Εκτός λειτουργίας είναι η ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ. Δέκτης διαμαρτυριών έγινε η aftodioikisi.gr από πολίτες που ενδιαφέρονταν για την υποβολή αιτήσεων για την 5Κ/2016 προκήρυξη για την πλήρωση 80 θέσεων προσωπικού στην ΕΥΑΘ, της οποίας η προθεσμία (για ηλεκτρονικές αιτήσεις) λήγει μεθαύριο Τρίτη, 24 Ιανουαρίου….

Όπως μας είπαν e-αναγνώστες της ιστοσελίδας μας, προσπαθούν από την Παρασκευή να μπουν στο asep.gr, ώστε να δουν τις λεπτομέρειες της προκήρυξης και να στείλουν το αίτημά τους. Λένε όμως ότι από προχθές είναι πεσμένη η ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ. Διαμαρτύρονται ότι είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει γιατί θα έχει ως αποτέλεσμα να μείνουν χιλιάδες ενδιαφερόμενοι εκτός διαγωνισμού.

«Έχω κάνει 74 ανεπιτυχείς προσπάθειες πρόσβασης»

Νέες διαμαρτυρίες δέχθηκε η ιστοσελίδα μας στη διάρκεια της ημέρας της Κυριακής.

Συγκεκριμένα, e-αναγνώστρια μας περιέγραψε ότι προσπαθεί «από τις 17 Ιανουαρίου, σε διαφορετικές ώρες (πρωί, μεσημέρι, απόγευμα, βράδυ) και είναι αδύνατο μέχρι και σήμερα 22/1/2017 να έχω πρόσβαση στην ηλεκτρονική αίτηση για την προκήρυξη του Υπουργείου Υγείας 7Κ/2016.

                             

» Σας γνωρίζω επίσης ότι πρωτίστως πρέπει να σταλεί η αίτηση ηλεκτρονικά και μετά να την εκτυπώσω και να την αποστείλλω μαζί με τα δικαιολογητικά στο ΑΣΕΠ, για να θεωρηθεί έγκυρη. Πώς όμως θα γίνει αυτό, όταν δεν μπορώ να έχουμε πρόσβαση στην ηλεκτρονική αίτηση; Ότι προβλήματα δημιουργήθηκαν με την 5Κ/2016 έχουν δημιουργηθεί και με την 7Κ/2016. Πού πρέπει να απευθυνθούμε για να αναζητήσουμε ευθύνες, όταν το ΑΣΕΠ αναφέρει ότι δεν έχει ευθύνη για τυχόν αδυναμία υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης λόγω υπερφόρτωσης του διαδικτύου ή σφάλμα στη σύνδεση;

Η προθεσμία της ηλεκτρονικής αίτησης ολοκληρώνεται στις 31/1/2017 και μας συμβουλεύουν μάλιστα, να μην περιμένουμε τις τελευταίες μέρες γαι την υποβολή της αίτησής μας. Έχω κάνει μετρημένες μέχρι τώρα 74 ανεπιτυχείς προσπάθειες πρόσβασης στην ηλεκτρονική αίτηση του ΑΣΕΠ. Και συνεχίζω να προσπαθώ…….. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!!!!»

Να σημειώσουμε ότι το ηλεκτρονικό σκέλος της αίτησης είναι απαραίτητο πριν τα επόμενα στάδια της υποβολής του αιτήματος. Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας απαιτείται η συμμετοχή στο διαγωνισμό και με την αποστολή υπογεγραμμένης εκτυπωμένης μορφής της ηλεκτρονικής αίτησης των υποψηφίων, με τα απαιτούμενα, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά, στο ΑΣΕΠ, μέχρι και την 30η Ιανουαρίου 2017, ημέρα Δευτέρα, ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στη διεύθυνση:

Α.Σ.Ε.Π.
Αίτηση για την Προκήρυξη 5Κ/2016
Τ.Θ. 14308
Αθήνα Τ.Κ. 11510

αναγράφοντας στο φάκελο την αντίστοιχη κατηγορία εκπαίδευσης (ΠΕ ή ΤΕ) θέσεις της οποίας διεκδικούν.

Να σημειωθεί ακόμη ότι στις σχετικές ανακοινώσεις του το ΑΣΕΠ έλεγε ότι «για την ομαλή λειτουργία του συστήματος υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων, συνιστάται στους υποψήφιους να μην περιμένουν την τελευταία ημέρα για να υποβάλλουν την ηλεκτρονική τους αίτηση καθώς τυχόν υπερφόρτωση του διαδικτύου ή σφάλμα στη σύνδεση με αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε δυσκολία ή αδυναμία υποβολής αυτής», συμπληρώνοντας ότι :

«Το ΑΣΕΠ δεν φέρει ευθύνη για τυχόν αδυναμία υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης που οφείλεται στους προαναφερόμενους παράγοντες».

Ωστόσο, ίσως μετά την απρόσμενη εξέλιξη να δεχθεί μαζικά αιτήματα για κάποια παράταση στις προθεσμίες.

Υπενθυμίζεται ότι για γενικές διευκρινίσεις σχετικά με την Προκήρυξη και τη συμμετοχή σε αυτή (δικαιολογητικά, τίτλοι σπουδών κτλ.) οι υποψήφιοι μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών του ΑΣΕΠ τηλεφωνικά (2131319100, εργάσιμες ημέρες και ώρες 08:00 μέχρι 14:00) ή μέσω email στο enimerosi@asep.gr

Για τυχόν τεχνικές διευκρινίσεις και μόνο σχετικά με τη διαδικασία συμπλήρωσης και υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων, οι υποψήφιοι μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διοίκησης του ΑΣΕΠ τηλεφωνικά (2131319100):

Τις εργάσιμες ημέρες
Κατά τις ώρες 08:00 μέχρι 20:00

Τις αργίες
Κατά τις ώρες 12:00 μέχρι 18:00

Αναδημοσίευση από Aftodioikisi.gr