Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Βίντεο: Συγκλονίζει 58χρονη καρκινοπαθής: «Να έρθει ο Πολάκης να δει στα χέρια μας τα σελοτέιπ…»

- Advertisement -

«Δεν είμαι κακός άνθρωπος να ευχηθώ οι ιθύνοντες να πάθουν αυτά που εμείς παθαίνουμε, που κρεμόμαστε από το στόμα του γιατρού για το αν θα ζήσουμε», εξομολογείται μια γυναίκα που σηκώνει τον δικό της «Σταυρό» – Μια μαρτυρία που αποτυπώνει την τριτοκοσμική κατάσταση στο εθνικό σύστημα υγείας…..

Μετά από τις δηλώσεις του συμβούλου του πρωθυπουργού Νίκου Καρανίκα για χρήση κάνναβης από τους καρκινοπαθείς σήμερα ήρθαν και οι αναβολές χημειοθεραπειών ογκολογικών νοσοκομείων όπως ανακοίνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Κάθε νοσοκομείο μια ιστορία και κάθε άνθρωπος μια περιπέτεια θα λέγαμε, και κάπως έτσι ξεκινά η ταλαιπωρία χιλιάδων ασθενών στα μεγαλύτερα ογκολογικά νοσοκομεία αντιμετωπίζοντας μια κατάσταση καθημερινής τρέλας στις τελευταίες στιγμές αυτών των ανθρώπων.

Το protothema.gr βρήκε καρκινοπαθείς και συνομίλησε μαζί τους και φυσικά εκείνο που επικράτησε είναι το πώς τους αντιμετωπίζει το κράτος στις τελευταίες στιγμές της ζωής τους.

«Αποφάσισα να αυτοκτονήσω αρνούμενη τα πάντα. Γιατί δεν βλέπω να πηγαίνουν καλά τα πράγματα στα νοσοκομεία. Πριν δύο χρόνια μου είπαν να μπω στην χημειοθεραπεία πάλι γιατί υποτροπίασα αλλά η εταιρία που είχε το φάρμακο εγγυήθηκε μέχρι να τελειώσει ο κύκλος των θεραπειών και μετά τίποτα και έτσι παραιτήθηκα» ήταν τα λόγια της κυρίας Χρύσας, καρκινοπαθούς η οποία έχει δεχτεί την κατάσταση και πολεμά την καθημερινότητά της με τα χίλια δυο εμπόδια.

Η κυρία Χρύσα είναι 58 ετών, ζει μόνης της και έχει τρία παιδιά παντρεμένα, είναι άρρωστη με καρκίνο τα τελευταία χρόνια και συχνά πέφτει σε βαριά κατάθλιψη.

«Πιστεύω ότι υπάρχει μια μεγάλη κοροϊδία στο θέμα των θεραπειών και του καρκίνου και δεν ξέρω αν οφείλεται στην ανέχεια του κράτους αλλά νομίζω ότι θα έπρεπε να υπήρχαν προτεραιότητες ως προς τις νοσηλείες, ως προς τις θεραπείες που ακούω από άλλους ανθρώπους ότι δεν υπάρχουν οι ακτινοβολίες, διώχνουν ασθενείς δεν υπάρχουν φάρμακα για τις θεραπείες τους και αυτήν την λίγη ελπίδα τις στερούν από τους αρρώστους», λέει.

Εξηγεί με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο γιατί σταμάτησε τις θεραπείες, δείχνοντας την εικόνα που επικρατεί στα δημόσια ογκολογικά νοσοκομεία χωρίς να ρίχνει το φταίξιμο στο προσωπικό, παρά μόνο στο κράτος και στο υπουργείο Υγείας.

«Στο άκουσμα ότι θα έχω φάρμακο για την διάρκεια αυτής της θεραπείας γιατί μετά δεν ξέρουμε τι γίνεται στην Ελλάδα της κρίσης τρόμαξα και σταμάτησα. Δηλαδή μετά δεν θα ξέρουμε αν έχουμε το φάρμακο. Στο κράτος θα έλεγα να είναι προτεραιότητα η θεραπεία, γιατί για μας είναι μια μικρή ελπίδα στην άχαρη ζωή που ζούμε, και να παρέχουν αυτά που πρέπει να παρέχουν και τον τελευταίο λόγο τον έχει ο Θεός και όχι αυτοί» είπε.

Στην κουβέντα μας θυμηθήκαμε και τα λόγια του συμβούλου του πρωθυπουργού Νίκου Καρανίκα ο οποίος είχε δηλώσει ότι είναι υπέρ στην χρήση κάνναβης για τους καρκινοπαθείς.

«Παίζουν με τις ζωές μας πολύ και είναι ελεεινό. Εκτός από κοινωνία χαζών, που δεν ξέρω αν φταίνε τα «ραντίσματα» ή μια απάθεια που μας έχει κυριέψει και όλοι έχουμε παραιτηθεί, και αναρωτιέμαι μήπως θέλουν να μας κάνουν πελατάκια; Τι θα πει χασισέλαιο; Υπάρχουν μελέτες, υπάρχουν έρευνες, υπάρχουν φάρμακα που έχουν εγκριθεί, ας παρέχουν αυτά και το χασισέλαιο ας το κρατήσουν για αυτούς δεν το θέλουμε» υπογράμμισε χαρακτηριστικά η 58χρονη γυναίκα.

Στέλνοντας μήνυμα προς τους υπόλοιπους ασθενείς αυτό που τόνισε ήταν πως θα πρέπει όλοι να ξεσηκωθούν για να βρουν το δίκιο τους και όχι να περιμένουν το στόμα του γιατρού για μια καλή είδηση.

«Το μήνυμα μου είναι μήπως και ξεσηκωθούμε γιατί δεν είμαι κακός άνθρωπος. Να ευχηθώ οι ιθύνοντες να πάθουν αυτά που εμείς παθαίνουμε, που κρεμόμαστε από το στόμα του γιατρού αν θα ζήσουμε. Δεν είμαι κακός άνθρωπος το να ευχηθώ να πάθουν αυτοί τον καρκίνο που εμείς βιώνουμε για να καταλάβουν τι θα πει. Κάποιος υπουργός παλιότερα, δεν θα πω όνομα, έπαθε έναν κολικό στην κοιλίτσα και ήρθε με ελικόπτερο από τα Γιάννενα και εμείς κρεμόμαστε έξω από τις πόρτες των νοσοκομείων για τις θεραπείες έλεος. Ας ξεσηκωθούμε εμείς οι άρρωστοι λοιπόν», ανέφερε.

Όσο απίστευτο και αν ακούγεται η κυρία Χρύσα είναι ανασφάλιστη και χωρίς σύνταξη και ζει με τα 70 ευρώ της κάρτας σίτισης.

«Νομίζω είμαι ζωντανή νεκρή στην Ελλάδα του 2017, είμαι ανασφάλιστη και χωρίς εισόδημα. Για πραγματικό χρέος στον ΟΑΕΕ 19.000 ευρώ με έχουν χρεώσει 31.000 ευρώ μαζί με τους ληστρικούς τόκους τους. Έχω καρκίνο με βαριά κατάθλιψη και τάσεις αυτοκαταστροφής και είμαι ανασφάλιστη. Δεν μπορώ να πάρω τα φάρμακα μου ακόμα και αυτά που παίρνω σε καθημερινή βάση για την κατάθλιψη επειδή έχω τάσεις αυτοκτονίας και τα πληρώνω 16 ευρώ. Παρακαλώ να μου δώσουν την σύνταξη μου και να κρατήσουν το χρέος από εκεί γιατί 11.000 ευρώ τόκοι ο μεγαλύτερος τοκογλύφος στην Ελλάδα δεν θα μπορούσε να το κάνει. Πείτε μου με όλα αυτά πως μπορώ να ζήσω εγώ με κάρτα σίτισης 70 ευρώ όταν ο καρκινοπαθής θέλει καλή διατροφή την οποία εγώ δεν μπορώ να έχω» υπογράμμισε.

Κλείνοντας την συζήτησή μας απευθυνόμενη στην κυβέρνηση υπογράμμισε ότι αθέτησαν τους λόγους τους καθώς όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «μας πήραν και την μπουκιά από το στόμα».

«Άλλα μας έταξαν και άλλα μας έδωσαν. Μας πήραν το ψωμί από το στόμα… Μην μας πάρουν και τις θεραπείες μας. Ας κοιτάξουν και λίγο τους προς τα κάτω ασθενείς, μάλλον είμαστε παραπάνω από αυτού,ς ας κοιτάξουν και εμάς. Το απαιτούμε, δεν το παρακαλούμε. Ο κ. Πολάκης καλό θα είναι να πάει να δει τα ράντσα ή μήπως να δει ότι αντί για τραυμαπλάστ μας δένουν το χέρι με σελοτέιπ στο χέρι για να κρατάει το βαμβάκι όταν μας παίρνουν αίμα. Μήπως πρέπει να πάει να κάνει το ίδιο για να δει τι θα πει μικρόβιο και αν εγκυμονεί κινδύνους αυτό που μου βάζουν στο χέρι. Ας πάει σε μια εφημερία να δει που νοσηλεύονται οι καρκινοπαθείς ας πάει όπως πήγα εγώ προχθές που είχα την ίωση και μου είπαν δεν σε κρατάμε γιατί θα κολλήσεις 150 μικρόβια εδώ μέσα γιατί είναι στα ράντσα. Μη μας λένε ό,τι θέλουνε… Φτάνουν τα ψέματα τους, βαρεθήκαμε, να αλλάξει κάτι…» είπε.


- Advertisement -

3 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog