Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΠΡΟΣΟΧΗ – Καταγγελία για φόλες στο Λουτράκι

- Advertisement -

Η καταγγελία της Χρυσούλας Μαγγέλα ζωόφιλης από το Λουτράκι…

«ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Φόλες στο Λουτράκι…

Όλη τη νύχτα γαυγίζανε τα σκυλιά, στις τέσσερις το πρωί βγήκα έξω και βρήκα τρία αδέσποτα να σπαρταράνε.…

Ευτυχώς είχα ατροπίνη και τους έκανα ένεση και τα έσωσα… προς το παρόν! Πήγα και μία βόλτα στη γειτονιά βρήκα άλλο ένα και το έσωσα και ένα του γείτονα…

ΠΡΟΣΟΧΗ! Κυκλοφορούν φονιάδες!!!

Προμηθευτείτε ατροπίνη 1 – 2 € κάνουν οι 10 και σώζεται ένα σωρό ζώα με 1 ένεση. Σηκώνεται το δέρμα και τι κάνετε από κάτω. Παλιάνθρωποι…! Βαρέθηκα πια!», καταγγέλλει στο protinews.

- Advertisement -

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Έχετε δίκιο κυρία μου για τους εγκληματίες με τις φόλες. Είναι απάνθρωπο και φυσικά για καταδίκη.
    Υπάρχει και η άλλη πλευρά όμως ,εκείνων των φιλόζωων που ΠΟΤΕ ΔΕΝ σκύβουν να μαζέψουν τις ακαθαρσίες των ζώων τους ,που τα έχουν μόνιμα στα μπαλκόνια και ξυπνάνε όλο τον κόσμο γαυγίζοντας μέσα στην νύχτα.
    Φυσικά δεν βγαίνετε στις 4 το πρωί να μαζέψετε σκατούλες των σκυλιών ούτε προτρέπετε τους συμπολίτες μας να κάνουν κάτι τέτοιο. Δεν σας είδα να κάνετε μήνυση σε αυτούς που εγκαταλείπουν τα ζώα τους στα μπαλκόνια και γράφουν όλους τους άλλους στα παλιά τους παπούτσια.
    Θα συμφωνήσω μαζί σας ότι η φιλοζωία είναι μέτρο πολιτισμού αλλά και εσείς πρέπει να συμφωνήσετε ότι φιλοζωία δεν είναι μόνο να τα ταίζουμε αλλά να φροντίζουμε να μην ενοχλούν τα ζώα μας με το γαύγισμα στις ώρες ησυχίας και με την καθαριότητα όταν αυτά λερώνουν.

    Γιώργος Παπανίκος

  2. ΝΟΜΟΣ 4039/2012 -ΦΕΚ Α-15/02.02.2012)
    Για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό.[/b]

    Άρθρο 8
    Διατήρηση ζώων συντροφιάς σε κατοικίες
    1. Επιτρέπεται η διατήρηση δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς σε κάθε κατοικία. Στις πολυκατοικίες, που αποτελούνται από δύο διαμερίσματα και πάνω, επιτρέπεται η διατήρηση δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς σε κάθε διαμέρισμα με την προϋπόθεση ότι αυτά: α) διαμένουν στο ίδιο διαμέρισμα με τον ιδιοκτήτη τους ή τον κάτοχό τους, β) δεν παραμένουν μόνιμα στις βεράντες ή στους ανοιχτούς χώρους του διαμερίσματος, γ) η παραμονή στα διαμερίσματα πολυκατοικιών τελεί υπό την επιφύλαξη της τήρησης των κανόνων ευζωίας, των υγειονομικών διατάξεων και των αστυνομικών διατάξεων περί κοινής ησυχίας και δ) έχουν ελεγχθεί ηλεκτρονικά, έχουν σημανθεί, καταγραφεί και φέρουν βιβλιάριο υγείας.
    Δεν μπορεί να απαγορευθεί η διατήρηση ζώων συντροφιάς με τον κανονισμό της πολυκατοικίας, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις του προηγούμενου εδαφίου. Με τον ίδιο κανονισμό μπορεί να περιορίζεται ο μέγιστος αριθμός των ζώων, που επιτρέπονται, στα δύο (2) ζώα ανά διαμέρισμα.
    2. Επιτρέπεται η διατήρηση ζώων συντροφιάς, που έχουν σημανθεί και καταχωρισθεί νομίμως και φέρουν βιβλιάριο υγείας, στις μονοκατοικίες με την προϋπόθεση ότι τηρούνται οι κανόνες καλής μεταχείρισης και ευζωίας των ζώων, καθώς και οι ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και οι αστυνομικές διατάξεις περί κοινής ησυχίας.
    3. Απαγορεύεται η διατήρηση και παραμονή ζώων συντροφιάς σε κοινόχρηστους χώρους της πολυκατοικίας.
    Επιτρέπεται όμως στην πυλωτή, στην ταράτσα, στον ακάλυπτο χώρο και στον κήπο εφόσον υφίσταται η ομόφωνη απόφαση της γενικής συνέλευσης των ιδιοκτητών.
    4. Οι ανωτέρω αριθμητικοί περιορισμοί ισχύουν μόνο για σκύλους και γάτες. Για τα λοιπά ζώα συντροφιάς, πρέπει να τηρούνται οι όροι της παραγράφου 2.

    [b]ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ 3/1996
    (1023/2/37-ια/8.01.1996)
    (ΦΕΚ Β-15/1996)

    Μέτρα για την τήρηση της κοινής ησυχίας[/b]

    Άρθρο 2
    Γενικές απαγορεύσεις και υποχρεώσεις
    1. Απαγορεύεται καθ' όλες τις ώρες του 24ωρου:
    α. Το ποδόσφαιρο και άλλα παιχνίδια στους δρόμους, στις πλατείες, και γενικά στους κοινόχρηστους χώρους που προκαλούν θόρυβο.
    «β. Η διαλάληση με τη χρήση μεγάφωνων ή άλλων ηχητικών οργάνων από μικροπωλητές, εμπόρους και λοιπούς επαγγελματίες ή άλλα πρόσωπα που ενεργούν για λογαριασμό αυτών των πωλουμένων ειδών, του επαγγέλματος ή των παρεχομένων υπηρεσιών τους, καθώς και η , με τα ίδια μέσα , αναγγελία από οποιοδήποτε πρόσωπο περί της τελέσεως καλλιτεχνικών, θεατρικών ή μουσικών παραστάσεων, θεαμάτων και λοιπών παρεμφερών εκδηλώσεως ή επιδείξεων».
    γ. Η διαλάληση από τους διευθυντές και τους υπαλλήλους των καταστημάτων των πωλουμένων ειδών ή των προσφερομένων υπηρεσιών, με σκοπό την προσέλκυση πελατών με φωνές και επικλήσεις. Όταν διαπράττεται παράβαση των ανωτέρω από υπαλλήλους, συνυπεύθυνοι είναι και οι διευθυντές των καταστημάτων.
    2. Οι ιδιοκτήτες ή διευθυντές εργοστασίων, εργαστηρίων, δημοσίων κέντρων και λοιπών επιχειρήσεων υποχρεούνται όπως, με μηχανικά ή άλλα πρόσφορα τεχνικά μέσα (ηχομόνωση κλπ.) περιστέλλουν στο ελάχιστο δυνατό όριο του θόρυβο που προκαλείται από τη λειτουργία αυτών. Την ίδια υποχρέωση έχουν και οι ιδιοκτήτες οικιών, όταν από την λειτουργία των εγκαταστάσεων θέρμανσης, κλιματισμού ή άλλων μηχανημάτων, προκαλείται θόρυβος, από τον οποίο διαταράσσεται η ησυχία των περιοίκων.
    3. Οι «κάτοχοι» κατοικίδιων ζώων ή πτηνών υποχρεούνται όπως λαμβάνουν κάθε πρόσφορο μέτρο, ώστε αυτά να μην διαταράσσουν με οποιοδήποτε τρόπο την ησυχία των περιοίκων.
    4. Οι αρμόδιοι για την τοποθέτηση ηλεκτρονικών ηχητικών συστημάτων ασφαλείας σε ιδιωτικά και δημόσια οικήματα ή αυτοκίνητα υποχρεούνται να τοποθετούν, ελέγχουν και ρυθμίζουν αυτά σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές τους, ώστε να αποφεύγεται η άσκοπη λειτουργία τους.

    Ειδικά το 3… μας τα εχετε σπάσει τα νεύρα μας.
    Θέλουμε την ΗΣΥΧΙΑ ΜΑΣ.(Όχι όμως στις φόλες.)

  3. Αν ισχυρίζεται κάποιος ότι ο φυσικός χώρος των ζώων είναι τα διαμερίσματα, οι καφετέριες και οι δρόμοι είναι πολλά πράγματα αλλά όχι φιλόζωος! Οι πραγματικοί φιλόζωοι φιλοξενούν τα ζώα σε χώρους ανάλογους και πάντα προστατευμένους!

  4. 12:03 μ.μ. ΕΣΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΘΕΛΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ, ΡΙΧΝΕΙΣ ΦΟΛΕΣ? ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΘΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΠΟΥ, ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΟΠΩΣ ΣΟΥ ΑΞΙΖΕΙ, ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ!

  5. Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ, ΠΑΕΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ. Η ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΥΡΙΑ ΣΕ ΠΟΑ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ.2. ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΕΙΧΑΝΕ ΦΑΕΙ ΤΙΣ ΦΟΛΕΣ ΣΤΙΣ 4 ΤΗ ΝΥΧΤΑ,ΜΕΤΑ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΦΩΝΑΖΟΥΝ, ΑΥΤΗ ΤΑ ΑΚΟΥΣΕ,ΠΕΤΑΧΤΗΚΕ ΣΑΝ ΕΛΑΤΗΡΙΟ, ΝΤΥΘΗΚΕ ΚΑΙ ΞΑΠΟΛΥΘΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΣΩΣΕΙ.ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΤΗΚΕ ΑΜΕΣΩΣ, ΒΡΗΚΕ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ, ΤΑ ΕΣΩΣΕ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΞΑΠΟΛΥΘΗΚΕ ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΓΕΙΤΟΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΣΩΣΕ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ, Ο ΣΠΑ'Ι'ΝΤΕΡΜΑΝ;ΚΑΠΑΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΝΟΜΟ. ΤΙ, ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΞΙΛΑΡΙ ΤΟΝ ΕΧΕΙ;ΘΕΛΕΤΕ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΤΕ;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog