Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Λαφαζάνης: Η Ελλάδα θα υποχρεωθεί να γυρίσει στη δραχμή

- Advertisement -

Η Ελλάδα θα υποχρεωθεί να επιστρέψει στο εθνικό της νόμισμα το 2017 εκτιμά ο Παναγιώτης Λαφαζάνης…..

Την εκτίμηση ότι το 2017 η Ελλάδα θα υποχρεωθεί να επιστρέψει στο εθνικό της νόμισμα κάνει ο επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης σε συνέντευξή του στον Σκάϊ. Παράλληλα ο κ. Λαφαζάνης δηλώνει ότι «η κυβέρνηση δεν έχει πολλές επιλογές, πέραν της συνθηκολόγησης με τους δανειστές, ψηφίζοντας τα μέτρα για μετά το 2018, όπως έκανε και το 2015 με την υπογραφή του τρίτου μνημονίου”. Η άλλη επιλογή της κυβέρνησης, προσθέτει ο κ. Λαφαζάνης, είναι οι εκλογές για να παραδώσει την εξουσία, επισημαίνει όμως πως “η καρέκλα έχει αποδειχθεί πολύ γλυκιά για τους κυβερνώντες”.

Η κυβέρνηση δεν έχει πολλές επιλογές, πέραν της συνθηκολόγησης με τους δανειστές

Ο επικεφαλής της ΛΑΕ υποστηρίζει ότι “Οι συνθήκες θα μας υποχρεώσουν να επιστρέψουμε σε εθνικό νόμισμα. Το ζητούμενο είναι αν θα γίνει με πρωτοβουλία των δανειστών ή αν θα το υλοποιήσουμε εμείς, με συγκεκριμένο σχέδιο, όπως προτείνει η Λαϊκή Ενότητα” υπογραμμίζει ο κ. Λαφαζάνης και επισημαίνει: “αν η Ελλάδα δεν βγει στις αγορές εντός του 2017, πράγμα απίθανο, οδεύουμε σε άτακτη χρεοκοπία”.

Πηγή: AΠΕ

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ο συγκεκριμένος καραγκιόζης δεν ήταν που έλεγε ότι έρχονται σε κάνα δυο βδομάδες κάτι εκατομμύρια από Ρωσία ως προκαταβολή για τον αγωγό που θα φτιάχναμε; Ή άλλος; Και τώρα έχει πάλι άποψη ε;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog