Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αύξηση διαδηλώσεων κατά 33,7% στο εννιάμηνο του 2016 ανακοίνωσε το Π.Α.ΜΕ.

- Advertisement -

Σημαντική αύξηση των διαδηλώσεων στο εννιάμηνο από Ιανουάριο μέχρι Σεπτέμβριο ανακοίνωσε το Π.Α.ΜΕ., παρουσιάζοντας ισχυρή ανάπτυξη εργασιών τόσο στην Αθήνα όσο και στις πόλεις της επαρχίας…

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που εξέδωσε χτες η συνδικαλιστική οργάνωση, η αύξηση του συνολικού αριθμού των διαδηλώσεων, συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας και εκδηλώσεων μετά μουσικής έφθασε κατά 33,7% στο εννιάμηνο ενώ αντίστοιχα ο συνολικός χρόνος διαμαρτυρίας ενισχύθηκε κατά 23,5% σε 2782 ώρες έναντι 2137 ωρών στο αντίστοιχο διάστημα του 2015.

Η σημαντική αυτή επίδοση αποδίδεται αφενώς στην αύξηση της δραστηριότητας λόγω κινητοποιήσεων για τα μέτρα του τρίτου μνημονίου και αφετέρου στην αύξηση της παραγωγικότητας των μελών του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου μέσω της επένδυσης σε σύγχρονο υλικοτεχνικό εξοπλισμό αλλά και στη χρήση του διαδικτύου. Συγκεκριμένα, το 2016 ένα μέλος του Π.Α.ΜΕ. μπορεί να οργανώνει και να συντονίζει μέχρι και 2,42 συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας την ίδια μέρα έναντι μόλις 1,67 συγκεντρώσεις το 2015, αύξηση της τάξεως του 45%.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του συνδικάτου, τα μεγέθη προκαλούν ικανοποίηση καθώς επιβεβαιώνουν την εικόνα της σταθερής και βιώσιμης ανάπτυξης που αποπνέει το Π.Α.ΜΕ. εν μέσω κρίσης.

«Φέτος από τον Γενάρη μέχρι τον Σεπτέμβρη αφήσαμε μια και για πάντα πίσω μας το δύσκολο εννιάμηνο του 2015, διάστημα που η πρώτη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και η ατέρμονη διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας είχε επιβαρύνει πάρα πολύ» επισημαίνουν διευθυντικά στελέχη του κινήματος, τα οποία εκτιμούν το κόστος της περιόδου Βαρουφάκη και της «πρώτης φοράς Αριστερά» σε πάνω από 18 ώρες διαμαρτυρίας την εβδομάδα.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η δυναμική αυτή του συνδικαλιστικού μετώπου ενδέχεται να επηρεαστεί αρνητικά από την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, ενώ ανάμεσα στους κινδύνους συγκαταλέγεται πάντα και ο κίνδυνος της πολιτικής αστάθειας που θα επιφέρουν τυχόν πρόωρες εκλογές.

«Το κομμάτι της αντίστασης στη μνημονιακή λαίλαπα που φέρνει η λυκοσυμμαχία της κυβέρνησης με τη νέα τρόικα κινήθηκε στο δεύτερο και τρίτο τρίμηνο με αξιοσημείωτη αύξηση και οι εκτιμήσεις είναι ότι στο σύνολο του έτους θα κινηθεί σε θετικά επίπεδα σε σχέση με το 2015» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

tokoulouri.gr

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog