Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Συνεχίζεται ο πόλεμος ανακοινώσεων για την απόλυση εργαζομένου από το Μεσογειακό Κέντρο Αποκατάστασης

- Advertisement -

Με κοινή τους ανακοίνωση το Περιφερειακό Τμήμα Κορινθίας του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών και ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κορινθίας, απαντούν στο Μεσογειακό Κέντρο Αποκατάστασης…

Αναλυτικά η ανακοίνωση  αναφέρει……

Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών Τμήμα Κορινθίας Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Κορινθίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η εργοδοσία του Μεσογειακού Κέντρου Αποκατάστασης με επιστολή της, εγκαλεί τους συλλόγους μας «για την επίμονη και εκδικητική προσπάθεια δημόσιας δυσφήμισης της εταιρίας μας», όπως αναφέρει.

Έτσι αντιλαμβάνεται η εργοδοσία την πάλη των εργαζομένων για το δικαίωμά τους στη δουλειά, για μισθούς που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες τους, για μια ζωή με αξιοπρέπεια.

Δυσφήμιση είναι οι εργασιακές συνθήκες που επικρατούν στο Μεσογειακό Κέντρο, με συμβάσεις πολλών ταχυτήτων (τρίμηνες, voucher), αξιοποιώντας το οπλοστάσιο που του έχουν προσφέρει όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, όπως και η σημερινή των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Δυσφήμιση αποτελούν οι απολύσεις από τη μία πλευρά και η εντατικοποίηση για όσους παραμένουν στη δουλειά, από την άλλη. Υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους ασθενείς προσφέρουν οι εργαζόμενοι με τη δουλειά τους. Αυτοί φέρνουν έσοδα και κέρδη στην επιχείρηση. Αυτά τα κέρδη προσπαθεί να μεγιστοποιήσει με την τακτική των απολύσεων που ακολουθεί.

Φυσικά δεν είναι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος εργοδότης που επικαλείται οικονομικούς λόγους για να δικαιολογήσει τις απολύσεις. Η προσπάθεια να φέρει τον ένα εργαζόμενο απέναντι στον άλλο πρέπει να πέσει στο κενό, όπως και τα εκβιαστικά διλήμματα που βάζει η εργοδοσία στην επιστολή της ότι αν γυρίσει στη δουλειά ο συνάδελφος θα απολυθεί κάποιος άλλος. Όπως άλλωστε έχουν πει και ο ίδιοι οι απολύσεις θα συνεχιστούν.

Δεν χωράει κανένας εφησυχασμός, καμία επανάπαυση. Ενιαία, όλοι οι εργαζόμενοι ανεξαρτήτως ειδικότητας να αντιπαλέψουν αυτή την κατάσταση. Η ενότητα και η οργάνωση είναι απαραίτητοι όροι για να βγούμε νικητές από τον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει κυβερνήσεις και εργοδοσία.

Επιστρέφουμε την επιστολή που μας έστειλαν και απαιτούμε:

Την άμεση επαναπρόσληψη του συναδέλφου Νίκου Λιβέρη.
Να τηρηθούν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας για όλες τις ειδικότητες.
Καμία νέα απόλυση.

Για τη Δ.Ε του Π.Τ Κορινθίας

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ζαφείρης Βασίλειος

Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Τσαρμπού Χάρις

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog