Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κορινθία: Αδέσποτα σκυλιά τραυμάτισαν οδηγό μηχανής

- Advertisement -

Από τον πρώην αντιδήμαρχο Σικυωνίων κ. Ν. Ζαχαρόπουλο αναφέρεται σε επιστολή του…

«Πριν από λίγες ημέρες δημοσίευσα κείμενο με θέμα τα αδέσποτα ζώα. Μεταξύ των άλλων ανάφερα τα εξής.

Αγέλες αδέσποτων σκύλων στη πόλη του Κιάτρου, στις πλατείες, στους πεζόδρομους, στο λιμάνι, έξω από τα Σχολεία,έξω από τις εκκλησίες, σε όλη σχεδόν την έκταση της περιοχής.

Η πολύπαθη πλατεία Ελευθερίας φιλοξενεί τους αδέσποτος σκύλους σε χαρτόκουτα που χρησιμοποιούνται ως σπιτάκια, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Σεβαστή η προσπάθεια προστασίας τους από φιλόζωους συμπολίτες μας αλλά δεν είναι η καλύτερη δυνατή λύση.

Η αδιαφορία του Σταματόπουλου και συνολικά σχεδόν της Δημοτικής αρχής στο σοβαρό αυτό ζήτημα δυστυχώς έχει σοβαρές συνέπειες στην υγεία και προστασία των κατοίκων, αλλά και για τα αδέσποτα αυτά ζώα που έχουν αφεθεί στη τύχη τους .

Ας ελπίσουμε κάποια στιγμή να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να λύσουν το σοβαρό αυτό πρόβλημα που συμβάλει στη παρακμή που βρίσκεται ο Δήμος Σικυωνίων.

Το περασμένο Σάββατο και περί ώρα 18.00 στο δρόμο έξω από τον Σταθμό του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στο Κιάτο, όπως ανάφεραν διερχόμενοι πολίτες, αδέσποτοι σκύλοι επιτέθηκαν σε διερχόμενο συμπατριώτη μας οδηγό μοτοποδήλατου, τον έριξαν στο έδαφος και τον τραυμάτισαν. Φυσικά ενημερώθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Κιάτου άνδρες του οποίου κατέφθασαν άμεσα, καθώς και ασθενοφόρο που παρέλαβε τον τραυματία για περίθαλψη.

Το σοβαρό αυτό ζήτημα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις στη περιοχή μας, όπως έχω αναφέρει κατά καιρούς και δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί μόνα από τους φιλόζωους.

Υπάρχει η ατομική ευθύνη όλων μας και ιδιαίτερα των ανθρώπων που έχουν στην ιδιοκτησία τους σκύλους.

Η ευθύνη όμως της Δημοτικής αρχής είναι πολύ μεγάλη καθόσον εκ του Νόμου έχει την ευθύνη της προστασίας, περίθαλψης και στείρωσης των αδέσποτων σκύλων.

Στη προκειμένη όμως περίπτωση, δυστυχώς για τη περιοχή μας, ο Σταματόπουλος και συνολικά σχεδόν η Δημοτική αρχή είναι απόντες από το σοβαρό αυτό ζήτημα που έχει σοβαρές συνέπειες στην υγεία και προστασία των Δημοτών μας.

Πιστεύω πλέον ότι πρέπει να κινηθεί η ποινική διαδικασία εναντίον του Σταματόπουλου καθόσον κάθε άλλη ενέργεια για τη λύση του προβλήματος απέτυχε».

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog