Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Τέσσερα ελληνικά ονόματα στη λίστα του Forbes με τους νέους κάτω των 30 που ασκούν επιρροή

- Advertisement -

Τέσσερα ελληνικά ονόματα βρίσκονται στις λίστες του αμερικανικού περιοδικού Forbes με τους νέους κάτω των 30 που ασκούν σημαντική επιρροή στον κλάδο τους…

Ο 29χρονος Κωνσταντίνος Κυρανάκης, αναπληρωτής εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και Πρόεδρος της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κατατάσσεται στη λίστα των 30 ανθρώπων κάτω των 30 που κινούν τα νήματα στη χάραξη πολιτικών στην Ευρώπη.

Τρία ακόμη ελληνικά ονόματα φιγουράρουν στην ευρωπαϊκή λίστα του Forbes με τους σημαντικότερους κοινωνικούς επιχειρηματίες. Πρόκειται για τους ιδρυτές της Ethelon, Άρη Κωνσταντινίδη (25 ετών), Κωσταπάνο Μηλιαρέση (25 ετών) και Χρήστο Παναγιώτου (25 ετών).


Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης ίδρυσε το 2013 τη Διατλαντική Συμμαχία Νέων, ενώ ήταν ένας εκ των ιδρυτών της BrainGain, μιας πρωτοβουλίας που έχει στόχο να κρατήσει του ταλαντούχους νέους εντός Ελλάδος.

Τον Μάιο 2013 εκλέχθηκε πρόεδρος της μεγαλύτερης πολιτικής οργάνωσης νέων στην Ευρώπη, της νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος- Youth of the European People’s Party- με περισσότερα από ένα εκατομμύριο μέλη και 60 οργανώσεις σε 40 χώρες.

Το 2014 ήταν μέλος της προεκλογικής καμπάνιας του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία συλλέγοντας 35.000 ψήφους.

Ο ίδιος μέσω status που ανέβασε στη σελίδα του στο facebook δήλωσε: “Είναι μια δικαίωση μιας δεκαετίας σκληρής δουλειάς, επιμονής και πίστης στη δύναμη των νέων που παλεύουν για αλλαγή. Το μήνυμά μου στους σημερινούς 20χρονους που είναι απογοητευμένοι από όλα είναι μόνο ένα. Κυνηγήστε τα όνειρά σας. Ξεκίνησα από το μηδέν. Στα 19 μου σπούδαζα σε μια σχολή που κάθε 2 μήνες είχε κατάληψη, δούλευα part-time σε ένα κατάστημα ρούχων και δεν μπορούσα να πω 2 φράσεις σωστά στα αγγλικά. Το μόνο που είχα ήταν μια απίστευτα ξεροκέφαλη εμμονή για τους στόχους μου. Δεν χρειάζεστε τίποτα άλλο. Πιστέψτε στον εαυτό σας και μπορείτε να φτάσετε στην κορυφή”.

Σε ό,τι αφορά τους τρεις κοινωνικούς επιχειρηματίες, αυτοί ίδρυσαν το 2012 την GloVo, μια πλατφόρμα παγκόσμιου εθελοντισμού που ενώνει τους εθελοντές με τις εκδηλώσεις. Η πλατφόρμα συγχωνεύτηκε το 2016 με την Volunteer4Greece για να δημιουργήσουν την Ethelon, μια ΜΚΟ που διευκολύνει τον εθελοντισμό στην Ελλάδα.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog