Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Η επίμαχη βινιέτα «ζωντανεύει»: Το βίντεο της υποδοχής του Ανδρέα από το «Χέρφιλντ»

- Advertisement -

«Σεισμό» στα social media έχει προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες η βινιέτα με τα Playmobil που αναπαριστά την υποδοχή του Ανδρέα Παπανδρέου στο αεροδρόμιο του Ελληνικού μετά το «Χέρφιλντ» και το θρυλικό του νεύμα στη Δήμητρα Λιάνη…..

Η βινιέτα φιλοξενείται στην έκθεση GR80s, στην «Τεχνόπολη» του Δήμου Αθηναίων και είναι η αλήθεια ότι η σκηνή αποτελεί σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής – είτε κάποιος λάτρευε τον Ανδρέα Παπανδρέου είτε τον… μισούσε θανάσιμα.

Εμείς, όμως, δεν μείναμε στη βινιέτα. Ούτε στη σκηνή στην πίστα του Ελληνικού. Οι αναμνήσεις μάς ώθησαν να ψάξουμε και βρήκαμε το πλήρες βίντεο της υποδοχής (έστω και αν είναι γραμμένο σε VHS). Ένα βίντεο που αποτυπώνει μια εντελώς διαφορετική Ελλάδα.

Αυτό που εντυπωσιάζει είναι κυρίως το πλήθος της υποδοχής, διασκορπισμένο από το αεροδρόμιο του Ελληνικού και την Παραλιακή, τη Συγγρού, τους Στύλους του Ολυμπίου Διός έως το Μέγαρο Μαξίμου. Ένα πλήθος που υποδεχόταν σαν θεό τον Ανδρέα Παπανδρέου, παρότι βρισκόταν στα «τελειώματα» της οκταετούς κυριαρχίας του και όχι στην ακμή του. Ένα πλήθος που δύσκολα θα μπορούσε να υπάρξει σήμερα, σε οποιαδήποτε συγκέντρωση και αφορμή…

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μπράβο σε αυτούς που κατασκεύασαν την μικρογραφία…Να μας θυμίζουν του ανόητους από τότε μέχρι σήμερα Έλληνες ψηφοφόρους και ποια λαμόγια ψήφιζαν… Από αυτούς όλους καταστραφηκαμε!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog