Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Το τουρκικό φιάσκο χθες στα Ίμια

- Advertisement -

Μέχρι και χτές οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις μπορεί να μην είχαν και το αρτιότερο στράτευμα, αλλά, τουλάχιστον τα τελευταία 40 χρόνια οι ηγεσίες τους είχαν μια κάποια σοβαρότητα σε σχεδιασμό, προγραμματισμό και εκτέλεση. Όλα αυτά άρχισαν να κλονίζονται μετά το πρόσφατο αποτυχημένο πραξικόπημα, αλλά αμφισβητούνται πια σοβαρά ύστερα και από τη χτεσινή παρωδία στα Ίμια!…
Για όσους δεν γνωρίζουν, στην ιστοσελίδα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων αναρτήθηκε η είδηση ότι ο Τούρκος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέφτηκε τη βάση Αχτσιού, στα παράλια, μαζί με τους αρχηγούς στρατού, ναυτικού, αεροπορίας, προσθέτοντας ότι επισκέφτηκαν και τα Ίμια!

Το σχετικό υλικό συνοδευόταν από 20 φωτογραφίες της επίσκεψης στην τουρκική βάση, τις οποίες δεν θα ζήλευε κανείς φωτογράφος, αλλά ούτε και ανειδίκευτος υπάλληλος που κάνει χρέη διευθυντή γραφείου Τύπου σε Πεντάγωνο.

Ανάμεσα στις φωτογραφίες υπάρχει και μια, που δείχνει τους στρατηγούς σε στάση περηφάνειας στο τούρκικο πολεμικό, και σε σχετικά κοντινή απόσταση τα Ίμια, που θα μπορούσε να είναι και από τη γραμμή των τουρκικών χωρικών υδάτων στο 1,5 μίλι!

Δεδομένου ότι η επίσκεψη και η ανάρτηση έγιναν λίγα 24ωρα μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου να μην εκδώσει στην Τουρκία τους 8 αξιωματικούς που ζητάει η Άγκυρα, είναι φανερό ότι η φιέστα εντάσσεται στις απειλές των υπουργών του Έρντοαν για βαριά τιμωρία που θα πέσει στο κεφάλι της Ελλάδας ως αντίποινα για την περιφρόνηση του θελήματος του σουλτάνου!

Είναι πραγματικά τιμή για την Ελλάδα, που όλες οι κεφαλές των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων θυσίασαν μία ημέρα από τα σοβαρά στρατιωτικά καθήκοντα που έχουν απέναντι στα στρατεύματά τους που μάχονται στη Βόρεια Συρία, στο Ιρακινό Κουρδιστάν και στην πολιορκία της Μοσούλης από μακριά, για να επισκεφτούν, έστω και από κοντινή απόσταση, δύο μικρά ελληνικά βράχια.

Αν ήταν τόσο σφοδρή η επιθυμία τους θα μπορούσαν να ζητήσουν την άδεια του ελληνικού υπουργείου Άμυνας ώστε ένα περιπολικό του Λιμενικού να τους συνοδεύσει και πάνω στα βραχάκια αν το θέλαν στα σοβαρά, αντί να φωτογραφίζονται από μακριά σαν κλέφτες.

Και να τους κεράσουν οι λιμενικοί μας και μια ρακή Δωδεκανησιώτικη με λουκούμι ή αμυγδαλωτό, ό,τι από τα δύο τραβούσε η ψυχή τους. Εμείς εδώ στην Ελλάδα μπορεί να μην έχουμε κρατήσει και πολλά από τα προτερήματα των παππούδων μας, αλλά τη φιλοξενία την κρατάμε ακόμα. Και το’ χουμε σε κακό να φεύγουν οι επισκέπτες ακέραστοι. Κρίμα.

Θα προτείναμε στον κ Έρντοαν, πριν το επόμενο βαρύ χτύπημα εναντίον της Ελλάδας για τους 8 συμπατριώτες του αξιωματικούς που δεν εκδόθηκαν, να ειδοποιήσει ακόμα και τους πιο κοντινούς Έλληνες ψαράδες. Κάτι θα τους φιλέψουν. Κρίμα είναι να ξαναφύγουν οι στρατηγοί του ακέραστοι.

Αρκετοί Έλληνες δεν αισθάνονταν κατά καιρούς καλά έχοντας για πολιτικούς προϊστάμενους των δικών μας ενόπλων δυνάμεων γίγαντες του μεγέθους, του Γ Αρσένη, του Α. Τσοχατζόπουλου, του Δ. Αβραμόπουλου, του Π. Καμμένου. Φαίνεται ότι κι o Έρτντοαν είναι στα ίδια χνάρια. Ευτυχώς για την Ελλάδα.

Γ. Παπαδόπουλος- Τετράδης

http://www.liberal.gr/

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. την επόμενη φορά που θα τους δείτε στο Σούνιο θα καταλάβετε την γλύκα..φασίνες ντροπιάζετε το εθνόσημο. Να παραιτηθούν όλοι οι αξιωματικοί από ολα τα σώματα για τον εξευτελισμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog