Μια νέα απειλή για τους χρήστες του Internet εντοπίστηκε από ειδικούς στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Η απειλή αφορά τους εκατοντάδες εκατομμύρια κατόχους Gmail. Στα mail όσων έχουν λογαριασμό Gmail καταφτάνουν το τελευταίο διάστημα κάποια μηνύματα στα οποία υπάρχουν κάποιες εικόνες που έχουν την μορφή αρχείου pdf….

Αν κάποιος ανυποψίαστος χρήστης κάνει κλικ στο υποτιθέμενο pdf το κακόβουλο πρόγραμμα ενεργοποιείται και τον στέλνει σε μια ψεύτικη σελίδα που είναι ίδια με την αρχική του gmail στην οποία ο κάτοχος καλείται να βάλει τους κωδικούς πρόσβασης στον λογαριασμό του.

Οποιος κάνει το λάθος και βάλει τους κωδικούς του εκεί τους παραδίδει στους δημιουργούς του προγράμματος οι οποίοι θα έχουν πλέον πρόσβαση στον λογαριασμό του. Μόλις αποκτήσει πρόσβαση κάποιος χάκερ στον λογαριασμό κάποιου ατόμου αρχίζει να στέλνει mails του κακόβουλου προγράμματος στους γνωστούς και τους φίλους του θύματος οι οποίοι φυσικά βλέποντας τοmail του φίλου τους πέφτουν στην παγίδα το ανοίγουν και γίνονται και αυτοί θύματα.

Οπως αναφέρει η Daily Mail το κακόβουλο πρόγραμμα είναι πολύ έξυπνο και πειστικό που ξεγέλασε ακόμη και έμπειρους τεχνικούς στον χώρο της ασφάλειας υπολογιστών. Οι ειδικοί συνιστούν μεγάλη προσοχή στο τι ανοίγουμε στα mail μας αλλά και στις σελίδες που πρέπει να τοποθετήσουμε κωδικούς πρόσβασης ώστε να είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι είναι οι πραγματικοί.

Πηγή :Protagon