Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τα δικά μας παιδιά! 1000 Mods: Τους ξέρεις κι είναι απ’ το Χιλιομόδι!!(video)

- Advertisement -

Από το δικό μας Χιλιομόδι με… αγάπη οι 1000 Mods μιλούν για όλους και για όλα, λίγες ημέρες πριν τις εμφανίσεις τους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη….

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Κατάγονται από το Χιλιομόδι και είναι περήφανοι για αυτό, προ δύο ετών αποτέλεσαν highlight του Rockwave παίζοντας πιο ξεσηκωτικά από τους μάλλον αδιάφορους Black Keys και σε μερικές ημέρες θα έχουμε την ευκαιρία να τους απολαύσουμε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Οι 1000mods, η ελληνική stoner μπάντα που δεν σταματά να μας εκπλήσσει, κυκλοφορεί νέο άλμπουμ, κάνει προθέρμανση για τη σκηνή του Piraeus Academy και του Principal Club Theater και μιλά στο In2life για συναυλίες, κοπέλες, μουσική και μπύρες.

Ποιο είναι το καλύτερο μπαράκι και η καλύτερη ταβέρνα στο Χιλιομόδι; 
Στην ευρύτερη περιοχή του Χιλιομοδίου και των γειτονικών χωριών, το σίγουρο είναι ότι μπορείς να βρεις πραγματικά πολύ όμορφα και ωραία μέρη για φαγητό, rock μπαράκια όμως δυστυχώς όχι και τόσο εύκολα. 


Αν δεν κάνατε λογοπαίγνιο με το όνομα του χωριού σας και επιλέγατε κάτι πιο παλιομοδίτικο, πώς θα σας λέγανε; 
Δεν ξέρω! Ενδεχομένως να ψάχναμε ακόμη και τώρα που μιλάμε.

Θα κάνατε ποτέ live στην πλατεία του χωριού; 
Στην πλατεία λίγο δύσκολο. Αλλά σαν 1000mods έχουμε παίξει ήδη δύο φορές στο παρελθόν και ίσως ξαναπαίξουμε στο άμεσο μέλλον διότι πολύς κόσμος μας το ζητάει.

Ποιο είναι το χειρότερο πράγμα που σας έχει συμβεί πριν από λάιβ;
Παρα πολλά! Νομίζω είναι αμέτρητες οι ατυχίες. Να πέσει το ρεύμα ακριβώς πριν ανέβουμε στην σκηνή (για την ακρίβεια στο χτύπημα της πρώτης νότας), να διακοπεί το Live λόγω καταγγελίας για “ηχορύπανση”(ειδικά με αυτό έχουμε πολύ καλό σκορ), να φτάνουμε στον χώρο της συναυλίας την προγραμματισμένη ώρα εμφάνισης μας κ.α!


Παίρνετε μαζί και τα κορίτσια σας στις περιοδείες; 
‘Οχι, είναι τόσα πολλά αυτά που κουβαλάμε που δεν χωράμε ούτε εμείς οι ιδιοι. Ακούγεται σαν μια φθηνή δικαιολογία και υπεκφυγή, αλλά πιστέψτε με δεν είναι.

Ζηλεύουν όταν δεν τις παίρνετε μαζί;
Δεν νομίζω να ζηλεύουν. Άλλωστε υπάρχει ζήλια μεταξύ των ανθρώπων; Χα!

Τι μουσική ακούτε όταν δεν σας βλέπει ο κόσμος; Μιλήστε ελεύθερα, δεν μας διαβάζει κανείς.
Η μουσική δεν είναι ντροπή και δεν χρειάζεται να κρύβουμε αυτά που ακούμε. Μερικές φορές όμως πραγματικά διστάζεις να μοιραστείς τι ακούς με τους υπόλοιπους. Κοίτα, κατά περιόδους τυχαίνει να ακούμε διάφορα, “εκτός” του ηχητικού μας φάσματος, μουσικά είδη όπως funk, soul jazz, acid jazz, trip hop, psychedelic ambient κλπ.

Αν σας έλεγαν ότι θα μπορέσετε να παίξετε ένα τελευταίο λαιβ με όποιον καλλιτέχνη θέλετε, αλλά μετά η καριέρα σας θα τελείωνε μια για πάντα, ποιον θα επιλέγατε; 
Black Sabbath με Bill Ward.

Σας τρομάζει μια πιθανή συνεργασία με τον Φίλιππο Πλιάτσικα; Τελευταία φαίνεται πως δεν του ξεφεύγει κανείς. 
Δεν την σκεφτόμαστε καν, οπότε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.


Αν η Δευτέρα είχε πρόσωπο θα ήταν ο/η… 
O Hans Land από το Inglourious Basterds.

Η Αθήνα είναι… 
…η ευρωπαϊκή πρωτεύουσα της underground μουσικής. Αν κρίνουμε από τα live που πραγματοποιούνται από εγχώριες και μη μπάντες, όπως επίσης και τα διαφόρα επιτυχημένα φεστιβάλ που διοργανώνονται.

Μπάτμαν ή Spiderman;
Dead man.

Αθήνα ή Θεσσαλονίκη καλύτερη για λάιβ;
Πολύ δύσκολη ερώτηση, και δεν θέλουμε να αδικήσουμε καμία από τις δυο πόλεις. Όμως θεωρώ ότι τα επερχόμενα live στο Αcademy και Principal αντίστοιχα θα αναδείξουν τον νικητή!

Μπύρα draft ή μπουκάλι; 
Draft νομίζω.

Αποποινικοποίηση τώρα ή αργότερα;
Τώρα προφανώς, διότι δεν θα έπρεπε να έχει ποινικοποιηθεί ποτέ. Πέρα απ’ την ευφορική χρήση της κάνναβης, που είναι και ο λιγότερο σημαντικός παράγοντας, γύρω μας υπάρχουν άνθρωποι που υποφέρουν και την έχουν πραγματικά ανάγκη λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας. Είναι πλέον επιστημονικώς αποδεδειγμένη η επιτυχημένη ιατρική εφαρμογή της και η χρήση της σε πολλές ασθένειες. Επίσης είναι πλέον γνωστή η πληθώρα εφαρμογών της κλωστικής και βιομηχανικής κάνναβης. 

Πότε θα βγούμε από την κρίση; 
Η κρίση είναι παγκόσμια, και η βασική γενεσιουργός αιτία είναι η εκμετάλλευση από άνθρωπο σε άνθρωπο όπως επίσης οι κοινωνικές ανισότητες η καταπάτηση ελευθεριών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο συντηρητισμός, ο θρησκευτικός φανατισμός, ο σκοταδισμός, το μίσος, ο ρατσισμός, ο φασισμός, ο μη σεβασμός του περιβάλλοντος και του πλανήτη μας. Η λίστα δυστυχώς είναι μεγάλη. Ο άνθρωπος λοιπόν, πρέπει να επαναπροσδιορίσει τον λόγο ύπαρξης του πάνω στη γη και να παλέψει εσωτερικά, ατομικά και το βασικότερο συλλογικά, στο πλευρό αυτών που θέλουν και μάχονται για την πραγματική πανανθρώπινη Ελευθερία, την Αλληλεγγύη και τον Σεβασμό απέναντι στον άνθρωπο και απέναντι στα ζώα.


Beyonce ή Rihanna και γιατί; 
Δεν ακούω καθόλου αυτή την μουσική αλλά θυμάμαι στην ταινία ‘’Cadillac Records’’ την Beyonce να υποδύεται την Etta James, όπου είναι πραγματικά εξαιρετική.

Τι ώρα θα βγείτε στο Piraeus Academy πάνω κάτω να ξέρουμε; 
Oι πόρτες ανοίγουν στις 19.00 και πριν από μας παίζουν οι Θεσσαλονικείς Naxatras. Οπότε να’ρθείτε όλοι από νωρίς.


http://www.in2life.gr/

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog