Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών στην Κόρινθο (video)

- Advertisement -

Ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Αλέξανδρος Πνευματικός με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών επισκέφθηκε το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών, στην οδό Εθνικής Ανεξαρτησίας στην Κόρινθο…

Το Κέντρο που στεγάζεται επί της οδού Εθνικής Ανεξαρτησίας 58, προωθεί υπηρεσίες στο πλαίσιο εφαρμογής της πολιτικής για την αντιμετώπιση της βίας κατά γυναικών και την υποστήριξη θυμάτων κακοποίησης ή γυναικών που απειλούνται από το φαινόμενο.

Αναλυτικότερα, παρέχει υπηρεσίες πρώτης γραμμής σε γυναίκες που υφίστανται κάθε μορφής βία (ψυχολογική, συναισθηματική λεκτική, ή σεξουαλική βία, σωματική κακοποίηση ή παρενόχληση κ.ο.κ.). Το Κέντρο είναι στελεχωμένο με εξειδικευμένο προσωπικό (κοινωνιολόγος, κοινωνική λειτουργός, ψυχολόγος).
Οι υπηρεσίες που παρέχονται δωρεάν, είναι εξατομικευμένες και διέπονται από τους κανόνες του απορρήτου.

Αυτές αφορούν :

– Ενημέρωση και εξειδικευμένη πληροφόρηση σε θέματα ισότητας των Φύλων.

– Ψυχο-κοινωνική συμβουλευτική (εξειδικευμένη στήριξη των γυναικών θυμάτων).

– Υπηρεσίες παραπομπής ή συνοδείας – όποτε αυτό απαιτείται – των θυμάτων σε ξενώνες, στις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές, στο δικαστήριο, σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας, κέντρα ψυχικής υγείας, σε φορείς αρμόδιους για Προνοιακα ή άλλα επιδόματα, σε φορείς προώθησης της απασχόλησης και επιχειρηματικότητας, σε φορείς προστασίας και στήριξης παιδιών κ.λπ.

– Παροχή, σε συνεργασία με τον τοπικό δικηγορικό σύλλογο, νομικών υπηρεσιών σε γυναίκες-θύματα βίας.

Τηλ. Επικοινωνίας: 27410-74670


πηγή-korinthostv.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog