Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κατεβάζει «ρολά» αύριο το Δημόσιο – Τι θα γίνει με τα μέσα μεταφοράς

- Advertisement -
Γενική απεργία έχουν εξαγγείλει για αύριο, Πέμπτη, η ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ. Η ΑΔΕΔΥ προγραμματίζει συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος,..


ενώ το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση στις 10:30 στην Ομόνοια.

Στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε ενόψει της 24ωρης απεργίας η ΑΔΕΔΥ τόνισε πως οι δημόσιοι υπάλληλοι μειώθηκαν κατά περίπου 370.000 και από 936.000 το 2011 ο αριθμός τους είναι σήμερα, μαζί με τους ένστολους, 567.000. Έτσι οι εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ επιχείρησαν να δείξουν τις ελλείψεις προσωπικού που υπάρχουν σε καίριους τομείς του δημόσιου τομέα και να αιτιολογήσουν το αίτημα τους για ανάγκη προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, κυρίως στο χώρο της Υγείας, της Παιδείας, των Ασφαλιστικών Ταμείων και των Κοινωνικών Υπηρεσιών.

Παράλληλα, έγινε αναφορά και στα εργασιακά, για τα οποία έγινε λόγος για «εργασιακή ζούγκλα» και «εργασιακό μεσαίωνα», ενώ σημειώθηκε ότι επίκειται «σφοδρή επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων με ταυτόχρονη κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, αμφισβήτηση του κατώτατου μισθού και επίθεση στα συνδικαλιστικά δικαιώματα».

Δεμένα τα πλοία

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα μείνουν τα πλοία την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.

Όπως αναφέρει η ΠΝΟ σε ανακοίνωση της «η διάλυση του ΝΑΤ, η κατεδάφιση του ΚΕΑΝ, η αποψίλωση των οργανικών συνθέσεων των επιβατηγών πλοίων, ο ευτελισμός των συντάξεων, η μείωση των επικουρικών μας συντάξεων, ο επαναϋπολογισμός των κύριων συντάξεων μας με σαφή μείωση τους, η άλωση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του ΝΑΤ και των Ταμείων μας, η οξυνόμενη και διογκούμενη συνεχώς ανεργία του κλάδου, η μαύρη ανασφάλιστη εργασία, η συνεχής παραβίαση των όρων εργασίας, η συνεχής υποβάθμιση των κοινωνικών ασφαλιστικών δικαιωμάτων και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των εν ενεργεία και συνταξιούχων ναυτεργατών, η προσπάθεια εξάρθρωσης και εκμηδενισμού των κεκτημένων του κλάδου, οι επιχειρούμενες νέες ρυθμίσεις στις εργασιακές σχέσεις, στις ομαδικές απολύσεις, στο δικαίωμα της απεργίας, στον συνδικαλιστικό νόμο κλπ και κυρίως η σιωπηρή ανοχή και αδιαφορία των υπευθύνων και του κράτους δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητα».

Τι θα γίνει με τα μέσα μεταφοράς

Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί κάτι από τα σωματεία των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Από την περασμένη εβδομάδα ωστόσο οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ έχουν εξαγγείλει, στο πλαίσιο συνεχιζόμενων κινητοποιήσεων, στάση εργασίας από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Πηγή : newspost.gr

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog