Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τι σημαίνουν οι συνεχείς σεισμοί στον Κορινθιακό;

- Advertisement -

Η περιοχή μπορεί να δώσει έως 6,5 Ρίχτερ, το φαινόμενο της σεισμικής δραστηριότητας μέχρι τώρα, είναι συνηθισμένο δηλώνει ο σεισμολόγος Κώστας Παπαζάχος….

Όπως εξηγεί στο protothema.gr η περιοχή του Κορινθιακού και του Πατραϊκού κόλπου έχει τη δυναμική να δώσει σεισμούς μεγέθους έως και 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ υπενθυμίζοντας ότι το ρήγμα του Κορινθιακού είναι η δεύτερη πιο σεισμική περιοχή στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Γεωφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Παπαζάχο πρόκειται για μια περιοχή με έντονη σεισμικότητα τα τελευταία 10 χρόνια.

«Τέτοιου είδους σμηνοσειρές είναι πολύ συνηθισμένες» συμπλήρωσε ο κ. Παπαζάχος σύμφωνα με τον οποίο δεν υπάρχει χαρακτήρας προσεισμικότητας σε αυτή τη σειρά των δονήσεων.

- Advertisement -

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΓΙΝΕΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ,ΕΝΩ ΘΑ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΕΙΧΑΝΕ ΠΕΙ.ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟ ΛΕΩ. ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΕΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟ 1981 ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΔΕ ΘΑ ΚΑΝΕΙ; ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΗΣΥΧΟΙ. ΘΑ ΤΗ ΠΕΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΥΠΝΟ.

  2. Τί να πεις εσύ τρομάρα σου? Σάμπως ξέρεις την αλφάβητο; Έγινες και σεισμολόγος. Άντε ασχολήσου με τον Ολυμπιακό εκεί δα να σκοτώσεις τον χρόνο σου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog