Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Το δείπνο στο Προεδρικό – οι 130 συνδαιτυμόνες του Ομπάμα

- Advertisement -

Στις 19.30 αναμενόταν να φτάσει στο Προεδρικό Μέγαρο ο Μπαράκ Ομπάμα για να παραστεί στο δείπνο που θα παραθέσει προς τιμήν του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος…

O κ. Παυλόπουλος θα υποδεχθεί τον Πρόεδρο των ΗΠΑ στην είσοδο του Προεδρικού και θα τον συνοδεύσει στην αίθουσα «Βυζαντινό». Στο δείπνο θα παραστούν περίπου 130 άτομα, με το 1/3 εξ αυτών να είναι Αμερικανοί ενώ οι υπόλοιποι Έλληνες.

Με βάση το πρωτόκολλο, κανένας άντρας καλεσμένος δε θα συνοδεύεται από γυναίκα, αφού ούτε ο υψηλός ξένος θα έχει μαζί του την πρώτη κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών Μισέλ Ομπάμα.

Ειδικότερα, όπως έχει γνωστοποιηθεί, στο δείπνο που παραθέτει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, έχουν προσκληθεί ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της ΝΔ και ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, οι υπουργοί Επικρατείας κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος, Εξωτερικών κ.Νίκος Κοτζιάς, Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, Οικονομίας κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου, Πολιτισμού κ. Λυδία Κονιόρδου και Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά, οι πρέσβεις των ΗΠΑ στην Αθήνα και της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, οι πρώην πρόεδροι της Δημοκρατίας κ. Χρ. Σαρτζετάκης, Κ. Παπούλιας, Κ. Στεφανόπουλος, ο πρόεδρος της Ακαδημίας κ. Θ. Βαλτινός, πρυτάνεις ΑΕΪ, οι πρόεδροι του ΣΕΒ κ. Θ. Φέσσας, του ΕΒΕΑ κ. Κ. Μίχαλος, της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών κ. Θ. Βενιάμης καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Εξωτερικών.

Σημειώνεται ακόμη πως σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παυλόπουλος έχει ετοιμάσει μια «καλλιτεχνική έκπληξη» για τον Αμερικανό πρόεδρο, με την παρουσία της παιδικής χορωδίας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Αφού γίνουν οι καθιερωμένες προσφωνήσεις και αντιφωνήσεις, στη συνέχεια η παιδική χορωδία της Λυρικής Σκηνής και η ορχήστρα της Πολεμικής Αεροπορίας θα ερμηνεύσουν δύο τραγούδια στα ελληνικά (“Της Δικαιοσύνης Ήλιε Νοητέ”, και “Χρυσοπράσινο Φύλλο” του Μ. Θεοδωράκη) και δύο τραγούδια στα αγγλικά (“Imagine” και “Sound of Silence”).

Πηγή : thetoc.gr

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog