Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η Κύπρος βγήκε από το μνημόνιο και δίνει αύξηση σε μισθούς και συντάξεις

- Advertisement -

Το νομοσχέδιο κατατέθηκε με την διαδικασία του κατεπείγοντος, προκειμένου η αύξηση να περάσει στους λογαριασμούς των δικαιούχων, το συντομότερο…

Η αύξηση θα είναι 0,81% επί της βασικής σύνταξης – από 2,7 ευρώ μέχρι 5,6 ευρώ το μήνα – και θα ωφεληθούν 161.000 συνταξιούχοι.

Όπως δήλωσε ο διευθυντής του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων Θεοφάνης Τρύφωνος, η αύξηση αποφασίστηκε για να διορθωθεί η στρέβλωση που προκλήθηκε συνεπεία των αποφάσεων της Τρόικας να «παγώσουν» οι συντάξεις για 4 χρόνια σε συνάρτηση με τις εισφορές προς το Ταμείο Συντάξεων.

Η Κυβέρνηση συνειδητά αποφάσισε αύξηση, παρά την πρόσθετη δαπάνη των 6,7 για το 2017 εκ. ευρώ που αυτή θα σημαίνει και παρά το γεγονός ότι μπορούσε να γίνει διαφορετική ρύθμιση για διόρθωση της στρέβλωσης, ανέφερε ο κ. Τρύφωνος.

Διευκρίνισε ότι το Δεκέμβρη του 2012, κατ” επιταγή της Τρόικας, είχε καθοριστεί διαφορετικό μέτρο υπολογισμού για τις συντάξεις σε σχέση με το μέτρο για το οποίο κατέβαλλε κάποιος εισφορές και θα παρουσιαζόταν το φαινόμενο να έχουμε δύο κατώτατες συντάξεις και οι νέοι συνταξιούχοι θα έπαιρνα το ελαφρώς αυξημένο ποσό σε σχέση με τους υφιστάμενους συνταξιούχους.

Πηγή : The Paper
- Advertisement -

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Οι ΄Ελληνες που ζουν στην Κύπρο διαμαρτύρονται για το υψηλό κόστος ζωής και την ακρίβεια, που ΄΄κατασπαράζουν΄΄ τους σχετικά υψηλούς μισθούς τους (στρατιωτικοί, εκπαιδευτικοί, κλπ.). Και ομολογουμένως όσοι είτε την έχουν επισκεφθεί είτε ζουν εκεί, αναγνωρίζουν ότι είναι πολύ πίσω, όπως ήταν η Ελλάδα μας τη δεκαετία του 1980 και πιο παλιά. Δεν έχουμε τίποτα να ζηλέψουμε από την Κύπρο λοιπόν και αυτά περί εξόδου από το μνημόνιο δεν μας πείθουν …..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog