Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Την έναρξη του καρναβαλιού κήρυξε ο δήμαρχος Πατρέων

- Advertisement -

Την έναρξη του καρναβαλιού κήρυξε ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης τονίζοντας ότι «πιστή στην παράδοση η Πάτρα συνεχίζει την πιο αυθεντική λαϊκή γιορτή με το μοναδικό καρναβάλι της, κόντρα στην οικονομική κρίση και την αντιλαϊκή πολιτική, που πλήττει βάναυσα τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα και το πιο ζωντανό και ελπιδοφόρο κομμάτι της, τη νεολαία». ..
Όπως πρόσθεσε ο δήμαρχος, «το πατρινό καρναβάλι έρχεται και φέτος να στείλει τα δικά του μηνύματα».

Όσον αφορά το ρόλο του δήμου, είπε ότι «η δημοτική αρχή παρά τη συνεχιζόμενη περικοπή στην κρατική χρηματοδότηση και τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό ενισχύει, αναπτύσσει και ανανεώνει το καρναβάλι, διότι θέλουμε να συνεχίσει την ιστορική διαδρομή του, μακριά από την εμπορευματοποίηση και την υποκουλτούρα, χωρίς ναρκωτικά και χρήση αλκοόλ».

Αναφερόμενος στους νέους, υπογράμμισε ότι «στη ζοφερή πραγματικότητα των ημερών τα νιάτα της πόλης δεν το βάζουν κάτω, διατηρούν το δικαίωμα στο όνειρο, αγωνίζονται και διεκδικούν». Γι’ αυτό, όπως τόνισε σε αυτό το σημείο, «το πατρινό καρναβάλι κάνει πάλι τη διαφορά με τις άψογες καλλιτεχνικές του δημιουργίες, την επικαιρότητά του, τη μεγάλη συμμετοχή, τη ζωντάνια και το κέφι».

Πηγή: ΑΜΠΕ

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog