Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τρία μέτρα που θα προκαλέσουν σεισμό ζητά το ΔΝΤ

- Advertisement -

Σκληρή γραμμή αναμένεται να κρατήσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο συις διαπραγματεύσεις που ξεκινούν την επόμενη εβδομάδα. Το ΔΝΤ, δια της Ντ. Βελκουλέσκου αναμένεται να θέσει στην ελληνική πλευρά συγκεκριμένους όρους, που είναι ιδιαίτερα επίπονοι…..

Το Ταμείο θέλει συγκεκριμένα μέτρα για να μπει στο πρόγραμμα και οι διαπραγματεύσεις για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο κορυφώνονται. Οπως αναφέρει το «Βήμα της Κυριακής», το «καλούπι» της συμφωνίας για τη συμμετοχή του ΔΝΤ είναι έτοιμο και πλέον απομένουν τα μέτρα που θα ζητηθούν από την ελληνική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επικεφαλής του ΔΝΤ στην τρόικα Ντέλια Βελκουλέσκου βάζει πλέον στο τραπέζι τρία μέτρα-φωτιά:


Την κατάργηση της «προσωπικής διαφοράς» στις υφιστάμενες κύριες συντάξεις, οι οποίες μετά τον επανυπολογισμό που προβλέπει ο νόμος Κατρούγκαλου παραμένουν υψηλότερες από τις νέες. Αυτό θα οδηγήσει σε ισόποση μείωση συντάξεων πάνω από ένα όριο, αρχής γενομένης (το πιθανότερο) το 2019. Ενα μέτρο που αναμένεται να προκαλέσει έντονες αντιδράσεις σε χιλιάδες συνταξιούχους. Πάντως, η κυβέρνηση δε φαίνεται να συζητά περαιτέρω μειώσεις.

Τη μείωση του αφορολόγητου ορίου κάτω από το σημερινό όριο των 8.600 ευρώ και την κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών. Αν συμβεί αυτό, στο στόχαστρο μπαίνουν πάνω από 3 εκατ. πολίτες που σήμερα έχουν αφορολόγητο και θα κληθούν να πληρώνουν κάθε χρόνο φόρους,

Την αύξηση του ορίου των ομαδικών απολύσεων στο 10% του συνόλου των εργαζομένων για τις μεγάλες επιχειρήσεις και την κατάργηση της δυνατότητας «βέτο» από το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας. Κι εδώ αναμένεται να υπάρξουν αντιδράσεις, αν και για κάποιους κύκλους θεωρείται μέση λύση σε σχέση με την πλήρη κατάργηση του ορίου στις ομαδικές απολύσεις.
- Advertisement -

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πάντως, η κυβέρνηση δε φαίνεται να συζητά περαιτέρω μειώσεις. H ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΛΟ ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΑ, ΟΛΟ ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΕΙ, ΟΛΟ ΘΕΤΕΙ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ, ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΩΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΔΝΤ. ΓΙΑΤΙ; ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ. ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ, ΟΤΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΦΥΣΙΚΑ ΕΚΤΕΛΕΙ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

  2. Σύντροφοι, με πόνο και λύπη ψυχής, αναγκαστήκαμε μετά απο λυσσαλέα μάχη εναντίον του κεφαλαίου και της ιμπερεαλιστικής πολιτικής των δανειστών μας, να πετύχουμε και να βάλουμε τις κόκκινες γραμμές μας και να τους κανουμε σαφές ότι το μόνο που μπορούμε να δεχτούμε είναι ότι μας προτείνουν. Πετύχαμε να μην μας προτείνουν πιο χειρότερα μέτρα γιατί για εμάς ο κρατισμός είναι η πιο κόκκινη γραμμή και δεν την διαπραγατευόμαστε.Δε μας κοστίζει απολύτως τίποτα και πληρώνεσαι απο το Κράτος.
    Αυτά ρε συντρόφια. Πάμε γερά για την Ελλάδα. Πάμε να φτιάξουμε μια Ελλάδα μακριά απο τα συμφέροντα που μάχονται λυσσαλέα εναντίον μας.

  3. οποιος και να βγει θα κολουθει κατα γραμμα το ΔΝΤ γιαυτο δεν υπαρχει λογος να αλλαξουμε κυβερνηση κ ουτε να παμε σε εκλογες

  4. Αναθεμά τους ΟΛΟΥΣ. Είναι όλοι τους Χατζατζάρηδες που το μόνο που είναι ικανοί να κάνουν είναι τεμενάδες και υποκλίσεις. Η Δημοκρατία και το Σύνταγμα έχει καταργηθεί και αυτοί είναι θλιβερές μαριονέτες , απλά εκτελεστές των εντολών των διαβολάνθρωπων της παγκοσμιοποίησης (του Δ' ΡάΪχ) .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog