Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Το μυστικό που πήρε ο Ανδρέας Παπανδρέου στον τάφο του

- Advertisement -

Για τη φιλία του με τον Ανδρέα Παπανδρέου, μίλησε -μεταξύ άλλων- σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Espresso, ο ηθοποιός Γιάννης Μόρτζος, αποκαλύπτοντας το μυστικό που πήρε ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ στον τάφο του…

Ο γνωστός ηθοποιός εκτίμησε τι θα έκανε ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ για τον Άκη Τσοχατζόπουλο αλλά και για τον γιο του Γιώργο. Παράλληλα, περιέγραψε όσα θα έλεγε στον πρωθυπουργό αν τον έβρισκε μπροστά του, και μίλησε για τους «κομμουνιστές» που μας κυβερνάνε σήμερα.

«Θα πω κάτι για πρώτη φορά. Νομίζω ότι ο Ανδρέας δεν πέθανε. Αυτοκτόνησε…» Και συνέχισε: «Όταν είδε ότι οι επίγονοί του οδηγούνταν στον κατακερματισμό του ΠΑΣΟΚ, κατευθυνόμενοι από κάποια άλλα κέντρα, που δεν μπορούσε να τα ελέγξει, επέλεξε ο ίδιος τον θάνατό του. Είπε «πριν το δω αυτό, καλύτερα ας φύγω». Κάτι που έχει συμβεί και με άλλες μεγάλες προσωπικότητες που αυτοκτόνησαν την κατάλληλη στιγμή, για να μη δουν τα χειρότερα και πονέσουν περισσότερο».

Στη συνέχεια ο γνωστός ηθοποιός δεν δίστασε να αποκαλύψει τι θα έλεγε ο Ανδρέας Παπανδρέου, εάν ζούσε, για τον Άκη Τσοχατζόπουλο:

«Θα… τον πλάκωνε στο ξύλο και θα τον διέγραφε. Πιστεύω ότι, αν ο Ανδρέας Παπανδρέου ζούσε λίγα χρόνια ακόμη, δεν θα ήταν τα πράγματα όπως είναι σήμερα».

Όσο για το τι θα έλεγε στον γιο του, Γιώργο: «Δυστυχώς, δεν υπήρξες αντάξιός μου.

Ο ηθοποιός αναφέρθηκε και στην πολιτική κατάσταση της χώρας.

Στην ερώτηση εάν πιστεύει ότι αυτοί που μας κυβερνάνε σήμερα είναι κομμουνιστές, είπε:

«Όχι. Το παίζουν πρώην αδικημένοι και τώρα βρήκαν την ευκαιρία να βάλουν το χέρι στην τσέπη. Είναι πολύ σκληρό αυτό που λέω, αλλά το λέω με όλη μου την ψυχή και όλη την αγάπη που έχω στους ανθρώπους. Εκμεταλλεύονται τον παλαιό κομμουνισμό και λένε «αυτά που δεν έκαναν οι άλλοι θα τα κάνουμε εμείς». Επικαλούνται την ιδεολογία της αλληλεγγύης, της ισότητας, της υπεράσπισης των αδυνάμων, αλλά όλα αυτά είναι προσχήματα. Ο σκοπός τους είναι η εξουσία. Και αν οι δεξιοί που κυβερνούσαν πριν την Ελλάδα έκαναν μια φορά λάθος, οι αριστεροί που μας κυβερνάνε σήμερα κάνουν τα ίδια, και μάλιστα στο δεκαπλάσιο».

Τι θα έλεγε στον Αλέξη Τσίπρα ένα τον έβρισκε μπροστά του; «Ξεκαθάρισε τη θέση σου και μην κοροϊδεύεις τον κόσμο…»

Τέλος μίλησε και για το πώς βλέπει το μέλλον της Ελλάδας:

«Ζοφερό! Θα περάσουν πάρα πολλά χρονιά για να ανακάμψει. Για αυτό χρειάζεται ένας νέος κυβερνήτης που θα ξεπηδήσει κάποια στιγμή. Δεν μπορεί θα γεννήσει η Ελλάδα ένα νέο πολιτικό τέκνο, το οποίο θα την κυβερνήσει για το καλό της ίδιας και των πολιτών της, και όχι για την εξυπηρέτηση των ξένων συμφερόντων» καταλήγει ο ηθοποιός.

- Advertisement -

14 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αφού εσύ μπαρμπα-Γιάννη διαβάζεις τη σκέψη του Ανδρέα με τέτοια διαύγεια και ακρίβεια, ακούγεσαι σαν την μετεμψύχωση του Ανδρέα. Για διαφώτισέ μας ρε ανθυπίλαρχε τηε κλαδικής, έτσι θα σκεφτόταν και θα απαντούσε ο Ανδρέας? Αν δεν ξέρεις εσύ σ'όλον τον νομό Κορινθίας, τότε ποιός?

  2. Εγώ ρε μάγκες, όπου τα ξέρετε όλα….!
    Θα έλεγα στον μπάρμπα (όπου δεν το διάβασα όλο..) ότι λέει μπούρδες..
    Εγώ θα έλεγα για τον Ανδρέα ότι το κάτω κεφάλι τρώει το πάνω, λόγο μαλάκυνσης του πάνου εγκεφάλου…!
    Τα σκάτωσε όλα (υστεροφημία του..) για ένα κομμάτι κρέας με μεγάλα βυζιά…
    Εσείς οι (νέοι) πρέπει να προσπαθήσετε να καταλάβατε ότι κάθε εποχή, είναι με διαφορετικές αντιλήψεις- ανάγκες- οράματα κ.α
    Μην τα τσουβαλιάζετε όλα με τα σημερινά δεδομένα…!!
    Το πασοκ ήταν πρώτο στην δεκαετία 1981-1998 + και σε ψήφους και δημοτικότητα..
    Δεν σας λέει τίποτα αυτό…??
    Τότε κοιτάτε σήμερα μέσα σε δυο χρόνια, που είναι οι δημοσκοπήσεις, και η δημοτικότητα του Τσίπρα…!!
    Εξυπνάδες-ειρωνείες κ.α δεν θα σας βοηθήσουν να ωριμάσετε γρήγορα….
    Αυτή είναι η γνώμη..
    ΥΓ όσο για τον Τσοχατζόπουλο όπου μαύροσε το κόμμα…
    Να ξέρετε ότι πάντα υπήρχαν –υπάρχουν-θα υπάρχουν Τσοχατζόπουλοι…

  3. @ 5 Φεβρουαρίου 8:17 . "Το πασοκ ήταν πρώτο στην δεκαετία 1981-1998 + και σε ψήφους και δημοτικότητα..Δεν σας λέει τίποτα αυτό…??" ¨. Οσοι ζήσαμε εκείνη την εποχή θυμόμαστε.Το Πασοκ ήταν πρώτο και δημοφιλές γιατί έπαιρνε τα δάνεια και τις επιδοτήσεις απο τους Ευρωπαίους ("κουτόφραγκους" σύμφωνα με τους Εξυπνάκηδες)και αφού οι ημέτεροι καρπωνονταν με διάφορους νομιμοφανείς και μη τρόπους την μερίδα του λέοντος πέταγαν και στον λαουτζίκο κανένα κοκκαλάκι και προπάντων διορισμούς στο δημόσιο και έτσι είμασταν όλοι ευχαριστημένοι.Επειδή κάποτε όμως η εικονική πραγματικότητα λαμβάνει τέλος και οι κουτόφραγκοι δεν δίνουν άλλον παρά τώρα περνάμε πάλι την δεκατία του 1940 -1950 εμείς και τα παιδιά μας. Αυτη ήταν η προσφορά του Πασοκ και της ΝΔ στην πατρίδα. Και όσο και αν ωραιοποιείτε και βλέπετε "ρομαντικά" τα πράγματα η αλήθεια είναι μπροστά μας και θα είναι για πολλα ακόμη χρόνια .Δυστυχώς …Είμαστε υπόλογοι και υπόδικοι στα παιδιά μας για όλα αυτα που ανεχτήκαμε ή και συμβάλλαμε ώστε να γίνουν

  4. Και ο σύριζα πριν δύο χρόνια πρώτος ήταν σε ψήφους και δημοτικότητα. Τί πάει να πει αυτό? Τότε ο Ανδρέας για τη Μιμή, τώρα ο Τσίπρας για τον Καρανίκα. Τα λέω καλά κύριε 8'17?

  5. 8:17 ποιος εισαι εσυ, τι εισαι εσυ και με ποια ιδιοτητα κρινεις το Μορτζο; Εκεινος ηταν και ειναι ενας μεγαλος ηθοποιος, ενω εσυ ενας ασημαντος, ενα τιποτα, ενας που πιανεις χωρο και αδικως παιρνεις απο τον αερα που αναπνεουμε. Να μην τον ξαναπιασεις στο στομα σου, απιστε. Λες και σκεφτεσαι εσυ ο τιποτας το ιδιο με τον μεγιστο Μορτζο!!!!!! Λουφαξε στο καβουκι σου και μην ξαναβγεις.

  6. @6 Φεβρουαρίου 2017 – 6:38 μ.μ
    Καλά φίλε το τερμάτισες . Με ποιά κριτήρια ο Μόρτζος είναι ένας μεγάλος ηθοποιός? Από που ο Μόρτζος είναι "μέγιστος"? Επειδή ήταν στο πασοκ? Και εκείνη η παρότρυνση "Να μην τον ξαναπιασεις στο στομα σου, απιστε.". Σε τι είναι άπιστος ο σχολιαστής? Στο πασοκ. Αχαχαχαχα καλά το τερμάτισες !!!!!! Δεν υπάρχουν λόγια ….

  7. Θα έλεγα στον μπάρμπα (όπου δεν το διάβασα όλο..) ότι λέει μπούρδες.. ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΩΡΣΙΟΣ. ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΠΑΡΑΔΕΧΕΣΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ, ΑΛΛΑ ΛΕΕΙ ΜΟΥΡΔΕΣ. ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΕΙΣΑΙ; ΒΟΥΛΩΜΕΝΟ ΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΡΕ ΑΝΘΙΠΥΛΑΡΧΕ

  8. Ναι βρε τσόφλι ..''μάγος΄''
    π.χ με μια ματία κατάλαβα ποιος εισαι…
    και τι μα@@κια…θέλεις να μας πεις…
    Δηλαδή δεν λες τίποτα….ετσι μια μπούρδα και εσύ.!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog