Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ωχ! Στο ΤΑΙΠΕΔ οριστικά τα Λουτρά Αιδηψού

- Advertisement -

Στο ΤΑΙΠΕΔ περνούν με τη βούλα του Συμβουλίου της Επικρατείας οι εγκαταστάσεις των ιαματικών πηγών της Αιδηψού, μετά την απόρριψη της προσφυγής του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού…

Ο δήμος είχε προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο ζητώντας να ακυρωθεί ως παράνομη και αντισυνταγματική η απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεως και Αποκαταστάσεως με την οποία μεταβιβάσθηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ κατά κυριότητα, νομή και κατοχή οι εγκαταστάσεις, τα κτρία και το οικόπεδο 22.115 τμ των ιαματικών πηγών της Αιδηψού, οι οποίες ανήκαν στο δήμο.

Σύμφωνα με τους δικαστές, του Δ’ τμήματος, η μεταβίβαση είναι νόμιμη, ενώ κατά την ισχύουσα νομοθεσία τα ιαματικά νερά είναι “δεκτικά ιδιωτικοποίησης”. Μάλιστα, κατά το άρθρο 18 του Συντάγματος, σημειώνουν οι σύμβουλοι Επικρατείας, προβλέπεται ότι ειδικοί νόμοι ρυθμίζουν τα σχετικά με την ιδιοκτησία και τη διάθεση, μεταξύ των άλλων, και «των ιαματικών υδάτων τα οποία δεν καθίστανται ανεπίδεκτα ιδιωτικής κτήσης, ούτε προσδίδεται σε αυτά εκ του Συντάγματος ο χαρακτήρας των κοινοχρήστων πραγμάτων».

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μήπως φοβόμαστε κάτι ανάλογο και στο Λουτράκι;;; Γι' αυτό το ΩΧ στο σχόλιο;;;
    Γιατί να φοβόμαστε;; Μήπως ιδιωτικοποιηθούν τα λουτρά μας; Πιθανόν να είναι καλύτερα για τον Δήμο μας αν έρθουν ιδιώτες και τα αξιοποιήσουν με νέες εγκαταστάσεις ,με ξενοδοχεία και τουριστικά πακέτα προσέλκυσης επισκεπτών και φυσικά δουλειές για τα παιδιά μας και για την πόλη.
    Όποιος έχει κίνητρο κάνει πράγματα ,παλεύει ,φέρνει αποτελέσματα ο Δήμος που το μόνο κίνητρο είναι μπάς και διορίσουν κάποιους για να εξασφαλίσουν ψηφαλάκια τι αξιοποίηση έχει κάνει ;;
    Προσωπικά δεν πιστεύω ότι μπορεί να πάει χειρότερα από σήμερα που ανήκει στο Δήμο.

    Γιώργος Παπανίκος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog