Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Pre Game: Α’ Κορινθίας 10η αγωνιστική..

- Advertisement -

Εν μέσω κοινωνικών φαινομένων όπως αυτό της “Black Friday” (!), θανάτων ανθρώπων καθημερινά σε όλες τις γωνιές της γης από έναν αόρατο πόλεμο που υπάρχει και διαιωνίζεται, επισκέψεις πλανητάρχηδων με ωραία λόγια,…

διακοπές πρωταθλημάτων για κάψιμο σπιτιών, επανεκκινήσεις πρωταθλημάτων αφού οι κακοί έγιναν άγιοι, ακραίας φτώχειας υλικής και πνευματικής και πολλών άλλων, η μόνη ίσως ευχάριστη νότα για το Σαββατοκύριακο που έρχεται για εμάς του κοινούς θνητούς, είναι η συνέχεια των πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου στο Νομό μας.

 Ναι γιατί ο ερασιτχενικός αθλητισμός είναι ίσως το τελευταίο μας αποκούμπι, παρότι και ο ίδιος αντιμετωπίζει προβλήματα, παραμένει μια ενασχόληση που τουλάχιστον μας ικανοποιεί.

Συγνώμη για τον μεγάλο πρόλογο αλλά δεν είναι κακό να βλέπουμε τι συμβαίνει γύρω μας και να έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη αντίληψη των πραγμάτων. 

Για να έρθουμε στο θέμα μας λοιπόν, η 1οη αγωνιστική έρχεται αύριο και μεθαύριο στην Α’ και Β’ κατηγορία της ΕΠΣ Κορινθίας. Ενώ για την Γ’ κατηγορία θα έχουμε την 7η αγωνιστική αντίστοιχα.

Α’ Κορινθίας


Μερικά πολύ σημαντικά παιχνίδια διεξάγονται αύριο Σάββατο 25/11/2016. Ίσως εκείνο που ξεχωρίζει για το πάνω διάζωμα του βαθμολογικού πίνακα, έρχεται από την Δυτική Κορινθίακαι ακούει στο ζευγάρι Αστέρας Δερβενίου – Πέλοπας Κιάτου. Είναι γνωστό ότι ο Αστέρας του Καραούζου είναι εξαιρετικά επικίνδυνος στο Δερβένι και ότι μπορεί να επικρατήσει απέναντι σε οποιαδήποτε ομάδα. Έχει τον τρόπο του να είναι πάντοτε αξιόμαχος. Από την άλλη οι Κιατινοί έχουν δείξει την φετινή περίοδο μια σοβαρότητα που έλειπε τις προηγούμενες σεζόν. Έτσι εξηγείται το ότι απέχουν μόλις έναν πόντο από την κορυφή. Αυτό σίγουρα είναι κι ένα έργο Τάσου Πέρρα, αλλά και γενικότερα της ποιότητας που υπάρχει στο ρόστερ του συλλόγου. Σε εξαιρετική φόρμα ο Βυζάς για τους γηπεδούχους που σκοράρει συνεχώς και σε ματς που η μπάλα “καίει”, ενώ στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ βρίσκεται για τον Πέλοπα ο Πράττος, “συγκάτοικος” με τονΓεωργίου από τον Ισθμιακό. Σίγουρα λοιπόν αναμένουμε μεγάλο στο “Κώστας Βυζάς” και κλείνουμε εδώ την αναφορά μας για το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Εντός έδρας ματς για τον Ισθμιακό που αυτή τη φορά θα φιλοξενήσει την Ελλάς Βέλου. Δεν θα μιλήσουμε για καμία έκπληξη του πρωταθλήματος, όσων αφορά τον Ισθμιακό, γιατί πλέον δεν αποτελεί τέτοια. Οι εκπλήξεις συνήθως ολοκληρώνονται τις πρώτες 5 αγωνιστικές σε ένα πρωτάθλημα και αυτό ήταν. Εδώ όμως βλέπουμε μια πολύ στιβαρή ομάδα, με όλη τη σημασία της λέξης ομάδα, και οφείλουμε να το σημειώνουμε αυτό στις ημέρες μας. Έργο Παντελή Κολλιάκου ξεκάθαρα, αλλά και παικτών για την σύνδεση που έχουν να επιδείξουν τα τελευταία δύο χρόνια. Δεν ξέρουμε λοιπόν που θα φτάσει αυτή ομάδα και πόσο θα αντέξει στην κορυφή, το σίγουρο είναι πάντως ότι έχει κερδίσει τις εντυπώσεις σε αυτό το 1ο τέταρτο του φετινού πρωταθλήματος. Από την άλλη η Ελλάδα σε μια νέα προσπάθεια φέτος, με μερικές σημαντικές αλλαγές σε ρόστερ και με τον Κώστα Καρσιώτη στον πάγκο της δεν τα πηγαίνει καθόλου άσχημα. Έχει πιάσει την 5η θέση με 16 βαθμούς και θα μπορούσε να έχει και περισσότερους. Έχει την ποιότητα να ανταπεξέλθει σε μια δύσκολη αποστολή όπως η αυριανή. Ένα παιχνίδι ντέρμπι λοιπόν αυτό που θα γίνει στο γήπεδο της Ισθμίας.


Ατρόμητος Χιλομοδίου – Ολυμπιακός Λουτρακίου no bet.
Δύσκολο ζευγάρι. Ο Ολυμπιακός μπορεί το διπλό, αλλά έπειτα από το μεγάλη νίκη του Ατρόμητου μέσα στη Νεμέα όλα είναι ανοιχτά. Οι δύο αντίπαλοι σε ματαβατικές χρονιές. Προσπαθούν ωστόσο να παρουσιαστούν όσο καλύτεροι μπορούν έχοντας πάρει από 6 και 8 πόντους αντίστοιχα στο φετινό πρωτάθλημα. Ανοιχτά όλα τα αποτελέσματα.

Θύελλα Πετρίου – Πανσολυγειακός no bet
. Η Θύελλα θα έλεγε κανείς ότι διαχρονικά μπαίνει κάπως νωχελικά έως άσχημα στα πρωταθλήματα. Είναι ο 2ο γύρος που ταιριάζει περισσότερο στου κίτρινους από το Πετρί. Με μόλις 3 βαθμούς σε 9 αγώνες όμως, μάλλον θα πρέπει να ξεκινήσει μια καλύτερη συγκομιδή, σύντομα, αν δεν θέλει να έχει προβλήματα. Με νέο προπονητή τον Γιάννη Αλεξόπουλο ο Πανσολυγειακός που επίσης δεν ξεκίνησε καθόλου καλά την φετινή του πορεία. Χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι με τους 7 βαθμούς που έχει μαζέψει μέχρι στιγμής δεν έχει τα περιθώρια για να βελτιωθεί. Δύο ομάδες που ψάχνουν την επανεκκίνηση τους στο πρωτάθλημα και για τον λόγο αυτό το ματς αύριο θα είναι “φωτιά”.

Ηρακλής Λεχαίου – ΠΑΣ Κόρινθος. Δεύτερο σερί εντός έδρας εξαιρετικά δύσκολο παιχνίδι για τον Ηρακλή. Αφού υποδέχτηκε την Κόρινθο ’06, αυτή τη φορά θα φιλοξενήσει και την Μπάρτσα. Εδώ τα προγνωστικά είναι συγκεκριμένα, με τους φιλοξενούμενους του Βασιλόπουλου να έχουν τον πρώτο λόγο για τη νίκη. Μια νίκη που θα τους κρατήσει κοντά στο κυνήγι της πρώτης θέσης. Ο Ηρακλής που σίγουρα θα παλέψει και που είναι μια ομάδα που λειτουργεί σωστά σε όλα τα επίπεδα, θα έχει την ευκαιρία να αναζητήσει κάτι καλύτερο στα παιχνίδια που έρχονται.

Πανκαμαριακός – Παννεμεατικός. Ακόμη ένα δυνατό ζευγάρι της 9ης αγωνιστικής. Από μια μάλλον εντός προγράμματος ήττα προέρχεται ο Πανκαμαριακός του Χριστοδουλόπουλουαπό τον Συνοικισμό στην Κόρινθο. Σίγουρα πάλεψε αλλά ο ΠΑΣ Κόρινθος μέσα στο γήπεδο του την φετινή περίοδο δύσκολα χάνει. Σε ανοδική πορεία οι Καμαραίοι με τον Ζήση να σκοράρει ακατάπαυστα. Ο Παννεμεατικός προέρχεται από μια πιρκή ήττα, αυτή από τον Ατρόμητο στη Νεμέα. Μια ήττα που δρομολόγησε εξελίξεις κι έφερε ως νέο προπονητή τον Θανάση Τζαμουράνη. Καθόλου άσχημα δεν τα έχουν πάει οι δύο αντίπαλοι μέχρι στιγμής από την άποψη της συγκομιδής βαθμών. Θα ξεκινήσουν μάλιστα το αυριανό ματς από τους 12 βαθμούς αμφότεροι. Δύσκολη η πρόβλεψη. Ο Πανκαμαριακός το ελαφρύ προβάδισμα.

Τενεάτης Αθικίων – Ηρακλής Ξυλοκάστρου. Πολύ δύσκολα έχασε ο Τενεάτης από τον Πέλοπα στο Κιάτο το προηγούμενο Σάββατο. Αυτό έγινε με πέναλτι μάλιστα. Οι Αθικιώτες δείχνουν να συνέρχονται από το κακό ξεκίνημα και να βρίσκουν κάποια καλά πατήματα, έχοντας δυο σερί νίκες πριν από την ήττα του Κιάτου. Παραμένουν μια αξιόμαχη δύναμη τα τελευταία χρόνια και με 8 βαθμούς σε 9 αγώνες ευελπιστούν σε καλύτερο μέλλον στην παρούσα σεζόν. Από την άλλη ο Ηρακλής έχει αναδειχθεί ως ισχυρή ομάδα έδρας σε αυτές τις πρώτες αγωνιστικές. Στο Ξυλόκαστρο παρουσιάζεται υπερηχητικός ενίοτε, ενώ στις εκτός έδρας επισκέψεις δυσκολεύεται λιγάκι. Σίγουρα όμως και από άποψης βαθμολογικής συγκομιδής, η ομάδα του Κολιμάδη τα έχει πάει αρκετά καλά στην επανεμφάνισή της στην Α’ κατηγορία. Καφαντάρης και Καλύβας σκοράρουν συνέχως τελευταία για τους πράσινους. Δύσκολο ζευγάρι, πιθανότητα ισοπαλίας.

Κόρινθος ’06 – Ολυμπιακός Άσσου. Χωρίς να δυσκολευτεί και με ευρύ σκορ πέρασε από το Λέχαιο η ’06 την προηγούμενη εβδομάδα. Οι Κορίνθιοι του Σταύρου Μπινιάρη υποδέχονται στο ΔΑΚ τον Ολυμπιακό με μοναδικό στόχο τη νίκη που θα τους διατηρήσει στην κορυφή της Α’ Κορινθίας. Από την άλλη μεριά οι φιλοξενούμενοι, ύστερα από την ματσάρα του προηγούμενου Σαββάτου με τον Αστέρα (5 – 5), έχουν μπροστά ίσως το δυσκολότερο εκτός έδρας ματς για την φετινή χρονιά. Απόλυτο φαβορί για το συγκεκριμένο ζευγάρι οι γηπεδούχοι, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός δεν θα παλέψει για το καλύτερο δυνατό.

Επιμέλεια Κειμένων: Στάθης Ντάγκας

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog