Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τσίπρας: Ο Νότος δεν μπορεί να είναι ο φτωχός συγγενής της Ευρώπης – ΒΙΝΤΕΟ

- Advertisement -

«Ο Νότος δεν μπορεί να είναι ο φτωχός συγγενής της Ευρώπης», δήλωσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά τη Σύνοδο των χωρών του Νότου στη Λισαβόνα, ενώ τόνισε:…

«Η Ευρώπη έχει ανάγκη τον Νότο για να ξαναβρεί το κοινωνικό της πρόσωπο και να προχωρήσει σε αποτελεσματική διαχείριση της προσφυγικής κρίσης».

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι οι ηγέτες που συμμετείχαν στη Σύνοδο συμφώνησαν στην ανάγκη να ενισχυθούν οι προσπάθειες ώστε η ΕΕ να γίνει ξανά ένα όραμα που θα εμπνέει τους λαούς. «Αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών – μελών της ΕΕ και αλληλεγγύη μεταξύ όσων βρεθήκαμε σήμερα εδώ» ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

Ταυτόχρονα, μίλησε για τα θέματα που βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα της Συνόδου των επτά μεσογειακών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης: Στήριξη στις προσπάθειες αντιμετώπισης των προσφυγικών ροών, στις προσπάθειες για βιώσιμη λύση του Κυπριακού, για ενίσχυση της απασχόλησης, καθώς στήριξη προς την Ελλάδα για να κλείσει η 2η αξιολόγηση με σεβασμό στους κανόνες που απορρέουν από τις δημοκρατικές αρχές και το Σύνταγμα της χώρας.

ksipnistere.com

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ωραία λοιπόν, αφού «Ο Νότος δεν μπορεί να είναι ο φτωχός συγγενής της Ευρώπης», ξανακάνε τον πλούσιο για να βελτιωθούν και τα οικονομικά μας. Όχι κουβέντες και πάρλες του στυλ "θα σκίζω τα μνημόνια με ένα νόμο και θα καταργήσω τον ΕΝΦΙΑ" αλλά πράξεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog