Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Λουτράκι: Περισσότερες πληροφορίες για το νέο Μετεωρολογικό Σταθμό

- Advertisement -

Πριν λίγες ημέρες το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (Ε.Α.Α.) σε συνεργασία με τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας-Αγ. Θεοδώρων τοποθέτησαν εντελώς δωρεάν στο 2ο Δημοτικό Σχολείο έναν αυτόματο και ενεργειακά αυτόνομο μετεωρολογικό σταθμό τύπου Davis…

Με τον νέο Μ.Σ. κάθε πολίτης της πόλη μας (αλλά και κάθε υποψήφιος επισκέπτης!) θα μπορεί να γνωρίζει “real time” την κατάσταση του καιρού στην πόλη μας.

Να σημειωθεί ότι το Λουτράκι ήταν ίσως η τελευταία από τις μεγάλες πόλεις της χώρας μας στην οποία δεν είχε τοποθετηθεί μετεωρολογικός σταθμός. Σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν πάνω από 500 τέτοιοι, οι περισσότεροι των οποίων είναι υπό τον έλεγχο και την επίβλεψη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (Ε.Α.Α.). Στον Δήμο μας υπάρχουν τέτοιοι επίσης στους Αγίους Θεοδώρους και στον Ισθμό.

Η ιστοσελίδα του Μ.Σ. είναι αυτή: www.meteo.gr/stations/loutraki

Ο σταθμός σε συνεργασία με τις κάμερες του http://www.loutraki-live.gr/  που έχουν ήδη τοποθετηθεί από ιδιώτες θα δίνουν μια πλήρη εικόνα της καιρικής κατάστασης της περιοχής μας, θα προβάλουν-διαφημίζουν διαδικτυακά τον τόπο μας και θα αποτελέσουν ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για τον κάθε υποψήφιο επισκέπτη της πόλης μας!

Πέραν αυτών, η πόλη και ο Δήμος (ιδιαίτερα το τμήμα Πολιτικής Προστασίας) θα επωφεληθεί διότι ο μετεωρολογικός σταθμός θα παρέχει έγκαιρα προειδοποιήσεις όταν επίκεινται έκτακτα καιρικά φαινόμενα στην πόλη μας (καύσωνας, πλημμύρα, ισχυροί άνεμοι) αλλά και προειδοποίηση κινδύνου πυρκαγιάς το καλοκαίρι για το δάσος των Γερανείων. Επίσης, το Ε.Α.Α. θα εκδίδει πιο ακριβείς προγνώσεις για την πόλη του Λουτρακίου μέσω της επίσημης διαδικτυακής του πύλης www.meteo.gr, ενώ η βάση δεδομένων που θα δημιουργηθεί θα αποτελέσει βοήθημα για όποιον ενδιαφέρεται, κρατικό η μη οργανισμό, για τον σχεδιασμό εκδηλώσεων αλλά και την πρόβλεψη επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Το Αστεροσκοπείο έχει τοποθετήσει τέτοιους Μ.Σ. και σε πολλά άλλα σχολεία της χώρας (Π.Χ. 6ο Δημοτικό Σχολείο Λειβαδιάς, 5ο Δημοτικό Σχολείο Περάματος Αττικής, 1ο Επ.Λύκειο Κιάτου, 1ο Επ.Λύκειο Γρεβενών κ.α.) συμβάλλοντας έτσι ενεργά στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των παιδιών. Άλλωστε, υπάρχει ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Αστεροσκοπείο για τους μαθητές των σχολείων (από το Νηπιαγωγείο μέχρι το Λύκειο!) το οποίο λέγεται «Τα παιδία βρέχει»: http://tapaidiavrexei.gr/ 

Ευχαριστίες για την επιτυχία του εγχειρήματος θα πρέπει να αποδοθούν:

1. Στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών το οποίο εντελώς δωρεάν τοποθέτησε και επιβλέπει τον Μ.Σ.
2. Τον Δήμο και ιδιαίτερα τον Αντιδήμαρχο κύριο Τ.Σακελλαρίου.
3. Την Διεύθυνση και τους δασκάλους του 2ο Δημοτικό Σχολείου.
4. Τους κ.κ. Γ. Καλαντζή και Χ. Ηλιόπουλο που είχαν την ιδέα να φέρουν σε επαφή όλους τους ανωτέρω φορείς οι οποίοι συντονίστηκαν και έφεραν σε πέρας το έργο καθώς και τους κ.κ. Χ. Μπάρλα και Π. Λάιο για την εθελοντική τους εργασία!

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΣΤΟΥς ΑΓΙΟΥς ΘΕΟΔΩΡΟΥς ΕΧΕΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟΥ ΕΣΕΙΣ ΠΑΡΑ ΛΙΓΟ ΝΑ ΦΕΡΝΑΤΕ ΚΑΙ ΤΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΥΜΠΑΝΟΚΡΟΥΣΙΕς

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog