Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πατρών – Κορίνθου: Μάλλον πάει για πιο πίσω το μεγάλο έργο…

- Advertisement -

Πότε «θα πατήσουμε» την Πατρών- Κορίνθου με όρους απρόσκοπτης χρήσης;…

Η απάντηση της Πολιτείας μας παραπέμπει στις αρχές του 2017, και αυτό είναι το «ορόσημο» των χρονοδιαγραμμάτων. Θα τηρηθούν;

Τα πράγματα δεν είναι εύκολα, όπως αναφέρουν πληροφορίες από έγκυρες πηγές. Είναι γεγονός ότι το έργο έτρεξε περισσότερο από κάθε άλλη φορά στο παρελθόν και ότι η πρόοδος είναι ορατή και αδιαμφισβήτητη. Δεν παύει ωστόσο ο άξονας, ο οποίος εκτείνεται σε διαδρομή 140 χιλιομέτρων, να έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις, τεχνικές και άλλες, σε βαθμό που μοιάζει αδύνατο να τηρηθεί το αισιόδοξο σενάριο της ολοκλήρωσης μέσα στους χρόνους που εξαγγέλλονται συνεχώς από το υπουργείο.

Σύμφωνα με τις ανεπίσημες εκτιμήσεις, ο Μάρτιος του 2017 δύσκολα πιάνεται. Ναι μεν βασικά τμήματα του έργου θα έχουν αποδοθεί σε χρήση, αλλά η ουσιαστική ολοκλήρωση θα «πάρει» καλοκαιράκι του 2017. Σε μια τέτοια περίπτωση, την οποία παράγοντες του τεχνικού χώρου παίζουν ως φαβορί, θα υπάρξει η κατάλληλη νομικοτεχνική διαχείριση, προκειμένου να μην εγερθούν ζητήματα αποζημιώσεων.

Ειδική περίπτωση, είναι ο κόμβος του Ρίου. Ξέρουμε ότι ούτως ή άλλως δεν προοριζόταν για ολοκλήρωση τον Μάρτιο, αλλά προς τον Αύγουστο του 2017. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η ολοκλήρωση και πλήρης απόδοση δεν πιάνει αυτή την πρόβλεψη, αλλά θα κυλήσει προς τις αρχές του 2018.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog