Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δραγασάκης: Δεν υπάρχει θέμα τέταρτου μνημονίου

- Advertisement -

“Απολύτως εφικτή” θεωρεί ο Γιάννης Δραγασάκης την ολοκληρωση του υφιστάμενου προγράμματος το 2018, επιχειρώντας παράλληλα να βάλει τέλος στους φόβους για τέταρτο μνημόνιο…

“Ο βασικός στόχος της κυβέρνησης, ο οποίος παραμένει απολύτως εφικτός. Είναι το 2018, ένα χρόνο πριν από το 2019, οπότε και λήγει η θητεία της παρούσας κυβέρνησης, να έχει ολοκληρωθεί το Πρόγραμμα και να έχουν τερματιστεί η λιτότητα και η επιτροπεία” ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στην ομιλία του, σήμερα Τρίτη, στο 27ο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.

Ειδικότερα, ο κ. Δραγασάκης επισήμανε ότι σημαντικοί διεθνείς παράγοντες και εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών θεσμών, τόνισαν ότι επιθυμούν την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος καθώς και ότι αυτό είναι το τελευταίο.

“Κανείς δεν θεωρεί ότι υπάρχει θέμα τέταρτου προγράμματος. Αυτή ήταν η επωδός των δηλώσεων τόσο του κ. Μοσκοβισί όσο και του κ. Κερέ και ανάλογα μεταδίδονται και από την Ευρώπη. Θεωρώ τη διαπίστωση αυτή σημαντική. Και αυτό διότι απαντά σε ερωτήματα και ανησυχίες εν μέρει δικαιολογημένες. Απαντά, όμως, η διαπίστωση αυτή και σε όσους στο εσωτερικό της χώρας αυτοβούλως προσφέρθηκαν, προκαταβολικά, να υπηρετήσουν νέα μνημόνια” σημείωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Δεύτερος στόχος είναι, “παράλληλα με την υλοποίηση των δεσμεύσεων, να επουλώνονται πληγές και κοινωνικά τραύματα και να μπαίνουν οι βάσεις για τη μεταμνημονιακή Ελλάδα. Να δημιουργηθούν, δηλαδή, οι οικονομικές και κοινωνικές προϋποθέσεις για την υπέρβαση όχι μόνο των μνημονίων, αλλά και της κρίσης και του χρεοκοπημένου μοντέλου του παρελθόντος που μας οδήγησε σε αυτήν” πρόσθεσε.

Ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2016 έχει επιτευχθεί, ανέφερε ακόμη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υπογραμμίζοντας πως η ντε φάκτο διεθνοποίηση του ελληνικού προβλήματος δημιουργεί δυνατότητες ευρύτερων συνεργασιών.

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Άρα η απάντηση είναι: ολοταχώς πάμε για 4ο μνημόνιο. Μέχρι στιγμής, από τις προεκλογικές ακόμη υποσχέσεις, η κυβέρνηση κάνει ακριβώς τα αντίθετα. Να ξεχάσουμε και το: "τα capital controls θα είναι για λίγο"; Και αυτό το λίγο έχει χρονίσει. Και ίσως δεν έχουμε ξεφύγει από την ανακαιφαλαιοποίηση των τραπεζών, άρα το κούρεμα καταθέσεων! Μπορεί κανείς να το εγγυηθεί ότι ξεφύγαμε? Μάλλον η παραίτηση της Κατσέλη δεν είναι καθόλου συμπτωματική. Ένα κάρο λεφτά έπειρνε στο πόστο της. Γιατί να το εγκαταλείψει?!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog