Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Που μπλέξαμε Θεέ μου! του Γιώργου Τέσση

- Advertisement -

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετέβη στη μακρινή Κούβα για να αποχαιρετίσει τον Φιντέλ Κάστρο. Ο μοναδικός ηγέτης πολιτισμένης χώρας που βρέθηκε στην κηδεία, πενθώντας μαζί με τους ηγέτες Βολιβίας, της Ναμίμπια, της Κολομβίας, της Ζιμπάμπουε και φυσικά της Βόρειας Κορέας, που κήρυξε τριήμερο πένθος…

του Γιώργου Τέσση

Η λίστα με τους αρχηγούς κρατών που θα παραστούν στην κηδεία του Φιντέλ Κάστρο:

Υπάρχουν δύο ενδεχόμενα. Το πρώτο είναι ο Αλέξης να φόρτωσε την παρεούλα του στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος και να πήγαν πενταήμερη στην Κούβα για να ξεκουραστούν από την βάσανο της αξιολόγησης. Οι άνθρωποι είναι αριστεροί και ο μόχθος δεν είναι κάτι που τους ταιριάζει. Η Κούβα άλλωστε αυτή την εποχή είναι πανέμορφη. Κατακαλόκαιρο, μπανάκια, φθηνά ποτά, χορός και πάμφθηνο αγοραίο sex, όπως άλλωστε και σε κάθε κράτος που κυβέρνησε η αριστερά.

Το δεύτερο ενδεχόμενο είναι ο Αλέξης να πήγε να αποχαιρετήσει έναν άνθρωπο που θαυμάζει. Παράτησε τα πάντα, ταξίδεψε τόσες ώρες, έστειλε τον λογαριασμό στον έλληνα φορολογούμενο για να μπορέσει να σταθεί δίπλα στο ίνδαλμά του. Ο άνθρωπος που χασμουριόταν κατά την επίσκεψη του προέδρου Ομπάμα, ταξίδεψε τόσες ώρες για τον Φιντέλ Κάστρο!

Ο Αλέξης Τσίπρας στην Κούβα μπροστά από το πρωθυπουργικό αεροσκάφος. (έλεγε πως θα το πουλούσε για να ταξιδεύει στην οικονομική θέση)

Ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του τόνισε ότι «Ελευθερία ή Θάνατος ήταν το σύνθημα της Ελληνικής Επανάστασης το 1821. Patria o muerte (Πατρίδα ή θάνατος), το σύνθημα της Κουβανικής Επανάστασης το 1959». Είπε επίσης πως «ο Φιντέλ Κάστρο αφήνει πίσω πολύτιμη κληρονομιά στον κουβανικό λαό, στην παιδεία, στη εξάλειψη του αναλφαβητισμού, στην υγεία, στο επίπεδο των επιστημών και του πολιτισμού».

Είχε το θράσος να συγκρίνει την επανάσταση του 1821, με την ανατροπή της χούντας του Μπατίστα, από την χούντα του Φίντελ Κάστρο! Να θυμίσω μόνο, ότι τα 56 χρόνια που κυβέρνησε δεν έγιναν ποτέ εκλογές. Το 15% του πληθυσμού έφυγε με βάρκες και αυτοσχέδιες σχεδίες και πέρασαν στην Αμερική για να γλυτώσουν από τις «δημοκρατικές» μεθόδους της μυστικής του αστυνομίας. Το σύστημα υγείας που τόσο διαφημίζουν ήταν ανοικτό αποκλειστικά για τους ξένους και για τα μέλη του κόμματος!Οι απλοί πολίτες είχαν άλλα, ξεχωριστά νοσοκομεία, που μπροστά τους το Κέντρο Υγείας Νευροκοπίου μοιάζει με παλάτι.

Ο Φιντέλ Κάστρο, αναλύει τι εστί αριστερά σε άοπλο αιχμάλωτο.

Ο Αλέξης Τσίπρας και οι λοιποί σύντροφοι που μας κυβερνούν θαυμάζουν όλους τους μεγάλους ηγέτες που έκαναν θαύματα στις οικονομίες των κρατών τους. Αλησμόνητες είναι οι αγάπες με τον Τσάβες και τον Μαδούρο τη στιγμή που στη Βενεζουέλα ο κόσμος αγωνίζεται στις ουρές για ένα μπουκάλι γάλα. Τώρα χύνουν τα δάκρυα τους για έναν ηγέτη που κατάντησε την χώρα του να έχει μηνιαίο μισθό 25 ευρώ!


Αλλά το χειρότερο από όλα δεν είναι ότι θαυμάζει δικτάτορες και νοσταλγεί τα κομουνιστικά καθεστώτα. Ούτε καν κομμουνιστής δεν είναι. Την ίδια ώρα που αποκαλεί τους δανειστές, δυνάστες, την ίδια ώρα γλύφει την Μέρκελ και ικετεύει να κλείσει όπως-όπως η δεύτερη αξιολόγηση. Από την μια πλευρά πουλάει επαναστατικό σανό στα συντρόφια του και από την άλλη στέλνει την Υπουργό Εργασίας να υπογράψει τα πάντα με την Τρόικα.

Καλή η επανάσταση, αλλά χρειάζονται και τα ευρώ των Γερμανών για να βολέψει τα κομματόσκυλα και κομματοκούταβά του στο ολοκαίνουργιο γραφείο πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.

Υ.Γ. Για τον υφυπουργό Υγειας κ. Ζουράρι που απεκάλεσε μαλάκες, όσους υποστηρίζουν ότι ο Κάστρο ήταν δικτάτορας, δεν εχω λόγια. Τον παραδίδω στους αρμόδιους ιατρούς και το μόνο που μπορώ να πω είναι: δείξε μου τον αρχηγό σου, να σου πω ποιος είσαι.

- Advertisement -

23 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ακριβώς όπως το λες κυρ.Τέτση μου δείξε μου τον αρχηγό σου τον Κούλη Μητσοτάκη να σου πω ποιός είσε!
    Αν ο Τσίπρας έσβησε την Αριστερά ,ο Συναγερμός-ΕΡΕ-ΝΔ και το Μητσοτακέ'ι'κο ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

  2. Ο Κάστρο δεν ήταν σώφρων πολιτικός σαν το Τούρκο στρατηγό Κενάν Εβρέν όπως τον αποκάλεσε ο Ε. Αβέρωφ τον οποίο κάνατε και αρχηγό του κόμματος σας. Θα μου πεις ότι αυτός έσφαζε κομμουνιστές και Κούρδους;

  3. το 15% που εφυγε με βαρκες υποστηριζε νδ στην κουβα! τεσση αστο αγορι μου εχεις επιλεξει και εσυ βαρκα.. του μελιου και της διαπλοκης, ασε τα δεξολογια για μικρονοους

  4. 3:31 μ.μ. Ευγε σου πες τα

    Κυριε Τ το κομμα σου η νδ μαζι με το πασοκ εστρωσαν το δρομο 40 χρονια για να ερθει ο τσιριζα να τον αποτελειωσει ο αρχηγος σου που τοσο πολλυ υποστηριζεις ο κουλης εχει πει οταν βγει θα κοψει μαχαιρι ολες τις επικουρικες και το εκας ντροπη του λες και οσοι τις περνουν εστω και κουτσουρεμενες δεν τα δουλεψαν αλλα αμα ο ανθρωπος δεν εχει περασει ποτε φτωχεια και πεινα εκ γαστερας αυτα λεει και τετοιους υποστηριζει

  5. Πολιτικοί απατεώνες.Η πιο σωστή έκφραση της Αριστεράς.
    Όχι μόνο ανίκανοι αλλά και επικίνδυνοι.
    Πρέπει να φύγω όμως. Πάω να σκουπίσω τα υπολείμματα απο τα χαρτάκια που έσκισε το Μνημόνιο με ένα νόμο και ένα άρθρο.
    ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΠΟΥ ΤΡΩΤΕ.
    Αφήστε τι θα κάνει ο Κούλης.
    Κρίνετε όλοι εσείς αυτόν που είναι τώρα.
    ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΟΛΑΓΟ που είναι και παναθηναϊκός.
    Μήπως πήγε στην Κούβα για να μην βγει καμιά τυχόν χρηματοδότηση κρυφή και απόκρυφη;

  6. Γιώργο, δες πως τσούζουν κάποιους τα σχόλιά σου εδώ. Είναι εμφανής ο λόγος που δεν προβαίνουν σε αντίκρουση των λεγομένων σου αλλά προσπαθούν να σε θίξουν είτε προσωπικά είτε με αναφορές στον προεδρεύοντα της Ν.Δ., προφητεύοντας την πολιτική σου καριέρα ότι θα είσαι κι εσύ ένας από τους πολλούς. Αλλά εκεί εξαντλείται η «δημοκρατικότητα» της αριστεράς: όπου είμαστε στριμωγμένοι, δεν χρειάζεται να απαντήσουμε επι του συγκεκριμένου, αλλά να προκαλέσουμε με ύβρεις και προπιλακισμούς, ουσιαστικά αλλάζοντας θέμα. Έτσι ξεχνιέται το θέμα!!!!

  7. Υπάρχουν άνθρωποι που υποστηρίζουν αυτη την επικίνδυνη κλικα αιωνιων εφηβων???
    Το προβλημα είναι πως μεχρι να αναλαβει ο Κουλης, δεν θα υπαρχει ελλαδα να καταστρεψει! Οι αλλες κυβερνησεις παντα με την βοηθεια των αριστερων συνδικαλιστων το παρασκηνιο, μας κατεστρεψαν οικονομικα. Τωρα κινδυνευει η ιδια η εθνικη και πολιτισμικη μας υποσταση!!!
    ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ αυτοι και επικινδυνοι και εσεις που τους υποστηριζετε ακομα! Δεν πηγατε ολοι μαζι στην Κουβα, να μεινετε εκει! Μεσα στην χλιδη ζουν μετα την αριστερη δικτορια!
    Οσον αφορα την συμπαθεια του για τον Παπαδοπουλο, αυτος εφτιαξε σχολεια, εφτιαξε δρομους,νοσοκομεια,πηρε αεροπλανα κλπ κλπ κλπ. Δεν εβγαλε στο πεζοδρομιο τις γυναικες οπως συνεβη σε πολλα κομμουνιστικα κρατη, για να μου καμαρωνετε εδω οι 50αρηδες με τα, εξαθλιωμενα στις χωρες τους, 18χρονα κοριτσακια!
    Υπατία

  8. 3:55 μ.μ. H νδ που υποστηριζεις μαζι με το πασοκ εστρωσαν τοσα χρονια το δρομο για την καταντια μας και ηρθε ο τσιριζα να τον αποτελειωσει

    Λυπαμαι πολλυ που τη σημερον εποχη υπαρχουν ακομα ανθρωποι που πιστευουν σε κομματα καισε αυτους που τα εκπροσωπουν οτι θα νοιαστουν υπαρχει καποιος που νοιαζεται πραγματικα για ολα αλλα οι περισοτεροι τον βριζουν καθε μερα και αυτον και τη μητερα του δυστιχως και αν εχουμε αντεξει μεχρι τωρα το οφειλουμε σε εκεινον και τη μητερα του και οποιος επιασεν επιασεν

  9. 9:15 μ.μ. Για πες μου ρε φίλε, πού ακριβώς διάβασες εσύ να υποστηρίζω την Ν.Δ.; Σε ρωτώ για να δω αν ξέρεις να διαβάζεις. Υποστηρίζω τη γλώσσα και τη γραφή του κυρίου Τέσση ο οποίος αποτελεί ξεχωριστή οντότητα με δική του προσωπικότητα, όπως και ο καθένας μας άλλωστε. Το ότι αποδίδω τα εύσημα στον ίδιον, εσύ πώς διέγνωσες ότι υποστηρίζω και το κόμμα στο οποίο ενετάχθη; Κατ' εμέ, έτερον εκάτερον. Για να δούμε, τί έχεις να πεις; Θα ζητήσεις συγγνώμη για την παρανόηση ή θα με βρίσεις κι από επάνω;

  10. Του απαντά ο σύντροφος Μίκης:
    Ανοιχτή Επιστολή προς τον κ. Τσίπρα

    Σύντροφε Αλέξη, σε παραδέχομαι, γιατί είσαι μάγκας. Ο πιο μεγάλος μάγκας στην Ελλάδα από το 450 π.Χ. έως σήμερα. Γιατί κάνεις ό,τι θέλεις χωρίς να λογαριάσεις κανένα. Παίρνεις το προσωπικό σου αεροπλάνο, το γεμίζεις με φίλους και φίλες και πας στην Κούβα και αφήνεις τον λογαριασμό, 300.000 δολλάρια να τον πληρώσουν τα κορόιδα με τα 300 ευρώ το μήνα στην καλλίτερη περίπτωση. Κάνεις το κέφι σου. Μιλάς στην πλατεία της Επανάστασης όπου μιλούσε και ο Φιντέλ σαν ένας γνήσιος και σκληρός επαναστάτης. Υψώνεις το πελώριο ανάστημά σου ενάντια στον Καπιταλισμό-Ιμπεριαλισμό. Τρως τον αγλέορα (600 ευρώ για ένα γεύμα πληρωμένο από το Υπουργείο των Εξωτερικών, δηλαδή τα τσιράκια σου). Το διασκεδάζεις, το γλεντάς, την ώρα που τα κορόιδα οι Έλληνες κάθονται στις ουρές για σύνταξη, ΔΕΗ, τράπεζες, νοσοκομεία και προ παντός λιτότητα στη λιτότητα. Το παίζεις επαναστάτης κι όταν γυρίσεις, ξαναγίνεσαι αυτό που ήσουν, το παιδί που κάνει τα θελήματα της Μέρκελ, του Ομπάμα και του Γιούνγκερ που κατακεραύνωσες στην Αβάνα και πάλι σε βάρος του έξυπνου ελληνικού λαού, γιατί αυτός αποφάσισε να τον κυβερνούν άτομα χωρίς οπαδούς και φιλότιμο, που το παίζουν κυβέρνηση.

    Καλή αντάμωση στα Γουναράδικα.

    Μίκης

    Δεκέμβρης του 2016».

    Πηγή: Μίκης Θεοδωράκης: Σύντροφε Τσίπρα, σε παραδέχομαι πώς κοροϊδεύεις τους Ελληνες | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/305160/mikis-theodorakis-syntrofe-tsipra-se-paradehomai-pos-koroideyeis-toys-ellines#ixzz4Rs2uWzWC

    Έχεις να πεις κάτι;

  11. Επί δεκαετίες οι χώρες της Λατινικής Αμερικής είχαν τις πιο σκληρές Χούντες τις οποίες εγκαθίδρυσαν οι Αμερικάνοι. Μόνο στη Χιλή την πρώτη ημέρα του πραξικοπήματος υπήρχαν 50.000 νεκροί & αγνοούμενοι!!! Όλες αυτές οι χώρες υπέφεραν από τον Αμερικάνικο ιμπεριαλισμό με αποτέλεσμα να φτάσουν στα επίπεδα που έφτασαν. Το να βγαίνει ο κάθε ανιστόρητος και να λέει τα δικά του έχει επιλεκτική μνήμη!!!

  12. 2:39 μ.μ. Όπα, κάνε κράτει, διότι την έκαψες τη φλάντζα. Αν θες να μην είσαι προπαγανδιστής, δεν μας λες και για την Σοβιετική επιρροή σε άλλες χώρες, όπως η Πολωνία, Αλβανία, Τσεχοσλοβακία, Ουγγαρία, Γιουγκοσλαβία, Ρουμανία; ή μήπως εκεί δεν είχαμε δικτατορία αλλά δημοκρατία;

  13. 2:39 ξέρεις την ερμηνεία και έννοια της 'επιλεκτικής μνήμης'? Δηλαδή εσύ αεροβατείς! Για σένα ο ιμπεριαλισμός και καπιταλισμός των Αμερικανών είναι ο ΜΟΝΟΣ λόγος οποιωνδήποτε δεινών. Όπως έχουμε δει αφίσα του Τσίπρα πιτσιρικά στο δωμάτιό του με τους DURAN-DURAN στον τοίχο, εσύ πρέπει να έχεις αφίσα τον ίδιον τον Τσίπρα! Κοίτα μόνο να βάλεις μπόλικη σελοτέϊπ μπας και σου ξεκολλήσει και ξεκρεμαστεί!

  14. 2:39 Μάλλον δεν ξέρεις Ελληνικά!!! Τι σχέσει έχουν αυτά που γράφεις σε σχέση με αυτά που λέω εγώ. Κοινώς "άρες μάρες κουκουνάρες" Κεκτημένη βλακεία έχεις.

  15. Ενταξει λοιπον η ιστορια λεει πως για την εξαθλιωση των περισσοτερων χωρων με κομμουνιστικα καθεστωτα φταινε οι αλλοι τριγυρω! Οτι οι κομμουνιστες ηγετες ηταν και ειναι οι χειροτεροι φασιστες ουτε που σας περναει απο το μυαλο!Ειναι αξιοθαυμαστο ποσο ποτισμενος ειναι ο εγκεφαλος σας απο αριστερα!! Αληθεια η πλυση εγκεφαλου, απο ποια ηλικια ξεκιναει! Να δοκιμασουμε την μεθοδο μπας και βγαλουμε κανα σωστο ελληνα, αντι συντροφους μονο!Οχι τιποτα αλλο, να ' φαει' και κανας αλλος!
    Υπατία

  16. 10:15 π.μ. Η ΕΙΔΗΣΗ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑΣ!!!! Σχολιάζει ο Καραλίβανος στο 2:39 και στο 10:15 απαντάει στον εαυτόν του, αναφέροντάς του πως έχει κεκτημένη βλακεία!!!! Αφού τα είπες μόνος σου, εμείς πάμε πάσο, Καραλίβανεεεεεεεεεε …

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog