Έντονη ήταν η αντιπαράθεση, για μια ακόμη φορά, ανάμεσα στον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΛ κ. Φίλιππα Θυμή και τον κ. Κώστα Λογοθέτη, επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας…

Θέμα ήταν και πάλι οι διαφημίσεις της ΔΕΥΑΛ και η αναφορά του κ. Λογοθέτη σε προηγούμενο συμβούλιο, για τη διαφήμιση που δόθηκε σε εταιρεία που ανήκει σε δημοτικό σύμβουλο.
Ο κ. Λογοθέτης είχε πει επί λέξει “Δεν ξέρω αν είναι νόμιμο αυτό, το διερευνούμε, αλλά σίγουρα είναι ηθικό;”

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, λοιπόν αναφέρθηκε στη διαφάνεια των τοπικών μέσων και είπε στον κ. Θυμή πως η τοποθέτησή του είναι άστοχη καθ΄ολοκληρία.

“Ούτε ποσά άθροισα, Μακριά από μένα τα σενάρια συνωμοσίας. Και επειδή αναφέρθηκε ο κύριος Θυμής για κάποιες απευθείας αναθέσεις της προηγούμενης διοίκησης, να σας πληροφορήσω ότι εμείς ως παράταξη, δεν είχαμε την πλειοψηφία της ΔΕΥΑ. Πρόεδρος ήταν ο κύριος Βαρελάς. Και όσον αφορά στις διαφημίσεις που δίνει η ΔΕΥΑ, γνώμη μου είναι να αυξηθεί το ποσό και να δίνονται τα χρήματα σε Μέσα Πανελλαδικής εμβέλειας -κάτι που θα διαφήμιζε πραγματικά το νερό μας- και όχι σε τοπικά Μέσα”.
Επίσης ο κ. Λογοθέτης πρότεινε να μην τοποθετείται ο Δήμαρχος στο τέλος, αλλά να κάνει πρώτος τις ανακοινώσεις ώστε να έχουν τη δυνατότητα οι σύμβουλοι να τοποθετούνται.
Ενα σημαντικό θέμα που έθιξε ο αρχηγός της παράταξης Με τους Πολίτες Μπροστά, είναι το γεγονός ότι το Ελληνικό Δημόσιο πήρε πίσω από το Δήμο το ποσό των 83.000 ευρώ. Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Λογοθέτης από τον Αύγουστο του 2014 είχε εγκριθεί από το Λιμενικό Ταμείο ένα ποσό ύψους 83.000 ευρώ για να διορθωθεί το σημείο της ακτής που έχει διαβρωθεί στους Καταρράκτες. Το ποσό αυτό, μαθαίνουμε ότι επεστράφη στο Ελληνικό δημόσιο. Έρχονται κάποιοι και μας λένε ότι αργήσατε να κάνετε τις μελέτες και τα χρήματα επεστράφησαν. “Αιτιολογήστε το σας παρακαλώ”, είπε χαρακτηριστικά ο Κώστας Λογοθέτης.
Τέλος, ο κ. Λογοθέτης ρώτησε για μια ακόμη φορά ποια είναι η οικονομική κατάσταση της κοινοπραξίας, για τη φιλαρμονική, για την απευθείας ανάθεση σε τουριστικό γραφείο για τη μεταφορά της φιλαρμονικής (κάτι που είχε θίξει στο προηγούμενο Δ.Σ. ο Θανάσης Μουζάκης) και παρακάλεσε να υπάρξει ελαστικότητα από πλευράς δήμου και αστυνομίας, τις γιορτινές μέρες (το μέτρο της απαγόρευσης της στάθμευσης), ώστε να εξυπηρετηθούν οι πολίτες στις αγορές τους και να δουλέψουν τα καταστήματα της πόλης.

Και για άλλη μια φορά, απάντηση από πλευράς δημάρχου δεν υπήρξε…

Δείτε το βίντεο με την τοποθέτηση του Κώστα Λογοθέτη :