Ευρεία σύσκεψη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν προκύψει στη Χερσαία Ζώνη του Λιμένα Λουτρακίου συγκάλεσε χτες στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο Υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής, με τη συμμετοχή του Υφυπουργού Νεκτάριου Σαντορινιού, των Γενικών Γραμματέων Ιωάννη Θεοτοκάκαι Χρήστου Λαμπρίδηκαι υπηρεσιακών παραγόντων…

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Λουτρακίου Γιώργος Γκιώνης, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου, Γιώργος Ρουμελιώτης, ο ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων, Διονύσης Παναγιωτόπουλος,καθώς και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, Βασίλης Αλεβιζόπουλος.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η τακτοποίηση του ως άνω ζητήματος, το οποίο εκκρεμεί ουσιαστικά επί 30 χρόνια. Οι αρμόδιοι φορείς ανέφεραν ότι έχει ανατεθεί στο Ε.Μ.Π. μελέτη, ώστε να διευθετηθεί αυτό χρονίζον πρόβλημα στην πόλη, με νόμιμο τρόπο. Όπως επισήμαναν, η μελέτη αναμένεται να είναι έτοιμη στα τέλη του Φεβρουαρίου.

Ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε ότι με βάση τη μελέτη θα προχωρήσουν και οι απαραίτητες ανακατασκευές, ώστε να τακτοποιηθεί η λιμενική ζώνη και ο χώρος να λειτουργεί στο εξής νόμιμα. Για το θέμα των προστίμων που έχουν επιβληθεί, ο κ. Κουρουμπλής δεσμεύτηκε να το εξετάσει με ιδιαίτερη προσοχή.