Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Δολοφόνησαν την πρόεδρο δημοτικού συμβουλίου και δύο δημοσιογράφους

- Advertisement -

Η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου της πόλης Ιμάτρα της Φινλανδίας -κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία- και δύο γυναίκες δημοσιογράφοι της περιοχής δολοφονήθηκαν με σφαίρες την ώρα που έβγαιναν από εστιατόριο το βράδυ του Σαββάτου, ανακοίνωσε η αστυνομία…

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι οι τρεις γυναίκες έπεσαν νεκρές από τις σφαίρες ενός ενόπλου.

Το ένα από τα θύματα ήταν η Τιίνα Βίλεν-Γιάπινεν, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Ιμάτρα, μίας πόλης της ΝΑ Φινλανδίας που αριθμεί 27.500 κατοίκους.

Σύμφωνα με το Reuters, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι οι τρεις γυναίκες πυροβολήθηκαν κι έπεσαν νεκρές από έναν άνδρα με καραμπίνα μπροστά από ένα εστιατόριο γύρω στα μεσάνυχτα.

Ο δήμαρχος της πόλης Πέρτιι Λίντουνεν, επιβεβαίωσε στο STT ότι η σοσιαλδημοκρατική Βίλεν-Γιάπινεν ήταν γεννημένη το 1963, ενώ όπως σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) η ταυτότητα των δύο άλλων θυμάτων δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, μόνο η ημερομηνία γέννησής τους – 1964 και 1980.

Ο δράστης συνελήφθη αμέσως μετά την πράξη του και σύμφωνα με το Αστυνομικό Τμήμα Νοτιοανατολικής Φινλανδίας πρόκειται για έναν 23χρονο, ο οποίος είχε και στο παρελθόν συλληφθεί για πράξεις βίας, ωστόσο το κίνητρό του παραμένει άγνωστο.

Όπως προκύπτει από τα μέχρι τώρα στοιχεία ο δράστης δεν είχε συνεργούς.

«Προς το παρόν, φαίνεται ότι τα θύματα επελέγησαν τυχαία», είπε σε συνέντευξη Τύπου ο επιθεωρητής Σάκου Τιέλινεν.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog