν σε διεθνές και εθνικό επίπεδο και διακινούν κοκαΐνη, ηρωίνη, κάνναβη, ναρκωτικά χάπια, δέχθηκαν μέσα στο 2016 ισχυρότατα πλήγματα.

O Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, με αφορμή τις πρόσφατες σημαντικές επιτυχίες των Υπηρεσιών του Σώματος δήλωσε: «Ο αγώνας κατά της μάστιγας των ναρκωτικών είναι διαρκής και επίμονος.»

«Η Ελληνική Αστυνομία εργάζεται μεθοδικά και στοχευμένα και τα αποτελέσματα των προσπαθειών μας έρχονται να αποδώσουν σημαντικές επιτυχίες απέναντι στα οργανωμένα εγκληματικά κυκλώματα των ναρκωτικών.»

«Είμαστε αμείλικτοι απέναντι σε όσους εισάγουν, διακινούν και εμπορεύονται το θάνατο – είναι το ελάχιστο που οφείλουμε να κάνουμε για τη νέα γενιά και τους πολίτες της χώρας μας. Θέλω να ευχαριστήσω το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, που δίνει καθημερινά τη μάχη κατά των ναρκωτικών αλλά και τους πολίτες, των οποίων η συμβολή στη μάχη αυτή, είναι σημαντική».

Σημειώνεται ότι, τα ναρκωτικά που κατάσχονται από τις αστυνομικές Αρχές καταστρέφονται(με καύση σε κατάλληλες εγκαταστάσεις, ενώπιον Επιτροπής, στην οποία προεδρεύει Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών και μετέχουν οι Προϊστάμενοι της διωκτικής Αρχής που ενήργησε την προανάκριση και της αρμόδιας Υπηρεσίας της οικείας Περιφέρειας.

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΠΙΝΤΕΛΑΣ

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog