Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Εικόνες ντροπής στο Λουτράκι (Εικόνες – videos)

- Advertisement -

Τρεις είναι οι αιτίες, που οδηγούν στη δημιουργία ακατάλληλων «καταφυγίων» αδέσποτων ζώων στην Ελλάδα, τα οποία μόνο ως κυνοκομεία δεν λειτουργούν. Η πρώτη οφείλεται στην αδιαφορία του δήμου της περιοχής. Η δεύτερη στην υπερβολική ευαισθησία του φιλόζωου – συλλέκτη καθώς μαζεύει για να σώσει, όποιο ζώο βρει. Η τρίτη έχει να κάνει με όλους αυτούς τους «φιλεύσπλαχνους», οι οποίοι παρατούν και εγκαταλείπουν εκεί τα ανεπιθύμητα ζώα τους, φορτώνοντας αλλού τις δικές τους ευθύνες…

Αυτό ακριβώς είναι και το σκηνικό, το οποίο διαμορφώνεται στο ιδιωτικό «καταφύγιο», που έφτιαξε η Δέσποινα Ζερβού.

Όταν η αγάπη για τα ζώα κάνει τον βίο τους μαρτυρικό…

Περίπου 90 σκυλιά ζουν μέσα σ’ ένα περιφραγμένο χωράφι στο Λουτράκι κάτω από απαράδεκτες συνθήκες, αφού και υποσιτίζονται και δεν είναι στειρωμένα και είναι τελείως εκτεθειμένα στο κρύο και τη βροχή.

Η γυναίκα αυτή προσπαθώντας να σώσει τ’ αδέσποτα, που συναντούσε στον δρόμο εδώ και χρόνια, ξεκίνησε να τα μαζεύει σ’ αυτό το μεγάλο κτήμα, το οποίο της το παραχώρησε αρχικά δωρεάν κάποιος γνωστός της.

Όσο οι δυνάμεις της επαρκούσαν, μπορούσε να φτιάξει τις περιφράξεις και να τα ταΐζει με τη βοήθεια και κάποιων εθελοντών. Με πλαστικές τέντες, κάποια σπιτάκια και πλαστικά βαρέλια θέλησε υποτυπωδώς να τους προσφέρει ζεστασιά τον χειμώνα και σκιά το καλοκαίρι.

Δείτε πως ζουν μέσα στον βούρκο τα κουτάβια…

Όμως εδώ και καιρό αυτές οι 90 ψυχές υποσιτίζονται, γι’ αυτό και τα περισσότερα είναι εξαιρετικά αδύνατα, όπως θα δείτε στο βίντεο και στο φωτογραφικό υλικό, το οποίο δημοσιεύουμε.

Τα πιο ήσυχα σκυλιά ζουν ελεύθερα στο μεγάλο χωράφι. Τα περισσότερα όμως ζουν σε μικρά κλουβιά, ή αλυσοδεμένα, επειδή δεν είναι στειρωμένα. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος που έχει βρει η κα Ζερβού, ώστε να μην αναπαράγονται.
Τα κλουβιά τους όταν βρέχει γίνονται κανονικός βούρκος και τα βαρέλια και τα σπιτάκια δεν επαρκούν φυσικά για όλα… Οι τέντες έχουν διαλυθεί…

Εύκολη η κριτική αλλά…

Είναι πολύ εύκολο να την κατηγορήσεις, καθώς όντως φέρει τεράστια ευθύνη γι’ αυτή την κατάσταση, με την οποία η ίδια όμως έρχεται καθημερινά αντιμέτωπη.

Όμως αυτά που πληρώνουν την απερισκεψία της είναι κυρίως τα ίδια τα ζώα. Όσο και να τα αγαπάς, αν δεν μπορείς να τα ταΐζεις, τελικά μόνο τα βασανίζεις. Άλλωστε η κοινή λογική και η ψυχιατρική επιστήμη κατατάσσει εκείνους, που συγκεντρώνουν περισσότερα πλάσματα απ’ όσα μπορούν, να φροντίσουν στους συλλέκτες. Μια συμπεριφορά, που χαρακτηρίζεται ως κανονική ψυχική διαταραχή.

Βρεθήκαμε στο Λουτράκι το περασμένο Σάββατο μαζί με τον Βασίλη Μεϊδάνη, που είναι γνωστός για τη φιλοζωική του δράση στην Κόρινθο. Η εικόνα ήταν από κάθε πλευρά αποκαρδιωτική. Τα 20 κιλά τροφής που της προσέφερε ο Βασίλης για τα ζώα της ήταν κυριολεκτικά σαν μια σταγόνα στον ωκεανό.

Νιώθεις ανήμπορος αντικρίζοντας τον όγκο των ζώων, που χρήζουν βοήθειας, γιατί γνωρίζεις, ότι δεν μπορείς να δώσεις αμέσως μια λύση. Αντιλαμβάνεσαι πως ένα ρεπορτάζ από μόνο δεν αρκεί. Όμως η δημοσιοποίηση του προβλήματος, η απόλυτη έκθεση είναι κάτι που πρέπει να γίνει.

Ρωτήσαμε την κα Ζερβού πόσο φαγητό δίνει σε αυτά τα 90 ζώα, αφού είναι εμφανές ότι είναι αδύνατα. Μας απάντησε πως τους μοιράζει 20 κιλά ξηράς τροφής την ημέρα. Καθένας αντιλαμβάνεται ότι τα πιο δυνατά, τα πιο κυριαρχικά σκυλιά κάτι θα τρώνε όσο τα υπόλοιπα θα κοιτάνε…


www.zoosos.gr
- Advertisement -

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Να κανουν κατι οι φιλοζωικες οργανωσεις και τα μελη τους πχ να μαζευουν τροφη να τους πηγαινουν ή να παρουν απο ενα στο σπιτι τους, διοτι εαν ξεφυγουν προς την πολη θα φανε κοσμο !

  2. 12:50 μ.μ. Περισοτερο φοβαμαι μη με δαγκωσεις εσυ και λυσσαξω παρα αυτες οι ψυχουλες

    Απο τοτε που γνωρισατους ανθρωπους λατρεψα τα ζωα

    Ο δημος εχει παρει παρα πολλα χρηματα για να κανει ενα αξιοπρεπες κυνοκομιο δυστιχως τα φαγανε αυτα τα λεφτα αντι να φτιαξουν αυτο που επρεπε να μπητε να δειτε πως ειναι ενα αξιπτρπες κυνοκομιο της Σκιαθου κυνοκομιο με τα ολα του και ολα τα ζωακια περιποιημενα και χαορυμενα μπητε να το δειτε αξιζει τον κοπο

  3. Στην κριτικη εισαι νο1.Εσυ ρε αρθρογραφε τι εκανες;ΕΚΡΙΝΕΣ την ΚΥΡΙΑ ΖΕΡΒΟΥ γιατι δεν εχει κανει τα παντα κ αφησες ολους εμας τους υπολοιπους που δεν εχουμε κανει τιποτα για αυτη την προσπαθεια!Κλασικη περιπτωση υποκριτων ευθυνοφοβων νεοελληνων.Και εισαι τοσο κακος αρθογραφος που δεν μιλησες με την ηρωιδα,δεν αφησες ενα τηλ.επικοινωνιας,δεν μας περιεγραψες που ειναι περιπου αυτο το σημειο!Πιθανων να εκρινες απ τον εαυτο σου ,οτι δεν υπαρχουν ανθρωποι που θα μπορουσαν να καταθεσουν ενα πιατο αποφαγια στους καλυτερους τους φιλους….

  4. Ας αναλαβει δραση ο δημος τοτε…γιατι δεν αξιοποιει αυτο το χωρο με δικη του παρεμβαση για να συμβαλει στην προστασια των αδεσποτων ?για να εχει και ενεργο ρολο? Η αδιαφορια και η σιωπη και σε κακοποιση ζωων- φολες..βοηθαει??

    ' ολα ειναι ιδια αν δεν τ'αγαπας και ολα μενουν ιδια αμα δεν τα πας..' Λαβε θεση και αλλαξε νοοτροπια !!ειναι καθηκον σου

  5. Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΤΑΥΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΜΕΡΙΚΟΙ ΜΕ ΤΑ ΖΩΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΝΟΜΙΖΩ .
    ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΤΕ .. ΑΝ ΛΕΩ ΑΝ ΜΑΖΕΨΩ 20 ΛΥΚΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΦΙΛΟΖΩΗ .. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ Ο ΔΗΜΟς ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ? ΜΗ ΤΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ . ΕΚΑΝΕ ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΗς ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΑ ΧΩΡΟ ΜΕ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΜΕΓΑΛΟ ΑΡΙΘΜΟ ΖΩΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ . ΕΓΩ ΑΠΟΡΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΚΥΝΗΓΗΣΕΙ ΟΙ ΓΥΡΩ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΑΓΚΩΣΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΣΑΦΩΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ .

  6. Με λάθος σειρά τα παρουσιάζεις φίλε… πρωτα φταίνε αυτοί που τα παρατάνε μετα φταίει ο Δήμος που ειναι παντού απών. η κυρία Δέσποινα τα μάζεψε εκει (γι'αυτό κατηγορείται) γιατι αν δεν τα μάζευε η θα τα χτύπαγε κανένα αμάξι η θα περιφεροντουσαν όπως πολλα αλλα μεσα στο λουτρακι. Αλλα ξέρουμε ποια ειναι η μοίρα τους. Μια ωραία πρωία μεσα στο φαγητο δεν θα εχει μόνο φαγητο κ ξαφνικά θα πούμε οτι τα ζωντανά ήταν άρρωστα κ ψόφησαν! Κρίμα. Ντρέπομαι δεν θελω καν να κοιτάω τις φωτογραφίες!

  7. Ο δήμος τι κάνει?
    90 σκυλιά και βέβαια δεν συντηρούνται.Δυο έχω και ξέρω τα ζόρια.
    Αφήστε τους τσακωμούς φιλόζωοι και φιλάνθρωποι.Εχουν ευθύνη κάποιοι αλλά η πολιτεία μόνο μπορεί να καλύψει τα ζωντανά.Για καλό πάει η γυναίκα..και μπράβο της..αλλα και πάλι κάποια υποφέρουν.Πολλαπλασιαζονται εκεί έξω και το πρόβλημα μεγαλώνει.
    20 σκυλιά είδα πιο κάτω από το καζίνο.Ουτε που περπατάς προς τα εκεί.Μεχρι να ακούσουμε το κακό βέβαια με κανσ παιδάκι.
    Εσείς του Δήμου που διαβάζετε εδώ.Δωστε λύση.

  8. Η συγκεκριμένη κυρία είναι πλέον ανήμπορη. Τόσα χρόνια έκανε πολλή δουλειά η γυναίκα.
    Είναι δουλειά του δήμου να βρεί ένα χώρο και κάποιοι φιλόζωοι υπάλληλοι να πηγαίνουν να ταίζουν τα ζωντανά εν ώρα εργασίας φυσικά. Ή μήπως δεν έχουν χρόνο να το κάνουν?

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog