Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Δείτε πώς είναι σήμερα το σκελετωμένο παιδί που έγινε σύμβολο της εξαθλίωσης στην Αφρική

- Advertisement -

Το σκελετωμένο παιδάκι, οι φωτογραφίες του οποίου είχαν ραγίσει την καρδιά εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως πριν από έναν χρόνο έχει πλέον μεταμορφωθεί σε ένα υγιές, χαρούμενο αγοράκι, χάρη στη γυναίκα που το έσωσε και το φρόντισε…

Όταν η Δανή εθελόντρια φιλανθρωπικής οργάνωσης, Anja Ringgren Loven, βρήκε τον δίχρονο Hope να περιπλανιέται στους δρόμους ενός χωριού της Νιγηρίας τον Ιανουάριο του 2016, το αγοράκι βρισκόταν πραγματικά στο χείλος του θανάτου. Με τα κόκκαλα να εξέχουν από το κορμάκι του, προκαλούσε εντύπωση πώς κατάφερε να παραμείνει ζωντανό, αφού η ίδια του η οικογένεια τον εγκατέλειψε να πεθάνει, πιστεύοντας ότι είναι… μάγος.

Η εικόνα της Loven η οποία έδινε στο αποστεωμένο πλασματάκι νερό να πιει, είχε κάνει τότε τον γύρο του διαδικτύου, προκαλώντας παγκόσμια ευαισθητοποίηση. Με το τεράστιο ποσό που συγκεντρώθηκε από δωρεές, προκειμένου να βοηθηθεί το ταλαιπωρημένο παιδάκι, η Δανή δημιούργησε ένα κέντρο προστασίας των παιδιών που εγκαταλείπονται από τους δικούς τους, εξαιτίας των προλήψεων που ακόμα ορίζουν τη ζωή της πλειοψηφίας των κατοίκων της Νιγηρίας.

Το ίδρυμα καλύπτει τη στέγαση, τη διατροφή και την εκπαίδευση των παιδιών, ενώ η ίδια η Δανή και ο σύζυγός της φέρονται στα άτυχα αυτά παιδιά καλύτερα και από γονείς, κάτι που αντανακλάται στα γεμάτα αγάπη και ελπίδα πρόσωπά τους.

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog