Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πόσο πουλιούνται τα λεμόνια στην Κορινθία

- Advertisement -

Η τιμή, που διαμορφώθηκε ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα, από τα 45 λεπτά που το διέθεταν μέχρι τότε οι παραγωγοί, συνδέεται ευθέως με τις ζημιές που προκάλεσε η κακοκαιρία και στο λεμόνι, που ήρθε να προστεθεί στην έτσι κι αλλιώς μειωμένη φετινή παραγωγή στην περιοχή, ενώ η ζήτηση παραμένει σε υψηλά επίπεδα…

Στα 50 λεπτά κρατιέται η τιμή του λεμονιού για τους παραγωγούς στην περιοχή της Κορινθίας, και συγκεκριμένα, όπως διευκρινίζουν εκπρόσωποί τους, «για τις ποσότητες που δεν έχουν παγώσει».

Αυξημένη, σε σύγκριση με πριν από τρεις εβδομάδες, είναι η τιμή στην οποία πωλούν το λεμόνι παραγωγοί και επαγγελματίες στη λαϊκή. Την προηγούμενη Τρίτη 24/1 πωλούσαν στα 1-1,2 ευρώ το κιλό, έναντι 0,75-1 ευρώ στις 3/1.

Οι τιμές στις επόμενες εβδομάδες θα είναι ανοδικές και οι τιμές παραγωγού θα είναι πάνω από τα 0.80€ καθώς θα φανεί το μέγεθος της καταστροφής από τον παγετό. Η παραγωγή για τους θερινούς μήνες θα είναι ελάχιστη, καθώς έχει καταστραφεί η φετινή χειμερινή ανθοφορία και η καρπόδεση του φθινοπώρου.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog