Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Χριστούγεννα 2016: Τα στολίδια, τα φώτα και….. η απελπισία

- Advertisement -

Σε λίγες μέρες θα γιορτάσουμε τη Γέννηση του Θεανθρώπου. Ερχονται τα Χριστούγεννα ! Μικροί μεγάλοι, χαίρονται !Οι νοικοκυρές στολίζουν τα σπίτια και τα χριστουγεννιάτικα δεντράκια. Λαμπόνια φωτίζουν παντού μυρωδιές από  μελομακάρονα και κουραμπιέδες…

Οι πόλεις στολίζονται ανάλογα, χριστουγεννιάτικα δέντρα μεγάλα με χιλιάδες φωτάκια, Αη-Βασίληδες, όλα αποπνέουν  χαρά, αισιοδοξία και ελπίδα.

Μέρες γιορτινές, μέρες όμορφες, με ευχές “υγεία και χαρά για όλο τον κόσμο”, “ειρήνη, αγάπη”…
Περπατώντας στη μεγαλούπολη της Αθήνας, χαίρεσαι να βλέπεις όλο αυτό το γιορτινό περιβάλλον με τα χιλιάδες φωτάκια, τα αστέρια, τις γιρλάντες και τα στολίδια παντού !

..Και περνώντας από τις πλατείες, κάπου ανάμεσα στα δέντρα, στα παγκάκια, έρχεσαι αντιμέτωπος με την ωμή, με τη σκληρή πραγματικότητα της Ελλάδας των Χριστουγέννων του 2016..

Κάποιος κοιμάται ανάμεσα σε χαρτόκουτα και μια παλιοκουβέρτα πάνω του…
Άλλος πάνω στο παγκάκι, με τα λιγοστά του υπάρχοντα δίπλα…
Πόνος βουβός. Αναρωτιέσαι. Τι έγινε; Γιατί;
Δεν υπάρχει μέριμνα για αυτούς τους ανθρώπους; τους συνανθρώπους μας;
Δεν υπάρχει πουθενά σε αυτή την πόλη μια ζεστή γωνιά να ακουμπήσουν;

Στην Ελλάδα των Χριστουγέννων του 2016, όπου η ανέχεια δεν αφήνει τον κόσμο να χαρεί τις γιορτές, που η κρίση μαστίζει το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας, που η κοινωνική μέριμνα υπάρχει μόνο στα χαρτιά ή σε μορφή ελεημοσύνης, υπάρχουν οι “απόκληροι” εκεί έξω, που σου δίνουν να καταλάβεις πόσο σκληρή είναι η ζωή και η πραγματικότητα  και πόσο τυχερός είσαι ο ίδιος !
                           

Αρχίζει να ψιλοβρέχει και να πιάνει αέρας..
Λίγο παραπέρα μια κυρία (άστεγη) μαζεύει σε μια σακκούλα τα πράγματά της, παίρνει και την κουβέρτα της κάτω από τη μασχάλη και απομακρύνεται. Για που;

Kαθένας από αυτούς και μια ξεχωριστή ιστορία, ένα δράμα.
Οι περαστικοί προσπερνούν, άλλοι αδιάφοροι, άλλοι διστακτικοί, άλλοι ενοχλημένοι που οι άστεγοι βρίσκονται στο διάβα τους….

Κόσμος και κοσμάκης…

Δεν θα σας πω, τι πρέπει να κάνουμε ως άνθρωποι. Ο καθένας ξέρει μόνος του..

@zapatistas

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog