Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Λουτράκι: Τι γράφει ο Ριζοσπάσπης για την απόλυση που έγινε στο Μεσογειακό Κέντρο Αποκατάστασης

- Advertisement -

Την απόλυση του συνδικαλιστή εργαζόμενου Νίκου Λιβέρη, από την εργοδοσία του Μεσογειακού Κέντρου Αποκατάστασης στο Λουτράκι, καταγγέλλουν ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κορινθίας και το Περιφερειακό Τμήμα Κορινθίας του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών με ανακοινώσεις τους…

Ο εργαζόμενος, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και ταμίας του Περιφερειακού Τμήματος Κορινθίας του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, απολύθηκε στις 28/12, μετά από δύο χρόνια εργασίας στην επιχείρηση. Την επομένη της απόλυσης, οι δύο σύλλογοι έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στην εργοδοσία, απαιτώντας την ανάκληση της απόλυσης και μία μέρα μετά πραγματοποίησαν εξόρμηση έξω από το συγκεκριμένο χώρο δουλειάς.
Τη στάση των εργοδοτών τροφοδοτεί η αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης

Στην ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων σημειώνει ότι «η απόλυση είναι ξεκάθαρο πως έγινε λόγω της αγωνιστικής στάσης του στο χώρο δουλειάς και της συμμετοχής του στις πανελλαδικές – πανεργατικές απεργίες. Δεν είναι τυχαίο ότι η απόλυση έγινε λίγες μέρες μετά την απεργία στις 8 Δεκέμβρη. Οι δικαιολογίες της διοίκησης της επιχείρησης, ότι η απόλυση οφείλεται στα οικονομικά της προβλήματα, αποτελούν μόνο προφάσεις και δεν πείθουν κανέναν.

Το Σωματείο μας και ο Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών προέβησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση της επιχείρησης. Απαίτησαν να παρθεί πίσω η απόλυση και την κατήγγειλαν ως εκδικητική, παράνομη και καταχρηστική. Επίσης, επισήμαναν ότι το προσωπικό δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες του κέντρου, με αρνητικές επιπτώσεις όχι μόνο στο σύνολο του προσωπικού, με εντατικοποίηση της δουλειάς, αλλά και στην παρεχόμενη περίθαλψη των ασθενών. Η εργοδοσία, ωστόσο, απάντησε με εκβιαστικά διλήμματα, του τύπου “πείτε μου από πού να κάνω περικοπή, ποιον να απολύσω”… Επίσης, απροκάλυπτα και τρομοκρατικά έκανε λόγο για συνέχιση των απολύσεων το Γενάρη. Φάνηκαν ξεκάθαρα οι επιδιώξεις της, που δεν είναι άλλες από την παραπέρα αύξηση της κερδοφορίας της».

Ακόμα, ο Σύλλογος σημειώνει ότι η απόλυση αυτή «έρχεται να προστεθεί στις δεκάδες απολύσεις που γίνονται στο νομό μας, με πιο πρόσφατο παρόμοιο περιστατικό τις 5 απολύσεις εργαζομένων και μελών του σωματείου τους στη “Microfill K. Ζαφρανάς ΑΕ”. Οι απολύσεις έγιναν κατά τη διάρκεια και αμέσως μετά την ίδρυση του σωματείου».

Ο Σύλλογος υπογραμμίζει ότι τη στάση των εργοδοτών τροφοδοτεί «η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας την αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων» και καλεί όλα τα Σωματεία «να καταδικάσουν τέτοιες μεθόδους και συμπεριφορές οι οποίες έχουν ως στόχο τον εκφοβισμό των εργαζομένων, να επιβάλουν “σιγή νεκροταφείου” στους χώρους δουλειάς». Και καταλήγει: «Τώρα όσο ποτέ άλλοτε, επιβάλλεται η οργάνωση και δράση όλων μας στα σωματεία ώστε να παλέψουμε από καλύτερες θέσεις για τη ζωή που μας αξίζει».

- Advertisement -

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δεν είναι έτσι ακριβώς όπως τα λέτε αγαπητοί σχολιαστές!Ένα θα σας πω ότι υπάρχουν πολλά θέματα εκεί!Θα επανέλθω να και εφόσον χρειαστεί..

    Γ.Κ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog