Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Συγκλονιστικό video – Ρωσικό πρακτορείο: Νεκρός ο ρώσος πρέσβης μετά την ένοπλη επίθεση στην Αγκυρα (video – φώτο)

- Advertisement -

Άγνωστοι πυροβόλησαν τον πρέσβη της Ρωσίας στην Τουρκία, ενώ σύμφωνα με Ρωσικό πρακτορείο είναι νεκρός….

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του CNN Turk, ο πρέσβης πυροβολήθηκε ενώ βρισκόταν σε εγκαίνια έκθεσης γκαλερί και μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το CNN Turk ο δράστης της επίθεσης φώναζε για την κατάσταση που επικρατεί στο Χαλέπι της Συρίας.
                             

Ρωσική πρεσβεία να εκτιμά ότι πρόκειται για «ισλαμιστική επίθεση», ενώ τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ακούγονται πυροβολισμοί από την γκαλερί.

Κι άλλα πυρά ακούστηκαν πριν από λίγο στο σημείο όπου διαπράχθηκε πριν από λίγο η επίθεση εναντίον του πρεσβευτή της Ρωσίας στην Τουρκία, μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Türk.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, την επίθεση εναντίον του Καρλόφ ακολούθησε ανταλλαγή πυρών, κατά την οποία ο δράστης «εξουδετερώθηκε».
                             

Η αιματηρή επίθεση εναντίον του Ρώσου διπλωμάτη Αντρέι Καρλόφ έγινε στην Άγκυρα γύρω στις 18.00 (ώρα Ελλάδας) κατά τη διάρκεια των εγκαινίων μιας έκθεσης στο Κέντρο Μοντέρνας Τέχνης, όπου είχε κληθεί να παρευρεθεί ο πρέσβης της Ρωσίας.
                                 

Ο πρεσβευτής της Ρωσικής Ομοσπονδίας Αντρέι Καρλόφ διακομίστηκε σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο, μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Το τηλεοπτικό δίκτυο NTV μεταδίδει ότι άλλοι τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με την Hurriyet, o Καρλόφ δέχτηκε τα πυρά του αγνώστου τη στιγμή που ετοιμαζόταν να εκφωνήσει την ομιλία του. Ρώσοι αξιωματούχοι δήλωσαν στην hurriyet.com.tr ότι πίσω από τις επιθέσεις βρίσκονται μέλη εξτρεμιστικής ισλαμιστικής οργάνωσης.

Δημοσιογράφος της Habertürk υποστηρίζει πως ο ένοπλος πριν ανοίξει πυρ κατά του πρέσβη φώναξε «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος» και πρόσθεσε πως πήρε εκδίκηση για την καταστροφή στο Χαλέπι.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog